Бихте ли ми помогнали. Фирма от САЩ иска да отвори представителство тук (но не клон). Интересува ме освен договора за представителство - как ще се оформят другите отношения с държавата - напр. с данъчните, тъй като ще извършва търговска дейност - значи ли това, че ще трябва да се регистрира в съда и не е ли това клон, а не представителство
Благодаря за всяко мнение
- Дата и час: 10 Фев 2025, 13:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
ЗАКОН ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ
Чл. 6. (1) Чуждестранни лица, които имат право да извършват търговска дейност по националното си законодателство, могат да откриват в страната търговски представителства, които трябва да бъдат регистрирани в Българската търговско-промишлена палата.
(2) Представителствата по ал. 1 не са юридически лица и не могат да извършват стопанска дейност.(3) Сделките, които чуждестранното лице сключва с местни лица за нуждите на регистрирано от него представителство по ал. 1, се подчиняват на реда за извършване на сделки между местни лица.
Чл. 6. (1) Чуждестранни лица, които имат право да извършват търговска дейност по националното си законодателство, могат да откриват в страната търговски представителства, които трябва да бъдат регистрирани в Българската търговско-промишлена палата.
(2) Представителствата по ал. 1 не са юридически лица и не могат да извършват стопанска дейност.(3) Сделките, които чуждестранното лице сключва с местни лица за нуждите на регистрирано от него представителство по ал. 1, се подчиняват на реда за извършване на сделки между местни лица.
- Гост
благодаря за компетентните отговори, но все пак...ще трябва ли да се регистрираме в данъчното и съответно да си извадим печат и т.н. ....малко ми е неясно, а не знам дали в БТПП ще ми дадат изчерпателен отговор. Затова казах, че ще ми бъде от полза всяко мнение.
- bogdanvi
- Младши потребител
защото сделки между чуждестранното лице , което сключва с местни лица за нуждите на регистрирано от него представителство, се подчиняват на реда за извършване на сделки между местни лица. т.е. ще трябва да се издават сченоводни документи или бъркам:((
- bogdanvi
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|