начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

НЯКОЙ ОСЪДИЛ ЛИ Е ВОЕННИТЕ В ТОЗИ ФОРУМ ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

задължения и задължения

Мнениеот dikobraz » 30 Ное 2005, 20:56

злобата на прецаканите прелива постоянно.
ама да питам след като постоянно натъквате че службата била задължителна по закон, ами по други закони не са ли задължителни и ГО и данъци най различнии вноски към НОИ и ДДС та дори и плащане на чл. внос за входа в който живеете, та да питам защитниците на задълженията, вие значи сте абсолютно изрядни към държавата и затова пледирате за прилагане на ЗОВС на всяка цена??????
dikobraz
Потребител

гост

Мнениеот генерала » 01 Дек 2005, 01:27

Редник и ти си се сдухал напълно просто те съжалявам като те слушам,че имаш наряди през ден и си спял по 4 часа и т.н.
Но може би ти си си избрал да си на това положение ако си кадровак.
Всеки сам си избира пътя в живота и аз не желая да имам нищо общо с хора под пагон м/у тях има много,много добри и кадърни специалисти но тези които се занимават с наборна служба са си гола вода горките като ги гледам едно изречение немогат да докарат.
Но това е всеки с късмета си аз в казарма няма да влезна но ти ще се пенсионираш там явно ти харесва а може би нямаш друг избор е аз имам доста голям избор и няма да попадна в гето с наркомани,селяндури и военни дет немогат да говорат от простотия и т.н.
Но ти си голем мъж поел си си отговорноста и преди да те пенсионират сигорно ше те направат старшина а като нападнат шипка първи ше те извикам ме пазиш.
Като занм,че си наряд ще спя спокойно иначе не .
Като влизахме в казармата един старшина горкият каза "влизате различно умни но ще излезнете еднакво тъпи" за малко да стане но се уволних след клетвата доста ми дойде простотията там е уникално просто иначе е шоу.
Лека служба Редник дано станеш Генерал......
генерала

Re: гост

Мнениеот млада булка » 02 Дек 2005, 16:41

генерала написа:Редник и ти си се сдухал напълно просто те съжалявам като те слушам,че имаш наряди през ден и си спял по 4 часа и т.н.
Всеки сам си избира пътя в живота и аз не желая да имам нищо общо с хора под пагон м/у тях има много,много добри и кадърни специалисти но тези които се занимават с наборна служба са си гола вода горките като ги гледам едно изречение немогат да докарат.
Но това е всеки с късмета си аз в казарма няма да влезна но ти ще се пенсионираш там явно ти харесва а може би нямаш друг избор е аз имам доста голям избор и няма да попадна в гето с наркомани,селяндури и военни дет немогат да говорат от простотия и т.н.
Но ти си голем мъж поел си си отговорноста и преди да те пенсионират сигорно ше те направат старшина а като нападнат шипка първи ше те извикам ме пазиш.
Като влизахме в казармата един старшина горкият каза "влизате различно умни но ще излезнете еднакво тъпи" за малко да стане но се уволних след клетвата доста ми дойде простотията там е уникално просто иначе е шоу.

