- Дата и час: 05 Фев 2025, 11:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съдържание на декларация за фирмена тайна
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
съдържание на декларация за фирмена тайна
Доколкото ми е известно фирмената тайна не е предвидена в КТ, освен ако са направили някакви промени наскоро:)Интересува ме обаче дали някой знае какво трябва да бъде съдържанието на декларацията за фирмена тайна и кое ще е точно основанието записано в нея за съставянето й.Предварително благодаря.
- urist80
- Младши потребител
Re: съдържание на декларация за фирмена тайна
urist80 написа:Доколкото ми е известно фирмената тайна не е предвидена в КТ, освен ако са направили някакви промени наскоро:)Интересува ме обаче дали някой знае какво трябва да бъде съдържанието на декларацията за фирмена тайна и кое ще е точно основанието записано в нея за съставянето й.Предварително благодаря.
И аз го имах същия проблем при съставянето на такава декларация.Основанието може да не е само едно и да не се съдържа само в един нормативен акт.Например, според изискването на моя работодател за опазване в тайна на определени неща, аз написах около 9-10 точки в декларацията, като намерих основания за тях и КТ и в НК.Мога да я поместя ако желаете.
- zzzzz
- Потребител
Re: към zzzzz
urist80 написа:Много бих Ви била благодарна ако може да поместите във форума тази декларация.
Д Е К Л А Р А Ц И Я
за конфиденциалност
Долуподписаният
с ЕГН:,на длъжност: ....................... в .......................ООД
Декларирам,че се задължавам да пазя в тайна и да не разгласявам следното:
1. Факти и обстоятелства, станали ми известни при или по повод изпълнение на служебните ми задължения;
2. Да не разгласявам пред никого размера на трудовото ми възнаграждение;
3. Да пазя в тайна всякаква информация,поверена на мен по служба за изпълнение на трудовите ми задължения.
4. В случай на прекратяване на трудовото ми правоотношение с горепосочения работодател се задължавам да не разгласявам посоченото в предходните точки, съставляващо служебна тайна.
5. Известно ми е,че при неспазване на декларираните от мен задължения за конфиденциалност нося отговорност по НК.(само ако е длъжностно лице по смисъла на чл.93НК)
6. Известно ми е,че за вреда, която съм причинил умишлено и/или не по повод изпълнение на трудовите ми задължения дължа обезщетение, което се определя по реда на гражданското законодателство,независимо от наложено друго наказание.(вж.чл203 КТ).
Най-добре е да се определи в отделен фирмен документ какво е служебна тайна.Така определена, ще бъде ясно за всички работници на фирмата какво не трябва да разгласяват.В противен случай може да се търси отговорност, в зависимост от деянияето, по НК,КТ или граждански закон.
Надявам се и други колеги да дадат мението си, защото аз лично много се чудих има ли смисъл от такава декларация, ако не задължава
Дата: ДЕКЛАРАТОР:
- zzzzz
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|