начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Смяна на регистрационните табели до 31.03.2006г.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на регистрационните табели до 31.03.2006г.

Мнениеот фф » 05 Яну 2006, 18:04

Знаете ли дали ако си направиш преди смяната ГО, тя ще важи и след това?
фф

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 10:20

Не, защото се сменя и талона на колата.Направете си ГО за 3 месеца.
Гост

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 10:32

И кой те излъга, че ГО може да се прави за 3 мес.?! Мноо тъпи парчета има на тая земя, бе!
Гост

талон на колата?

Мнениеот гост » 06 Яну 2006, 10:52

номерата ми са от новите,но талона на колата ми е от старите, тези - сивите,които се рагъват като книга. Трябва ли да си сменям талона на колата след като номерата ми са от новите?
гост

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 10:56

Я не се излагайте .Съвсем спокойно си направете ГО, тя ще си важи и след това .И кой ви каза малоумни твари , че ще ви променят самите номера на колите ?Сменя се регистрационната табела като външен вид , не се сменя номера.
Гост

Мнениеот гост » 06 Яну 2006, 11:14

Anonymous написа:Я не се излагайте .Съвсем спокойно си направете ГО, тя ще си важи и след това .И кой ви каза малоумни твари , че ще ви променят самите номера на колите ?Сменя се регистрационната табела като външен вид , не се сменя номера.

абе това не ме интересува бе,мишок.кажете за талона ми
гост

Мнениеот Barbi » 06 Яну 2006, 11:55

Не, не трябва.

В случай, че сменяте номерата на автомобила задължително и талона ще ви сменят.

Но задължение за смяна само на талоните на колата при положение, че си имаш номерата със знаменцето, липсва.
Barbi

благодаря

Мнениеот гост » 06 Яну 2006, 12:00

Barbi написа:Не, не трябва.

В случай, че сменяте номерата на автомобила задължително и талона ще ви сменят.

Но задължение за смяна само на талоните на колата при положение, че си имаш номерата със знаменцето, липсва.

благодаря Барби ! :-*
гост

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 12:36

А щом няма да се сменя номера на колата, защо искат да носим талона в КАТ? Няма логика!
Гост

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 13:04

Можете да си вземете удостоверение за идентичност на колата и да ви важи ГО и при новия номер.
Гост

otg.

Мнениеот harmaiani » 06 Яну 2006, 13:05

Ами по простата причина, че талонът ти удостоверява, че ти си собственик,а не е необходимо представянето на самата кола в КАТ!
harmaiani

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 13:08

Ако сменят номера на МПС -то тогава се издава добавък към Полицата за ГО, така че няма нищо фатално.
Гост

Re: Смяна на регистрационните табели до 31.03.2006г.

Мнениеот гост » 06 Яну 2006, 13:09

фф написа:Знаете ли дали ако си направиш преди смяната ГО, тя ще важи и след това?

Да, ГО важи и след това. Само отиваш при застрахователя да ти добавят в оригиналната полица новия номер и да ти снимат новия талон /поне така правят в ДЗИ/. А иначе колата винаги може да се индивидуализира по рами, номера и т.н. Но за да не ти се заяждат КАТ-аджийте по пътя, след смяната на номера иди и до застрахователя
гост

Мнениеот Barbi » 06 Яну 2006, 13:37

Колеги, ами само това са изменеията в Наредбата:

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА № I-45 ОТ 2000 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯТА, ОТЧЕТА, ПУСКАНЕТО В ДВИЖЕНИЕ И СПИРАНЕТО ОТ ДВИЖЕНИЕ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И НА РЕМАРКЕТА, ТЕГЛЕНИ ОТ ТЯХ (ДВ, БР. 31 ОТ 2000 Г.)
ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ В сила от 03.01.2006 г.
Обн. ДВ. бр.1 от 3 Януари 2006г.
§ 1. В § 3 от преходните и заключителните разпоредби се правят следните изменения:

1. В ал. 1 думите "31.ХII.2006 г." се заменят с "31.III.2006 г.".

2. В ал. 2, т. 5 думите "края на 2006 г." се заменят с "31.III.2006 г.".

3. В ал. 3 думите "1.I.2007 г." се заменят с "1.IV.2006 г.".

Видно сроковете са променени.Чели сте я.
Barbi

Мнениеот николай » 06 Яну 2006, 18:39

И кой те излъга, че ГО може да се прави за 3 мес.?! Мноо тъпи парчета има на тая земя, бе!

А бе господинин Никои си, иди си продавай зелето на женския пазар и не се включваи с тъпи мнения. Ако си забелязал тук не е зеленчукова борса, а юридически форум. Един съвет везплатен.Иди пред огледалото почесисе по главата и ми кажи тая маймуна пред теб харесвалити? :D
николай

Назад към Взаимопомощ