Не си прав, Генерале. Изобщо. Явно ви е страх да влизате само еднакво тъпите /тук дължа извинение на Гарабет и други, които не мога да включа в това определение/. Съдя по твоя правопис и по този на автора на темата. Лошото е, че по-умни няма да излезете, но поне по-грамотни, може би. За да обсъдиш чисто правен казус, или да споделиш мнение по какъвто и да е въпрос, е минимално необходимо поне да умееш да пишеш правилно. От една страна-за да те разберат, а от друга страна-за да не се излагаш. Правната страна на казуса е повече от ясна. Мненията по темата трябва ли да има казарма, обаче, са голям майтап. Аз лично съм за професионалната армия, защото, ако не дай Боже, се случи твоята "Шипка" /май ти се види майтап, но представи си само- един терористичен акт и стотина попикали се женчовци, които повръщат при вида на кръв/, ще го втасаме. Не злоупотребявай със званието генерал. Опорочи се доста в последно време, щото много хора станаха такива, без да отговарят на изискванията за това- и Бонев, и Батман /слава Богу, не в армията!/ Има хора, които достойно са служили дълги години и са го заслужили. А образованието им е нива и класи над твоето ,и на автора на темата.Аз лично мисля, че вие двамата нищо няма да загубите от няколкомесечен престой там. Образованието ви няма да пострада. Непоправимо е, особено на автора на темата. Защо взимам отношение по темата ли? Аз вече казах каква ми е професията. И ако, не дай Боже, стане нещо тежко, полицаи, следователи, дознатели, които всекидневно виждат кръв, ще са там, и ще се справят. Армията, както винаги-ще им помага. А аз лично -като следовател, ще дойда да ти сменя памперса. Затова се моли да не дойде нова "Шипка", или каквото и да било друго. Един армеец ще се справи. Ти ще си смешен и жалък.Няма да приема някой да нарича тъпи хора, които при наводненията спасяваха хора, при тежки аварии -също. Докато нанкаш кротко у дома. Това, че ги поставиха в ситуация хора с ценз да се уволняват преждевременно, да нямат елементарни усливя, техника, да са принудени да ходят да воюват в Ирак- за хляба на децата си е жалко. И показва чужда тъпота. Държавната. Но в администрацията и има твърде много "интелигенти" като автора на темата и теб. Жалко за държавата. Жалко и за вас.
млада булка

Мнениеот млада булка » 02 Дек 2005, 16:42

генерала написа:Редник и ти си се сдухал напълно просто те съжалявам като те слушам,че имаш наряди през ден и си спял по 4 часа и т.н.

Не си прав, Генерале. Изобщо. Явно ви е страх да влизате само еднакво тъпите /тук дължа извинение на Гарабет и други, които не мога да включа в това определение/. Съдя по твоя правопис и по този на автора на темата. Лошото е, че по-умни няма да излезете, но поне по-грамотни, може би. За да обсъдиш чисто правен казус, или да споделиш мнение по какъвто и да е въпрос, е минимално необходимо поне да умееш да пишеш правилно. От една страна-за да те разберат, а от друга страна-за да не се излагаш. Правната страна на казуса е повече от ясна. Мненията по темата трябва ли да има казарма, обаче, са голям майтап. Аз лично съм за професионалната армия, защото, ако не дай Боже, се случи твоята "Шипка" /май ти се види майтап, но представи си само- един терористичен акт и стотина попикали се женчовци, които повръщат при вида на кръв/, ще го втасаме. Не злоупотребявай със званието генерал. Опорочи се доста в последно време, щото много хора станаха такива, без да отговарят на изискванията за това- и Бонев, и Батман /слава Богу, не в армията!/ Има хора, които достойно са служили дълги години и са го заслужили. А образованието им е нива и класи над твоето ,и на автора на темата.Аз лично мисля, че вие двамата нищо няма да загубите от няколкомесечен престой там. Образованието ви няма да пострада. Непоправимо е, особено на автора на темата. Защо взимам отношение по темата ли? Аз вече казах каква ми е професията. И ако, не дай Боже, стане нещо тежко, полицаи, следователи, дознатели, които всекидневно виждат кръв, ще са там, и ще се справят. Армията, както винаги-ще им помага. А аз лично -като следовател, ще дойда да ти сменя памперса. Затова се моли да не дойде нова "Шипка", или каквото и да било друго. Един армеец ще се справи. Ти ще си смешен и жалък.Няма да приема някой да нарича тъпи хора, които при наводненията спасяваха хора, при тежки аварии -също. Докато нанкаш кротко у дома. Това, че ги поставиха в ситуация хора с ценз да се уволняват преждевременно, да нямат елементарни условия, техника, да са принудени да ходят да воюват в Ирак- за хляба на децата си е жалко. И показва чужда тъпота. Държавната. Но в администрацията и има твърде много "интелигенти" като автора на темата и теб. Жалко за държавата. Жалко и за вас.
млада булка

Re: ssssssssss

Мнениеот млада булка » 02 Дек 2005, 16:46

generala написа:Абе МИЛИТАРИ ТИ НАПРАвО СИ СЕ СДУХАЛ ОТ СЛУжБА БЕ.
ТИ КАТ ИСКАШ ДА рАбОТИШ С ТИЯ ДЕТ ГОСПОД КАТ рАЗДАВАл АКЪлА ТЕ бИлИ НА УчЕНИЕ НЯмАм НИЩО ПрОТИВ АмА НЕ СА ПрАЙ НА мЪЖ КАТ СИ ВОЕНЕН .
Всеки сам си прави избора как да живее света не се върти около шапкари това кой е мъж и кой путйо ще кажат други хора а ти кат си голем мъж си стой в казармата ти дойде акъла....

