начало

Съдия оспори чл. 314, ал. 3 ГПК в Конституционния съд Съдия оспори чл. 314, ал. 3 ГПК в Конституционния съд

Не искат да ми издават разрешително за закупуване на оръжие

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не искат да ми издават разрешително за закупуване на оръжие

Мнениеот georg » 28 Дек 2005, 15:01

На 23.11.2005г. подадох искане в КОС. Обадих се вчера да попитам какво е станало и ми казаха, че още на 20.12.2005г са пуснали уведомително писмо по пощата и ако не съм го получил да съм проверял в пощата. Проверих-казаха, че няма такова писмо. Пак се обадих в РПУ и казах, но те настояват да съм проверявал.
Мисля, че имам отказ, т. к. казаха, че съм щял да прочета мотивите-но не ми казват дали е отказ или не. Не знам какво да правя, а и текатсроковете за обжалване на отказа или за мълчаливия отказ.
Дали мога да ида в деловодството им да проверя дали има изпратено писмо и какво е съдържанието му?
Аз имам разр-но за служебно оръжие, а сега подавам за лично. Мислех, че няма да имам никакви проблеми.
georg

Мнениеот Полицай » 28 Дек 2005, 16:01

Нещо не е както трябва. Най-малкото не би следвало да Ви уведомяват по пощата. Щом имате разрешително за служебно оръжие, в никакъв случай не може да има проблем да имате лично такова.
Ако искате съвет от мен, не се занимавайте с никакви "косаджии", а се срещнете с началника на съответното районно и го попитайте какво става, той естествено едва ли ще знае и ще извика служител от КОС, който пък ще обясни всичко и то във Ваше присъствие. :) Успех и дано не Ви се наложи някога да ползвате оръжието. :D
Полицай

Мнениеот georg » 28 Дек 2005, 16:16

И аз мислех, че няма да имам проблеми, но уви. Вече си мисля, че може някой "доброжелател" да се е обадил, но поне да ми дадат отказ, а не да ме пращат из пощите.
georg

Мнениеот Б » 28 Дек 2005, 16:33

Споделям мнението на "полицай" да се срещнете с началника на съответното РПУ. Заявете, че сте извършили проверка в пощата и там няма постъпило такова писмо. но все пак е възможно в пощата да не са направили обстойна проверка. да не забравяме, че работата в пощите се увеличава, по време на празниците. Ако служителят каже, че вече е изпратил писмото, поискате да ви предоставят официално заверен препис от наличния в полицията екземляр.
Б

Мнениеот Полицай » 28 Дек 2005, 16:51

georg написа:И аз мислех, че няма да имам проблеми, но уви. Вече си мисля, че може някой "доброжелател" да се е обадил, но поне да ми дадат отказ, а не да ме пращат из пощите.

Вижте, по времето на Бате Бойко имаше неофициално становище да не се дават разрешителни на физически лица, освен в изкл. случаи.
Това мина и още повече, че Вие имате разрешително за служебно оръжие, а основанията за отказ са едни и същи, т.е. няма основания да Ви откажат разрешително. Убеден съм, че ако отидете в приемния ден при началника на РПУ всичко ще се реши в положителна посока.
Ако все пак Ви бъде отказано официално, не се притеснявайте-обжалвайте в съда с аргумента, че имате разрешително за служебно оръжие, няма да имате проблем в съда, но дано не се налага да стигнете до там.
Полицай

Мнениеот georg » 29 Дек 2005, 13:26

Днес мой познат се обади в РПУ и му казаха, че са ми отказали. Дори самата деловодителка се учуди, т.к. имам разрешително за служебно оръжие. Моят познат ме посъветва да пусна молба за издаваже за това, че ми трябва да пренасям пратки с резервни части и т.н. Какво да правя-да обжалвам оказа или да подам нова молба?
georg

Мнениеот Полицай » 29 Дек 2005, 23:27

Обжалвайте, изчакйте да бъдете уведомени по официален път и обжалвайте в срок, както вече писах, ще спечелите. Успех!
Полицай

Назад към Взаимопомощ