начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Мнениеот advokat0007 » 24 Яну 2012, 16:12

КОЛЕГИ, ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТАЗИ ОБЯВА , ЗАЩОТО Е АБСОЛЮТНА ИЗМАМА![/color][/b]Лекциите са актуални към 2008 година и в този си вид са абсолютно неизползваеми, без да ги актуализирате страница по страница!!!!!!!!
Ето я:Теми/разработки за изпит за съдии(младши съдии), прокурори(младши прокурори) и слeдователи(младши следователи) пред ВСС, актуални към 2012г. развити стриктно по конспекта(наказателен, граждански, административен) на ВСС.Темите са в обем 770стр.Темите се предлагат в комплект с голям брой решени казуси давани на изпити минали години.Цена на комплекта- 135лв. За контакти тел.0899524244 email: [email]
Цена (лв.): 135 лв.

За контакт:
Aneliq
Тел.: 0899524244
Регион: София
Изпращане на писмо
advokat0007
Нов потребител

Мнениеот vasilev86 » 24 Яну 2012, 16:31

Колеги, каква точно трябва да бъде автобиографията???
vasilev86
Младши потребител

Мнениеот vasilev86 » 24 Яну 2012, 17:29

И още нещо, колеги, заявлението по образец на место ли се попълва във ВСС или се тегли от сайта на ВСС?
vasilev86
Младши потребител

Мнениеот sani_sun » 24 Яну 2012, 17:36

Здравейте и успех на всички!
Искам да попитам има ли някъде актуален конспект за изпита?
И да помоля ako някой има възможност да ми прати разработките san4o_1969@abv.bg
Благодаря много предварително!
Хубава седмица :)
sani_sun
Нов потребител

Мнениеот lili123 » 24 Яну 2012, 22:02

в сайта на ВСС, в заседания, приложения, протокол 16 има конспекти , има и едно заявление, което не съм сигурна, че се отнася за нас, тъй като в него има като приложение и една декларация по 162 от ЗСВ, която в обявлението за конкурса не пише да ни изискват.http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
Не би трябвало заявлението да се попълва на място(така поне си мисля аз), защото според правилата относно провеждане на конкурсите, подаването на документите поже да не е лично, а чрез надлежно упълномощен представител. Вижте ги и кажете какво мислите или някой който се е явявал да каже
lili123
Нов потребител

Мнениеот charlotta_corday » 25 Яну 2012, 01:15

mi6lence_1 написа:И все пак тези конспекти са за първоначално назначаване, а не за младши.И пак да попитам - на устния 3 въпроса ли се падат от 3-те конспекта?

Вярно е, че копспеките се казват за ПЪРВОНАЛЧАЛНО назначаване, но в сайта, отдел вътрешни актове: http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm, като "Конспекти за конкурсни изпити за длъжностите "младши съдия" и "младши прокурор"" са цитирани те, значи те се ползват. Мисля, че администратвно няма да има- в Правилника, чл. 14- само наказателно и гражданско.

С-д мен Заявлението по образец е тук: http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm, по чл. 7

А според вас какво се разбира под "Медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване"- обикновено удостоверение от психодиспансер като че ли няма да свърши работа, като ти го издават те не провжедат преглед, а само проверяват дали се водиш на отчет. Вие как мислите? Къде се прави?
charlotta_corday
Нов потребител

Мнениеот soniia » 25 Яну 2012, 10:05

А според вас какво се разбира под "Медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване"- обикновено удостоверение от психодиспансер като че ли няма да свърши работа, като ти го издават те не провжедат преглед, а само проверяват дали се водиш на отчет. Вие как мислите? Къде се прави?[/quote]

Аз, мисля че удостоверение, че не се водим на отчет е достатъчно и след малко сматам да отида до психиатъра да ми издаде такова, пък дано да е правилното удостоверение и да свърши работа. Ще попитам психиатъра и ако е по - различно, по - късно ще пиша във форума.
soniia
Младши потребител

Мнениеот dedra » 25 Яну 2012, 11:26

ТОВА Е ЗАЯВЛЕНИЕТО:

Образец
към чл.7, ал.1
Вх. № …………………….
Дата: ……………………..
ДО
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

З А Я В Л Е Н И Е

от …………………………………………………………………………….. ЕГН ……………………
/име, презиме и фамилия/
адрес за кореспонденция: …………………………………..…………………………………………..
телефон за връзка /GSM ………………………………………………………………………………..

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

Желая да участвам в обявения конкурс за заемане на длъжността “МЛАДШИ ........................................”
Към заявлението прилагам:
□ 1. Автобиография, подписана от кандидата;
□ 2. Нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”;
Среден успех от държавните изпити:
□ 3. Нотариално заверено копие от удостоверение за юридическа правоспособност;
□ 4. Свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт, съдържащо данни за всички предходни осъждания, включително и тези, за които е настъпила реабилитация, както и за осъждания по чл. 78а от Наказателния кодекс;
□ 5. Медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване;
□ 6. Нотариално заверено копие от трудова, служебна и/или осигурителна книжка;
□ 7. Декларация по чл. 162 от ЗСВ;
□ 8. Други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

…………………….. ПОДПИС:
/дата/
dedra
Потребител

Мнениеот tupcho » 25 Яну 2012, 11:43

Аз, мисля че удостоверение, че не се водим на отчет е достатъчно и след малко сматам да отида до психиатъра да ми издаде такова, пък дано да е правилното удостоверение и да свърши работа. Ще попитам психиатъра и ако е по - различно, по - късно ще пиша във форума.

