начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

съдържание на декларация за фирмена тайна

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съдържание на декларация за фирмена тайна

Мнениеот urist80 » 07 Яну 2007, 23:33

Доколкото ми е известно фирмената тайна не е предвидена в КТ, освен ако са направили някакви промени наскоро:)Интересува ме обаче дали някой знае какво трябва да бъде съдържанието на декларацията за фирмена тайна и кое ще е точно основанието записано в нея за съставянето й.Предварително благодаря.
urist80
Младши потребител

Re: съдържание на декларация за фирмена тайна

Мнениеот zzzzz » 08 Яну 2007, 10:07

urist80 написа:Доколкото ми е известно фирмената тайна не е предвидена в КТ, освен ако са направили някакви промени наскоро:)Интересува ме обаче дали някой знае какво трябва да бъде съдържанието на декларацията за фирмена тайна и кое ще е точно основанието записано в нея за съставянето й.Предварително благодаря.

И аз го имах същия проблем при съставянето на такава декларация.Основанието може да не е само едно и да не се съдържа само в един нормативен акт.Например, според изискването на моя работодател за опазване в тайна на определени неща, аз написах около 9-10 точки в декларацията, като намерих основания за тях и КТ и в НК.Мога да я поместя ако желаете.
zzzzz
Потребител

към zzzzz

Мнениеот urist80 » 08 Яну 2007, 10:24

Много бих Ви била благодарна ако може да поместите във форума тази декларация.
urist80
Младши потребител

Re: към zzzzz

Мнениеот zzzzz » 08 Яну 2007, 13:36

urist80 написа:Много бих Ви била благодарна ако може да поместите във форума тази декларация.

Д Е К Л А Р А Ц И Я
за конфиденциалност

Долуподписаният
с ЕГН:,на длъжност: ....................... в .......................ООД
Декларирам,че се задължавам да пазя в тайна и да не разгласявам следното:
1. Факти и обстоятелства, станали ми известни при или по повод изпълнение на служебните ми задължения;
2. Да не разгласявам пред никого размера на трудовото ми възнаграждение;
3. Да пазя в тайна всякаква информация,поверена на мен по служба за изпълнение на трудовите ми задължения.
4. В случай на прекратяване на трудовото ми правоотношение с горепосочения работодател се задължавам да не разгласявам посоченото в предходните точки, съставляващо служебна тайна.
5. Известно ми е,че при неспазване на декларираните от мен задължения за конфиденциалност нося отговорност по НК.(само ако е длъжностно лице по смисъла на чл.93НК)
6. Известно ми е,че за вреда, която съм причинил умишлено и/или не по повод изпълнение на трудовите ми задължения дължа обезщетение, което се определя по реда на гражданското законодателство,независимо от наложено друго наказание.(вж.чл203 КТ).
Най-добре е да се определи в отделен фирмен документ какво е служебна тайна.Така определена, ще бъде ясно за всички работници на фирмата какво не трябва да разгласяват.В противен случай може да се търси отговорност, в зависимост от деянияето, по НК,КТ или граждански закон.
Надявам се и други колеги да дадат мението си, защото аз лично много се чудих има ли смисъл от такава декларация, ако не задължава

Дата: ДЕКЛАРАТОР:
zzzzz
Потребител

Назад към Взаимопомощ