С колегите Наблюдятел и Експертит зазвучахме в акорд!!!
Благодаря, трябваше да прозвучи гласът на професионалистите!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за дознатели
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Конкурс за дознатели
Благодаря,колега за мнението.Но не е необходимо да си супер професионалист за да разбереш кое как трябва да е.Само,че липсва интерес нещата да бъдат уредени както трябва.Иначе и в конкурсите за дознатели стават неща,каквито се случват и по други конкурси.То е част от българската действителност.
Като гледам конспектите имам впечатление,че тези конкурси,а и за магистрати повтарят държавните изпити,а това ми се струва излишно.Това може би е поради липса на нови свежи идеи.Най-лесно е така:дайте им конспекта на кандидатите и да се оправят.който е наш човек щеси влезе и така и така.Но си мисля щом си взел веднъж диплома не е нужно някаква група или комисия да те препитва за неща и знания,които си доказал пред хора на много по-високо ниво.Имам предвид държавната изпитна комисия.Конспекта лесно се назубря.Казусите и те не са нерешими.Но има ли гаранция,че спечелилият този конкурс е човекът,който ни трябва.Затова си мисля,че тези конкурси не трябва да бъдат в този вид.
Като гледам конспектите имам впечатление,че тези конкурси,а и за магистрати повтарят държавните изпити,а това ми се струва излишно.Това може би е поради липса на нови свежи идеи.Най-лесно е така:дайте им конспекта на кандидатите и да се оправят.който е наш човек щеси влезе и така и така.Но си мисля щом си взел веднъж диплома не е нужно някаква група или комисия да те препитва за неща и знания,които си доказал пред хора на много по-високо ниво.Имам предвид държавната изпитна комисия.Конспекта лесно се назубря.Казусите и те не са нерешими.Но има ли гаранция,че спечелилият този конкурс е човекът,който ни трябва.Затова си мисля,че тези конкурси не трябва да бъдат в този вид.
- наблюдател
Не знам дали в "Академията"-ха-ха- дето пак се влиза с яки връзки получават задълбочени знания, но от мои познати знам, че там и катър да вържеш пак ще завърши."За разлика от много други ВУЗОВЕ."
- Няма значение
Имам впечатления от Академията и ще ти кажа,колега,че не си прав.Там за разлика от други Вузове отпадат много студенти,които не показват нужните качества.С невзет изпит не може да преминеш в по-горен курс.В Благоевград например може да преминеш и с 4 невзети изпита.Познавам учащи в Благоевград,които 6 пъти се явяват на граждански процес и това не им пречи да си продължават учението.В Академията това не може да стане.Освен това много стриктно се държи на присъствие на лекции.Така,че не съм съгласен с горното мнение.
- наблюдател
момчетаи момичета, не съжалявайте, че не можете да станете дознатели. Аз съм такъв и миля да си търся работа навън от МВР. Много тъпанари и простаци има в системата. Трябва да се превиш на малоумен, за да не се набиваш на очи, иначе те ебават и товар с работа. Затъваш духовно, а и физически.
- петко
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|