начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Отговорност за мнение в интернет форум

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот donna » 18 Сеп 2006, 10:48

Извън случая с КФН ,както виждаш неи взех становище , по простатат причина ,че по тая логика май поне 1/3 от населението най-малко следва да е подсъдимо за това или онова .
Дори може би някой би съдил и модератора на даден форум ,че му е забранил достъпа ,нали живеем в демократична държава.

Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
(2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.

Първо тва с обидата дали става в присъствие на лицата ... по нета аз съм на единия край той на другия , а че редовно има реплики срещу тъй наречените обиди тоже е вярно ,да ама може да не отвърне веднага а на другия или по другия ден. :lol:
Много пъти зад ника не знаеш кой стои , за форумите може би ще важи чл.148 ал.1 т.2 НК
Сега ми се налага да поизляза ,но ако искаш може да продължим разговора .
Но ще помоля да го разграничим от случая с наложената глоба от КФН ,тъй като тоя случай ми е много интересен ,а по него почти никой не пише.
donna
Старши потребител

Мнениеот portokal » 18 Сеп 2006, 11:43

Първо тва с обидата дали става в присъствие на лицата ...

Да, или ако това не е присъствие, дали и-нет е печатно произведение. :wink:
Аватар
portokal
Старши потребител

отговорност в интернет форум

Мнениеот toti99 » 19 Сеп 2006, 07:26

Решението на КФН е само повод казал съм го пък и портокал също го е казала , че аз съм го казал. Абстрахираите се от това решение на КФН и мислете по мащабно.
toti99
Потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