А, и това горното е красноречиво. Неграмотност, агресия, претенции. А, и "путьо" се изписва по начина, по който го изписвам аз. Граматически.
млада булка

Re: Kakvo oshte da komentirame

Мнениеот амазонка без възраст » 02 Дек 2005, 17:04

Garabet написа:Gega,

pak da ti kaja - ne si prav za tia 28 godini. Pisal sum ti nadulgo i nashiroko zashto. Napravi si truda da iznamerish pone 1 donabornik, koito da sa go vzeli sled 27 godini v kazarmata - sigurno niama da namerish takuv.

Do Avtora na temata - pich, ne se stiagai, uchi si obrazovanieto i hich da ne ti dreme za voennite oligofreni. Skatavai se kolkoto mojesh, izlez na kvartira, puk neka ti prashtat prizovki shapkarite. Ostavi gi tezi tematichni sporove za vuzrastta i tulkuvaneto - vidno e, che i na voennite ne im e iasno kakvo da praviat v suzdalata se situacia. Nikoi ne moje na sila da prekusne obrazovanieto ti, osven suotvetnoto visshe uchebno zavedenie. Chestito i nazdrave.

Do taka narechenite juristi, ta i jeni-amazonki (bre mnogo voinstveni izliazoha jenoriata v nashia forum) - aide tam si pishete motivite, dogovorite, konsultiraite klientite, stiga prazni prikazki. Studentite shte oturvavat kazarma - vmesto da se radvame za tiah, se chudim kak da gi uiazvim. Nali i sinovete vi shte stanat na 18 godini edin den - shte vi pitam togava kak "s radost i gordost" shte gi prashtate na "zaduljitelen, pochti bezplaten i sledovatelno pochti ROBSKI trud" v rodnata kazarma - osobeno ako e v podobno sustoianie kato dneshnoto.

Ама, много се плашите, мъжете, колега. Писах си мотивите, писах, но реших да се похиля с мъжките тегоби за отмора. Следя форума и веднъж или два пъти отговарях на Автора-"Орел". Много ми харесва. И съдебен заседател бил. Не вярвам, че може да е истина, но той така казва. И той така каза-"Г-жа съдийката да си гледа делата". Ама защо да не се разведри човек?То само работа не може, а този форум е най-забавният от всички. Почти невъзможно е да видиш другаде толкова забавен правопис. А за правните тълкувания, да не говорим.Да Ви просветля за жените, колега. Жената търси мъжкото у мъжа. Така възпитаваме и синовете си. Като мъже. Вярно, че понамаляха в последно време. Когато човек е грамотен, достоен, добър професионалист, няма значение дали е мъж или жена. Доказали сме, че се справяме и по-добре. Има държави и с армия от жени, нали? Мъжеството не е качество само на мъжете. Съдейки по форума, даже изобщо. Но е голям майтап да ви чете човек. Е, връщам се при мотивите. Една колежка, май пак Вие, я бяхте пратили при тенджерите. И това го можем. А вие какво и колко също е видно. Като последен майтап засега- идете и Вие при мама. Като Ви избърше нослето, ще Ви утеши, че няма да идете при страшните чичковци.
амазонка без възраст

Мнениеот Гост » 02 Дек 2005, 17:13

млада булка написа:

