начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Мога ли да си паркирам колата пред блока/входа?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да си паркирам колата пред блока/входа?

Мнениеот bialkov » 21 Фев 2007, 15:42

Здравейте, ще се радвам ако можете да ми отговорите на въпроса: "Може ли да си паркирам колата пред блока/входа-така както всички българи го правят, на кой е СОБСТВЕНОСТ И НА КОЙ ПРИНАДЛЕЖИ ТОВА МЯСТО"??? Проблема е следния. Живея под наем в апартамент заедно със собствениците, които НЯМАТ автомобил. От близо месец и половина ми крадат тасовете чупят ми огледалата и т.н. Преди около месец намерих бележка с следните думи: "Господине, паркирали сте си колата на ПЛАТЕНО място"???! Никъде няма табели "Частна собственост" или пък знаци за инвалид и т.н. Днес слизам от колата и при мен дойде един господин и ми се развика да си махам колата от "ПЛАТЕНОТО МЯСТО" Държа да подчертая че се намирам на място където по НИКАКЪВ начин проблема с паркирането не може да се отнесе както към този в центъра на София! Попитах и приятелче в полицията и той също ми каза че никой няма право да ми казва къде да паркирам пред блока/входа и къде не. Моля помогнете със съвет ако сте изпадали в подобни Абсурдни ситуации. Предварително благодаря.
bialkov
Нов потребител

ИЗКАЗВАНЕ НА МНЕНИЕ

Мнениеот 9999999 » 21 Фев 2007, 17:01

ЗДРАВЕЙТЕ,
ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ИЗРАЗЯ МОЕТО МНЕНИЕ, ДАНО ВИ ПОМОГНЕ...
СПОДЕЛЕТЕ ТОВА С ХАЗАИТЕ СИ. ЩОМ ВИЕ ОПАЗВАТЕ ТЯХНАТА СОБСТВЕНОСТ,ЧОВЕШКО Е И ТЕ ДА ВИ ПОМОГНАТ. АКО ЖИВЕЕТЕ В БЛОК ТО ВЪВ ВХОДА ИМАТЕ ДОМОУПРАВИТЕЛ. ПОГОВОРЕТЕ С НЕГО, А НЕКА И ХАЗАИТЕ ВИ СЪЩО ДА ГОВОРЯТ С ДОМОУПРАВИТЕЛЯ. А КОЛКОТО ДО ПАРКИРАНЕТО - ЩОМ НЯМА ЗНАК ЗА ПЛАТЕНО МЯСТО, КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА, Е СТИГА ДА НЕ Е СЪВСЕМ ПРЕД САМИЯ ВХОД,ТЪЙ КАТО ПОНЯКОГА СЕ НАЛАГА ДА СЕ ВНАСЯТ И ИЗНАСЯТ МЕБЕЛИ, А КОЛАТА ВИ МОЖЕ ДА ПРЕЧИ. НО СПОРЕД МЕН ДОМОУПРАВИТЕЛЯТ БИ МОГЪЛ ДА ВИ ПОМОГНЕ, А И ТОЙ ПОЗНАВА ПО-ДОБРЕ ОТ ВАС ЖИВУЩИТЕ И БИ МОГЪЛ ДА ГОВОРИ С ТЯХ.
АМИ - ТОВА Е.
9999999
Нов потребител

Мнениеот marter » 21 Фев 2007, 17:33

Паркингите в междублоковите пространства са публична общинска собственост, т. е. за обществено ползване , стига тази земя (върху която е паркинга) да е общинска. Не съм срещала забрана кой как, къде и колко превозни средства може да паркира. Ако земята е частна - да, но предполагам, че случаят не е такъв. Въпреки това има ограничения. В разпоредбите на чл. 94, ал. 3 и чл. 98 от Закона за движението по пътищата. Прочетете ги внимателно. Забранено е паркирането...пред входове... :cry:
marter
Потребител

Назад към Взаимопомощ