начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

НЯКОЙ ОСЪДИЛ ЛИ Е ВОЕННИТЕ В ТОЗИ ФОРУМ ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот млада булка » 08 Дек 2005, 11:32

Гарабет, нито мога, нито искам да опровергавам това, което пишеш. Има много истина в това, и никога не съм го оспорвала.Хала на който е армията в момента показва, за пореден път го казвам-държавната тъпотия, която я съсипа.Обаче-неграмотни, наркомани и изроди има и на улицата.И навсякъде. Не съм писала добро за българската армия, само защото баща ми е бил офицер от армията. Познавам изключително много съвестни, свестни, честни и изключително грамотни хора, завършили висши военни училища. Затова не може да не ме боли, като чувам обобщени обиди за всички хора в армията.Е, колеги, не може всички да са тъпи, неграмотни, "фуражки" и прочие. А всичко това-казано от някои от участниците във форума, е направо абсурдно, като се има предвид нивото им. Все едно аз да кажа, че който още не е завършил висше образование на 27 г. възраст е пълен ...... Не става с грозни обобщения. Иначе- и това, което пише Генерала е така, и аз донякъде му съчувствам. Но това, не е проблем на армията и армейците, а на държавата. Така е уредила законово нещата. Не изливайте негодуванието или страха си, върху хората там, наричайки ги идиоти. В крайна сметка, на тях също дължите спокойния си живот. Взимах отношение по темата, защото моята работа е доста близка до тяхната, ще се съгласят с мен и колегите полицаи, и колегите-дознатели, минаващи под общия знаменател "фуражка" във вашите очи. На вас е непознат студ, мизерия, кръв и прочие неща. ние-ги виждаме ежедневно. Затова реагирам болезнено на такива обиди. И от такива хора.
млада булка

Мнениеот Гост » 08 Дек 2005, 11:59

НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ЗАТВОРИТЕ ТАЗИ ТЕМА ?!

Писна ми!
Гост

Мнениеот gega » 22 Дек 2005, 22:55

"възмАжалия", защо въобще реанимирахте тази тема - това е въпрос и към модераторите на сайта - спрете тази безумна тема!
gega
Потребител

Мнениеот Гост » 22 Дек 2005, 23:13

gega написа:"възмАжалия", защо въобще реанимирахте тази тема - това е въпрос и към модераторите на сайта - спрете тази безумна тема!

Моля, за извинение, Гега, те си ми един от любимците в този смешен "Юридически форум".Просто гледах bTV, а и написах горния постер, като изключа правписната грешка си поддържам мнението.А, що се касае до темата и модераторите..., те си знаят.
Не аз реанимирах тази тема, но макар и да не съм ПРИМАПАТРИОТ, аз съм патриот!
P.S. Gega, защо всички станахме толкова дребнави, цинични, вулгарни и егоцентрични............
И още веднъж се извинявам за грешката в бързината
Гост

Мнениеот Военен инвалид » 04 Яну 2006, 12:20

колко от вас знаят какво означава думата Военен инвалид?!?!?
защото тази дума ти е слагат след като си бил в казармата и не си стоя до края на службата! По точно не са си свыршели работата ТЫПИТЕ военни! Да тыпи са.
Военен инвалид

Честито на печелившите! Пллачете "патриоти"!

Мнениеот току- що отслужил юрист » 04 Яну 2006, 16:37

В ЗОВСРБ неслучайно е употребен терминът "пределна възраст" граматическото тълкуване на това понятие лесно ще ви доведе до извода, че става дума за определен "предел", след който задължението за военна служба отпада. "Пределът" е 27-мия ви рожден ден, защото след него вие ще бъдете над пределната възраст- ще сте на повече от 27 години- елементарно! Както и да го тълкуват военните, всяка повиквателна след този момент ще падне 1000% при обжалване. Просто не подписвайте повиквателна, която ви призовава да се явите на служба на дата, която е след вашия 27-ми рожден ден всяка глоба или друга мярка от страна на военните власти ще е незаконна и нищожна. Що се отнася до учещите във ВУЗ- ако навършат 27 години по време на обучението си, те автоматично преминават от статута на отложени в статута на неподлежащи на задължителна военна служба. За студентите и докторантите под 27 години важи същото, както и за тези над възрастта- всяка повиквателна заповед и глоба за неизпълнението й е незаконна и нищожна. 8) Военните са мързеливци, които живеят от данъците,които плащате и са абсолютно неграмотни дори в тясно професионалната си област- това е голата истина за БА в момента. Не искат да отменят наборната служба за да има кой да им мете и мие колите и кой да им напише нещо грамотно на компютър/висшистите/. Кадровите са гола вода- селски момчета, за които 400 на месец и топла чорба са върха на сладоледа. Тежко й на България с такава армия и такива "патриоти"! Корупцията и кражбите са повсеместни, въоръжението е годно само на хартия. В случай на война/пази боже!/ българският войник- вие и аз- пак ще дава кръвта си заради грешки и безхаберие на политици и тъпи офицери. На младите способните не им се дава никакъв път от корумпираните стари кланове, които са обсебили щабовете. За простотията сред наборната войска коментарът е един- каквато е простотията навън- такава е и вътре- това е средната култура на народа ни за съжаление, само че вътре си в по- близък контакт с тази простотия, но се преживява. :roll:
току- що отслужил юрист

Честито на печелившите! Пллачете "патриоти"!