Не си прав, Генерале. Изобщо. Явно ви е страх да влизате само еднакво тъпите /тук дължа извинение на Гарабет и други, които не мога да включа в това определение/. Съдя по твоя правопис и по този на автора на темата. Лошото е, че по-умни няма да излезете, но поне по-грамотни, може би. За да обсъдиш чисто правен казус, или да споделиш мнение по какъвто и да е въпрос, е минимално необходимо поне да умееш да пишеш правилно. От една страна-за да те разберат, а от друга страна-за да не се излагаш. Правната страна на казуса е повече от ясна. Мненията по темата трябва ли да има казарма, обаче, са голям майтап. Аз лично съм за професионалната армия, защото, ако не дай Боже, се случи твоята "Шипка" /май ти се види майтап, но представи си само- един терористичен акт и стотина попикали се женчовци, които повръщат при вида на кръв/, ще го втасаме. Не злоупотребявай със званието генерал. Опорочи се доста в последно време, щото много хора станаха такива, без да отговарят на изискванията за това- и Бонев, и Батман /слава Богу, не в армията!/ Има хора, които достойно са служили дълги години и са го заслужили. А образованието им е нива и класи над твоето ,и на автора на темата.Аз лично мисля, че вие двамата нищо няма да загубите от няколкомесечен престой там. Образованието ви няма да пострада. Непоправимо е, особено на автора на темата. Защо взимам отношение по темата ли? Аз вече казах каква ми е професията. И ако, не дай Боже, стане нещо тежко, полицаи, следователи, дознатели, които всекидневно виждат кръв, ще са там, и ще се справят. Армията, както винаги-ще им помага. А аз лично -като следовател, ще дойда да ти сменя памперса. Затова се моли да не дойде нова "Шипка", или каквото и да било друго. Един армеец ще се справи. Ти ще си смешен и жалък.Няма да приема някой да нарича тъпи хора, които при наводненията спасяваха хора, при тежки аварии -също. Докато нанкаш кротко у дома. Това, че ги поставиха в ситуация хора с ценз да се уволняват преждевременно, да нямат елементарни условия, техника, да са принудени да ходят да воюват в Ирак- за хляба на децата си е жалко. И показва чужда тъпота. Държавната. Но в администрацията и има твърде много "интелигенти" като автора на темата и теб. Жалко за държавата. Жалко и за вас.

generala написа:
Абе МИЛИТАРИ ТИ НАПРАвО СИ СЕ СДУХАЛ ОТ СЛУжБА БЕ.
ТИ КАТ ИСКАШ ДА рАбОТИШ С ТИЯ ДЕТ ГОСПОД КАТ рАЗДАВАл АКЪлА ТЕ бИлИ НА УчЕНИЕ НЯмАм НИЩО ПрОТИВ АмА НЕ СА ПрАЙ НА мЪЖ КАТ СИ ВОЕНЕН .
Всеки сам си прави избора как да живее света не се върти около шапкари това кой е мъж и кой путйо ще кажат други хора а ти кат си голем мъж си стой в казармата ти дойде акъла....

млада булка:
А, и това горното е красноречиво. Неграмотност, агресия, претенции. А, и "путьо" се изписва по начина, по който го изписвам аз. Граматически.

Браво, колежке. Милитъри, вече имаш женски фен-клуб. И аз се присъединявам. Не слушай хора неграмотни и злобни. Не са ти на нивото. Боже, в тая държава вече с "Кво праиш , ма, парцал?" ли ще се поздравяват мъжете. Има ли ги още?!!
Гост

Мнениеот друга » 02 Дек 2005, 17:23

Гарабет, приятелю, защо така "наречени юристки"?!! Съвсем сме си истински. Завършили. Значи, ние сме "така наречени", а горкия автор на темата-студент /колкото е невероятно да звучи?!/ му даваш акъл и кураж. Странно. Не виждаш ли, че трябва основно училище да повтори?Какво ще загуби образованието му, той лично? Наистина сте много смешни. Приказката за лошия орбалан-армеец, който взима непослушните дечица. Смях пълен. Тъжен.
друга

Мнениеот друга » 02 Дек 2005, 17:25

*Торбалан.Или Дядо Яга.
друга

Фустите да си гледат женската работа и да не знаят много....

