начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Документи за самоличност на чужденец

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документи за самоличност на чужденец

Мнениеот ralitsa » 11 Яну 2006, 18:04

Здравейте колеги,
Моля ако някой се е занимавал с това, да ме насочи какъв е вариантът чужденец да се сдобие с българска лична карта и най- вече с български МЕЖДУНАРОДЕН паспорт? За какъв статут на пребиваване трябва да кандидатства? Благодаря ви!
ralitsa
Потребител

Мнениеот ralitsa » 11 Яну 2006, 18:32

Kонкретно ме интересува вариантът със задграничен паспорт, издаден на чужденец от България... възможен ли е?
ralitsa
Потребител

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 21:30

ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ

Чл. 14. На пребиваващите в Република България чужденци се издават следните документи за самоличност:
1. карта на продължително пребиваващ в Република България чужденец;
2. карта на постоянно пребиваващ в Република България чужденец;
3. карта на бежанец;
4. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г.) временно удостоверение на бежанец и временно удостоверение на бежанец в ускорено производство;
5. удостоверение за пътуване зад граница на бежанец;
6. удостоверение за пътуване зад граница на лице без гражданство;
7. временно удостоверение за напускане на Република България;
8. временна карта на чужденец;
9. (нова - ДВ, бр. 53 от 1999 г., в сила от 01.08.1999 г.) удостоверение за завръщане в Република България на чужденец.
10. (нова - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г.) карта на чужденец с хуманитарен статут;
11. (нова - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г.) удостоверение на чужденец с временна закрила;
12. (нова - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г.) удостоверение за пътуване зад граница на чужденец с хуманитарен статут.
13. (нова - ДВ, бр. 29 от 2003 г.) карта на чужденец, акредитиран като служител в дипломатическо или консулско представителство или в международна организация със седалище на територията на Република България.
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 11:45

Благодаря Ви, колега, известен ми е този законов текст, чела съм го, но ме интересуваше чисто практически, има ли някаква хватка да бъде издаден ЗАДГРАНИЧЕН паспорт от България на чужденец? Някой ако се е занимавал с подобно нещо, нека ми помогне...
Гост

Мнениеот vaceto » 12 Яну 2006, 13:11

За чужденец обаче от каде е,од съседните държажи може и по произход,който се получава од Агенцията за българи в чужбина,така излиза и поевтино.Пише подробно в ЗБГ.Успех,аз се занимавах.
vaceto

Мнениеот Гост » 13 Яну 2006, 13:40

Въпросният чужденец е тук с гръцки паспорт...
Гост

Мнениеот vladcee7 » 13 Яну 2006, 20:43

Отивате в МВР на Мария Луиза и там на гишето пише необходими документи.Подавате молба която се разглежда 7 дни,плащате на касата итн.
vladcee7
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