начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО

Мнениеот Гост » 08 Ное 2005, 19:34

Бихте ли ми помогнали. Фирма от САЩ иска да отвори представителство тук (но не клон). Интересува ме освен договора за представителство - как ще се оформят другите отношения с държавата - напр. с данъчните, тъй като ще извършва търговска дейност - значи ли това, че ще трябва да се регистрира в съда и не е ли това клон, а не представителство
Благодаря за всяко мнение
Гост

Мнениеот Гост » 08 Ное 2005, 19:47

Представителство може да регистрира и в БТПП.
Гост

Мнениеот Гост » 08 Ное 2005, 20:00

но с тази регистрация в БТПП ще може ли да се регистрираме в данъчното, за да издаваме фактури или да се сключват договори напр. Идеята е да се продават стоки на лизинг?!?
Гост

Мнениеот Гост » 08 Ное 2005, 21:05

ЗАКОН ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ
Чл. 6. (1) Чуждестранни лица, които имат право да извършват търговска дейност по националното си законодателство, могат да откриват в страната търговски представителства, които трябва да бъдат регистрирани в Българската търговско-промишлена палата.
(2) Представителствата по ал. 1 не са юридически лица и не могат да извършват стопанска дейност.(3) Сделките, които чуждестранното лице сключва с местни лица за нуждите на регистрирано от него представителство по ал. 1, се подчиняват на реда за извършване на сделки между местни лица.
Гост

Мнениеот bogdanvi » 08 Ное 2005, 21:39

благодаря за компетентните отговори, но все пак...ще трябва ли да се регистрираме в данъчното и съответно да си извадим печат и т.н. ....малко ми е неясно, а не знам дали в БТПП ще ми дадат изчерпателен отговор. Затова казах, че ще ми бъде от полза всяко мнение.
bogdanvi
Младши потребител

Мнениеот bogdanvi » 08 Ное 2005, 21:54

защото сделки между чуждестранното лице , което сключва с местни лица за нуждите на регистрирано от него представителство, се подчиняват на реда за извършване на сделки между местни лица. т.е. ще трябва да се издават сченоводни документи или бъркам:((
bogdanvi
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