Мнениеот генерала » 03 Дек 2005, 16:34

Благодаря,Ви за мненията супер са може би и Вие имате право от Ваша гледна точка.
Като се размисля всичко идва от това,че е няма Държавата ето и Следователя това което казва е 100% истина но моето мнение е че Автора на Темата по скоро желае да привлече внимание и да накара някой да се по-замисли малко.
Иначе всички знаем на кво ниво е всичко в РБ да не говорим за Армията ни.
Но от друга гледна точка неможе постоянно да принуждават хора да прават това което не желаят все пак искаме да се присъединим към ЕС.
Там такива дивотии няма или поне са в по лека форма.
На мен също ми писна от тази Държава и в скоро време ще се махна не че някаде е по добре но все пак промяната ще е добре.
Ще оставя Съдйката,Следователя и Войничето на спокойствие в родината им да се оправат докато стигнат евро-стандарта след 31 г т.е преди да се пенсионират ще се зарадват ,че са стигнали 75% от стандарта на живот в ЕС.
Боже ,боже до каде стигнахме.
Между другото Следователите без работа ли остават с новия НПК?
Май да е не се притеснявайте Редник ще Ви вземе при него те сега и без това ще търсят кадрови войници/чки там ще сте като едно семейство.
Не сърдете ако съм Ви обидил с нещо но просто имам хронична неприязън към абсурдите в БГ а в последно време само това ни заобикаля май....
Збогом заминавам за Австралия и няма да се върна ....
Като споменах за Австралия с мои приятели се шегувахме но то си е истина,че там абуригените са по-добре от нас тука .
Защо е така ще остава на Вас да помислите .......чао.....чао...
Весела Коледа и Нова Година Ви желая......
генерала

Може ли "младата булка" да не си копира мненията н

Мнениеот Прецедент » 03 Дек 2005, 17:05

Млада булке, не сме длъжни дате слушаме само теб а на всичкото отгоре си копираш мненията навсякаде и то постоянно.
Земи си търси работа че с новия НК и НПК ше метеш улиците май.
Или си хвани някой пачкаджия вместо да са правиш на много надъхана мъжкарана.
Момчетата са прави наборната простотия трябва незабавно да се премахне !
Обходимо е военно обучение но в това което е се прави в момента е заблуда на противника само да се каже че нещо там прави някой.
Много ми е смешно тук наколко мадами са прават на отворени вместо да говорит врели никипели идете в някоя казарма да ви .........
след това ще си говорим пак нали и без това сте търсили мъже там ще Ви удовлетворят всички желания.
Прецедент

Следовател/ките да не дрънкат и то по време на работа

Мнениеот генерала » 04 Дек 2005, 15:40

Млада булке и ти амазонке и всички дето плямпате ще Ви кажа,че това май го правите по-време на работа.
Вместо да си гледате Следствените Дела Вие тука дъра бъра.
Млада булке ти нали разправаше,че те нападнали и войниче те спасило ами и на него му толкова акъла да те спасява ама то от каде да знае,че си следователка.
Кой знае кой не си е платил и си го вкарала зад решетките а това войниче щеше да изяде боя зарад теб че си била уж красива.
Никой няма те бие посред бял ден заради черните ти очи -млада булке тея си ги приказвай на шапката ми в гардероба ми.
Колко струва да спреш или да изчезне следственото дело а...?
И аз съм красив ама никой не е спрял досега джип да ме отвлича или да ме бие.
За тва без много приказки по мъжките работи а си чети делата и си викай за разпит хора вместо да чатиш през работно време..
Айде и си търси работа де щот след нова година нали знаеш ко става със Следователите намери си по удобна метла,че работа те чака ...
генерала

Мнениеот malkia1964 » 04 Дек 2005, 17:00

Военните не са толкова глупави, колкото на някого му се иска!
Юристите също не са толкова подкупни, колкото биха желали някои!
Правописа - това е работата на днешните учители, които стачкуват и които, според мен, би трябвало да се срамуват, че във всеки един форум децата ни вместо на чист български език пишат на една "странна" смесица от цифри и букви.
За това вместо да се "ядем" за професиите, по добре да поработим.
malkia1964

Re:

Мнениеот млада булка » 05 Дек 2005, 14:00

Прецедент написа:Млада булке,
Земи си търси работа че с новия НК и НПК ше метеш улиците май.
Или си хвани някой пачкаджия вместо да са правиш на много надъхана мъжкарана.
Момчетата са прави наборната простотия трябва незабавно да се премахне !
Обходимо е военно обучение но в това което е се прави в момента е заблуда на противника само да се каже че нещо там прави някой.
Много ми е смешно тук наколко мадами са прават на отворени вместо да говорит врели никипели идете в някоя казарма да ви .........
след това ще си говорим пак нали и без това сте търсили мъже там ще Ви удовлетворят всички желания.

За твое успокоение-няма да мета улиците след новия НПК. Ставам прокурор. Имам си и стажа и образованието за целта. На едно мнение сме, че трябва професионална армия. Както и, че това, което се прави в момента е доста лишено от смисъл, но това, пак казвам, е държавната тъпотия, която съсипа една добре работеща структура- като армията. Не те упреквам, че не разбираш колко естествено в живота могат да се случат ситуации, които да те принудят да вършиш непривични неща- примерно тежка катастрофа, авария, или, не дай Боже, "Шипка", -та на Генерала. Но стават и такива неща, и човек трябва да е подготвен. Аз съм се сблъсквала с такива, ти-явно не си. И дано не се случи. Явно доста грешно си ме разбрал. Нито съм мъжкарана, нито си търся мъже. Имам си. Обидно е, просто, че хора, които дори не могат да пишат, обиждат други такива, които са доста над тях-като ценз. Оптимус Максимус отнесе обиди, Милитъри и прочие. И то от доста странни хора. Като генерала, дето щял да забегне в Австралия. Но и там ще си остане /съдейки по правописа му/, същия "абуриген", както се е изписал. Като те гледам, писачо, и ти си на този хал. "Некипели" се пише. Не е необходимо да сте филолози, момчета, но е смешно точно някои от вас да твърдят, че казармата ще им попречи на образованието. И е смешно, точно такива като вас да обиждат хората там. Най-малкото не сте им на нивото.Има твърде много много лоши неща в казармата-условия, извращения, срещат се и хора с ниска култура, но това по-скоро е следствие на това, че там влизат такива и хора-донаборници. Съдейки по стила ти-като теб. Отнесохте-няколко души, доста женско негодувание, не го приписвай само на мен, обаче, защото изобщо не е така. Когато съм аз-съм се обозначила. Бе заслужено, защото претенциите трябва да имат покритие. Затова за Гарабет, Гега, лоша дума не съм казала. Въпрос на избор. Но аз съм дъщеря на офицер от българската армия, с което се гордея, и не мога да приема равнодушно грозни обобщения за работещите там, епитети от рода на "тъпи", "безмозъчни" и прочие. А най-малко от полуграмотни хора.
млада булка

Мнениеот круела » 05 Дек 2005, 14:35

Да си призная честно хич не ме вълнува темата кой може или не да изклинчи от казарма. Но зачетох последните мнения, и понеже видях думата следствие, та затова да успокоя пишещите, че такова ще има и след влизане на новия НПК в сила. Така че- не ни пращайте толкова лесно на боклука. Част от нас остават на работа в следствието, друга част-прокурори и съдии. Не се заяждайте в професионален план, защото малко от вас знаят колко трудна и тежка работа вършим. Нямам личен повод да навлизам в темата, но е грозно е некоректно да се правят обобщения за всички работещи определена професия. Щото това правите, май. Армейците- били тъпи и малоумни, видях. Следователите- им плащали да изчезват дела, и трябвало да метат улиците. Съдиите-да си гледали делата, че били корумпирани. Що за глупости, бе, колеги? Нали искате професионален съвет, дискусия? В нея могат да участват представители на всякакви професии. Това не значи, че като не ви хареса мнение, та задължително трябва да се закрие или охули професията на пишещия. Правния аспект на темата, доколкото успях да видя, сте го поизяснили. Сега се разправяте лично. Не се имам за войнстваща амазонка, но отново ще кажа, че обобщавата грозно и некоректно. Във всяка професия няма само тъпи, само продажни, само неграмотни хора. Нещата не са само черно-бели. Стига с тези обобщени обиди. Като искате, обиждайте се един друг. По-редно е, някак. Не бе по темата, но това исках да кажа. Само още едно нещо-по отношение на жените. "Прецедент", дано не пратиш и мен в някоя казарма, да /как беше?/ ме..., и удовлетворят всичките ми желания, щото нямам нужда, но това не е език, нито поведение на мъж. А правописа, тук съм склонна да се съглася с преждепишещите- не е и на четвъртокласник.
круела

Ядосън съм много,много........