Мнениеот току- що отслужил юрист » 04 Яну 2006, 16:39

В ЗОВСРБ неслучайно е употребен терминът "пределна възраст" граматическото тълкуване на това понятие лесно ще ви доведе до извода, че става дума за определен "предел", след който задължението за военна служба отпада. "Пределът" е 27-мия ви рожден ден, защото след него вие ще бъдете над пределната възраст- ще сте на повече от 27 години- елементарно! Както и да го тълкуват военните, всяка повиквателна след този момент ще падне 1000% при обжалване. Просто не подписвайте повиквателна, която ви призовава да се явите на служба на дата, която е след вашия 27-ми рожден ден всяка глоба или друга мярка от страна на военните власти ще е незаконна и нищожна. Що се отнася до учещите във ВУЗ- ако навършат 27 години по време на обучението си, те автоматично преминават от статута на отложени в статута на неподлежащи на задължителна военна служба. За студентите и докторантите под 27 години важи същото, както и за тези над възрастта- всяка повиквателна заповед и глоба за неизпълнението й е незаконна и нищожна. 8) Военните са мързеливци, които живеят от данъците,които плащате и са абсолютно неграмотни дори в тясно професионалната си област- това е голата истина за БА в момента. Не искат да отменят наборната служба за да има кой да им мете и мие колите и кой да им напише нещо грамотно на компютър/висшистите/. Кадровите са гола вода- селски момчета, за които 400 на месец и топла чорба са върха на сладоледа. Тежко й на България с такава армия и такива "патриоти"! Корупцията и кражбите са повсеместни, въоръжението е годно само на хартия. В случай на война/пази боже!/ българският войник- вие и аз- пак ще дава кръвта си заради грешки и безхаберие на политици и тъпи офицери. На младите способните не им се дава никакъв път от корумпираните стари кланове, които са обсебили щабовете. За простотията сред наборната войска коментарът е един- каквато е простотията навън- такава е и вътре- това е средната култура на народа ни за съжаление, само че вътре си в по- близък контакт с тази простотия, но се преживява. :roll:
току- що отслужил юрист

допълнение!

Мнениеот току- що отслужил юрист » 04 Яну 2006, 16:59

За тези, които не знаят- за да се ползвате от прИмоцията трябва да сте редовно обучаващи се- задочниците отиват да служат на родината и после си доучват. :? За другите "методи" да се измъкнете и да не получите повиквателна няма да обяснявам- всички са ги чували. 100% успех обаче има само един метод- "бецален!" Което не става с пари, става с много пари. Успех!
P.S. При тоя метод с парите имайте предвид, че ще ви пишат НГВС- т.е.- военен инвалид, като преждеучаствалия пич! :lol:
току- що отслужил юрист

Мнениеот военния инавалид » 04 Яну 2006, 19:14

Браво на току- що отслужил юрист, той най-добре ви каза и за какво няма смисъл да си вътре, и какво е вътре в общи линии.
Мисля, че темата е приключена вече, едва ли има още хора където искат да ходят вътре...... :lol:
военния инавалид

незнам какво да мисля вече в БУЛГАРИСТАН

Мнениеот донаборник студент » 07 Яну 2006, 23:21

Здравейте, бих желал да помоля за съвет какво да направя защото съм отложен до март а април навършвам 27г.
В момента уча второ висше редовно обучение завърших магистър а сега продължавам второ висше което преди прекъснах.
Предал съм уверение на военните но те искат преди да навърша пределната възраст от 27г да влезна и да изслужа.
Получих повиквателна за януари но подадох молба за март да ме отложат.
Сега незнам какво да правя имат ли право или не да ми спират образованието за да влизам в казарма и мога ли да обжалвам повиквателната незнам изобщо какво да правя да не говорим че и семестъра няма да мога да си завърша поне първия и ще трябва да прекъсна и въобще пълна простотия и работа да спирам и т.н.
Ако има човек с подобен проблем който е обжалвал или е решил този проблем ще се радвам за съвет.
донаборник студент

Предишна

Назад към Взаимопомощ