Не му мислете прекалено много, там си е написано "Медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед", т.е. отивате при психиатъра за да ви издаде удостоверението, той ви задава няколко въпроса, които в началото ви се струват тъпи и безмислени, но като се замислите на излизане от кабинета (а още по-добре ако си припомните и съдебната психиатрия) осъзнавате, че сте преминал/а през "извършен медицински преглед".
В София процедурата се извършва на 4-ти километър и на ул. "Екзарх Йосиф" в зависимост от постоянния адрес. На второто от местата цената за удоволствието е 30 кинта, деноминирани.
tupcho
Нов потребител

Мнениеот soniia » 25 Яну 2012, 11:52

Колеги, това е най - обикновенно удостоверение, че сме психично здрави и не се водим на отчет, преди малко го взех от психиатъра.
soniia
Младши потребител

Мнениеот ani833 » 25 Яну 2012, 12:03

A,къде да отбележим, кой град предпочитаме?
ani833
Младши потребител

Мнениеот lili123 » 25 Яну 2012, 12:58

ani833 написа:A,къде да отбележим, кой град предпочитаме?

засега никъде, някой по-късно ще отбележат :D
lili123
Нов потребител

Мнениеот german » 25 Яну 2012, 12:58

ani833 написа:A,къде да отбележим, кой град предпочитаме?

Направи ми впечатление, че това поле го няма, което е свързано с новия регламент на кандидатстване сигурно. Навремето, когато кандидатствах (първия изпит за младши съдии и прокурори), това се посочваше.
german
Нов потребител

Мнениеот markiz » 25 Яну 2012, 13:15

Един въпрос остана без отговор. Какъв трябва да е формата на автобиографията? Някой може ли да осветли нещата?
markiz
Нов потребител

Мнениеот german » 25 Яну 2012, 13:29

markiz написа:Един въпрос остана без отговор. Какъв трябва да е формата на автобиографията? Някой може ли да осветли нещата?

Те въпросите без отговор станаха много :D . Накрая ВСС ще трябва да даде разяснение какво е имал предвид: и за автобиографията, и за медицинското :lol:
german
Нов потребител

Мнениеот yordanov_hs » 25 Яну 2012, 13:39

А, чак разяснения, за мед.св. е ясно, преглед!-, само с "не се води на учет " не става/ дори не знам защо е русизма/.
А за автото, щом няма изрично упоменато, предполага прием на всичко що носи инфо за битието до тук.
yordanov_hs
Младши потребител

Мнениеот justinian » 25 Яну 2012, 13:51

Колега miury123, бихте ли ми изпратили разработките на tony.mitev@gmail.com, моля.
Отправям същата молба и към колеги, които вече са получили файловете от miury123.

Предварително благодаря!
justinian
Нов потребител

Мнениеот nikiiita » 25 Яну 2012, 14:27

Колеги, необходимо ли е да прилагаме нотариално завереното копие на трудовата книжка, ако нямаме никакъв юридически стаж, или изобщо стаж относим към специалността, а само няколко месеца, още от преди да започна да уча висшето си. И тази Декларация по 162 - в обявата не е посочена...
"Няма по-добър начин да се тренира въображението от това да се учи право. Никой артист никога не е интерпретирал природата толкова свободно, колкото адвокатите интерпретират истината"
Jean Giradoux
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот vasilkak » 25 Яну 2012, 15:45

Здравейте колеги :)
Тази сутрин си пуснах документите за младши прокурор. ДОКУМЕНТИТЕ СЕ ГЛЕДАД ПОДРОБНО!!! Та..
1. Автобиографията ми е по Европейски стил и нищо не ми казаха = значи може.
2. Медицинското е обикновено, че не се водим на отчет, но понеже вече е 30 лв., а не 14 лв. влизаш при доктора, който те пита някакви обикновени въпроси - пушиш ли, пиеш ли, завързва някакъв обикновен разговор и така. Ако искате да се явявате и на двата конкурса - КАЖЕТЕ!!! Тогава се дава дубликат за другия конкурс, който дубликат е 10 лв. Иначе отново 30 лв.
3. Заявлението по чл. 7 /т.е. че ще кандидатствате и за какво/ е качено на сайта на ВСС. Попълнете го предварително.
4. Декларацията по чл. 162 от ЗСВ - напишете го в Google и ви излиза бланката. Попълнете си я.
5. ПРИГОТВЕТЕ СИ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Знам, че звучи смешно, до днес когато пуснах моите бяхме 5, 6 човека и само аз бях с изрядни документи - СРАМОТА!!! Като ще кандидатстваш някъде - ми виж какво ти трябва - изрично пише какви документи.
6. Гледайте да са ви подредени документите в джоб - така, както е изписано в заповедта на ВСС какви документи се искат, щото днес една мацка бръкна в чантата и ги извади в насипен вид и те я върнаха да си ги по подреди малко....
Т.Е. - нищо страшно :)
Успех :)
vasilkak
Нов потребител

Мнениеот sani_sun » 25 Яну 2012, 17:12

Здравейте!
Не ми стана ясно за младши прокурори въпросника от трите части ли е или само наказателни :oops:
Може ли някой да публикува Конспекта за младши прокурори. Благодаря предварително :)
sani_sun
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити