начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Мога ли да си паркирам колата пред блока/входа?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да си паркирам колата пред блока/входа?

Мнениеот bialkov » 21 Фев 2007, 15:42

Здравейте, ще се радвам ако можете да ми отговорите на въпроса: "Може ли да си паркирам колата пред блока/входа-така както всички българи го правят, на кой е СОБСТВЕНОСТ И НА КОЙ ПРИНАДЛЕЖИ ТОВА МЯСТО"??? Проблема е следния. Живея под наем в апартамент заедно със собствениците, които НЯМАТ автомобил. От близо месец и половина ми крадат тасовете чупят ми огледалата и т.н. Преди около месец намерих бележка с следните думи: "Господине, паркирали сте си колата на ПЛАТЕНО място"???! Никъде няма табели "Частна собственост" или пък знаци за инвалид и т.н. Днес слизам от колата и при мен дойде един господин и ми се развика да си махам колата от "ПЛАТЕНОТО МЯСТО" Държа да подчертая че се намирам на място където по НИКАКЪВ начин проблема с паркирането не може да се отнесе както към този в центъра на София! Попитах и приятелче в полицията и той също ми каза че никой няма право да ми казва къде да паркирам пред блока/входа и къде не. Моля помогнете със съвет ако сте изпадали в подобни Абсурдни ситуации. Предварително благодаря.
bialkov
Нов потребител

ИЗКАЗВАНЕ НА МНЕНИЕ

Мнениеот 9999999 » 21 Фев 2007, 17:01

ЗДРАВЕЙТЕ,
ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ИЗРАЗЯ МОЕТО МНЕНИЕ, ДАНО ВИ ПОМОГНЕ...
СПОДЕЛЕТЕ ТОВА С ХАЗАИТЕ СИ. ЩОМ ВИЕ ОПАЗВАТЕ ТЯХНАТА СОБСТВЕНОСТ,ЧОВЕШКО Е И ТЕ ДА ВИ ПОМОГНАТ. АКО ЖИВЕЕТЕ В БЛОК ТО ВЪВ ВХОДА ИМАТЕ ДОМОУПРАВИТЕЛ. ПОГОВОРЕТЕ С НЕГО, А НЕКА И ХАЗАИТЕ ВИ СЪЩО ДА ГОВОРЯТ С ДОМОУПРАВИТЕЛЯ. А КОЛКОТО ДО ПАРКИРАНЕТО - ЩОМ НЯМА ЗНАК ЗА ПЛАТЕНО МЯСТО, КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА, Е СТИГА ДА НЕ Е СЪВСЕМ ПРЕД САМИЯ ВХОД,ТЪЙ КАТО ПОНЯКОГА СЕ НАЛАГА ДА СЕ ВНАСЯТ И ИЗНАСЯТ МЕБЕЛИ, А КОЛАТА ВИ МОЖЕ ДА ПРЕЧИ. НО СПОРЕД МЕН ДОМОУПРАВИТЕЛЯТ БИ МОГЪЛ ДА ВИ ПОМОГНЕ, А И ТОЙ ПОЗНАВА ПО-ДОБРЕ ОТ ВАС ЖИВУЩИТЕ И БИ МОГЪЛ ДА ГОВОРИ С ТЯХ.
АМИ - ТОВА Е.
9999999
Нов потребител

Мнениеот marter » 21 Фев 2007, 17:33

Паркингите в междублоковите пространства са публична общинска собственост, т. е. за обществено ползване , стига тази земя (върху която е паркинга) да е общинска. Не съм срещала забрана кой как, къде и колко превозни средства може да паркира. Ако земята е частна - да, но предполагам, че случаят не е такъв. Въпреки това има ограничения. В разпоредбите на чл. 94, ал. 3 и чл. 98 от Закона за движението по пътищата. Прочетете ги внимателно. Забранено е паркирането...пред входове... :cry:
marter
Потребител

Назад към Взаимопомощ