Мнениеот генерала » 05 Дек 2005, 21:50

Поздравям те "млада булке"-бъдещ Прокурор с последното ти мнение, от него става ясно, че с теб сме на едно мнение проблема е от липсата на държавност и безхаберие.
Знаеш ли от какво съм толкова ядосън ?
От това,че военните ме викат на наборна комисия чрез МВР .
На теб как ти се струва това - студент съм и сесията ми започва януяри,през лятото бях на военна комисия и им занесох уверение от университета и Председателя на комисията ми каза,че ме отлага.
В момента работя нощтни смяни и ми се взима акъла за да се издържам за да мога да завърша висше образование и онзи ден ми звани домашния телефон.
От РПУ-то ми се обади лейтенант и ми каза,да се ява в районнто за да ме води във военното окръжие?!
Аз го попитах защо чрез полиция и т.н а той ми каза че такава била вече процедурата щото никой не искал да ходи в казарма.
Направо се почувствах незнам.....това е направо просто по такъв начин да ни третират.
Нямам нито един пропуск от наборна комисия нито се окривам и т.н.
Сега ме викат по средата на семестъра и ми провалят завършването.
Плащам висока такса а януари като влезна в казармата ще трябва да прекъсна и завършването ще ми се уздължи с поне 1-2 години.
Поне да си завърша годината или поне семестъра -ако трябва ще подпиша декларация че след като завърша веднага ще влезна в казармата но те няма да ми разрешат да завърша образованието си .
Това направо е брутално от университета под военен конвой в казармите. Незнам какво да Ви кажа но това е 100% истина за това съм леко казано вбесен от това което става с тази наборна служба ми сасипва бъдещето-но кой знае може да е за добро .
Вие като опитни юристи какво мнение имате по въпроса,че спират принудително образованието ми без да има правна хипотеза за това в Закона за висшето образование орган на изпълнителната власт да спира висше образование и да се меси индиректно в академичната автономност в България?
Незнам някой ме съветват да обжалвам повиквателната заповед по-редана ЗАП като индивидуален административен акт имало прецедентна практика да се обжалват така .
Но незнам дали ще има смисъл всичко това .
Мисля,че начина по-който третират студентите в РБ е недопостим и в никоя страна от ЕС няма подобно нещо от университета в казармата все пак на държавата и е нужно дипломиран човек но може и да греша.
Това е дискриминаця и е просто абсурдно много съм ядосан,че ме третират като пристъпник моите родители също са на това мнение баща ми също е бивш военен офицер и не може да повярва че това може да става в РБ.
ПРОСТО ПРОВАЛЯТ ЧОВЕШКИ СЪДБИ ТОВА Е И МИСЛЯ,ЧЕ НЯМАТ ТЕ ТОВА ПРАВО!
Вие как мислите?...
генерала

Мнениеот Български полицай » 05 Дек 2005, 22:04

круела написа:Да си призная честно хич не ме вълнува темата кой може или не да изклинчи от казарма. Но зачетох последните мнения, и понеже видях думата следствие, та затова да успокоя пишещите, че такова ще има и след влизане на новия НПК в сила. Така че- не ни пращайте толкова лесно на боклука. Част от нас остават на работа в следствието, друга част-прокурори и съдии. Не се заяждайте в професионален план, защото малко от вас знаят колко трудна и тежка работа вършим. Нямам личен повод да навлизам в темата, но е грозно е некоректно да се правят обобщения за всички работещи определена професия. Щото това правите, май. Армейците- били тъпи и малоумни, видях. Следователите- им плащали да изчезват дела, и трябвало да метат улиците. Съдиите-да си гледали делата, че били корумпирани. Що за глупости, бе, колеги? Нали искате професионален съвет, дискусия? В нея могат да участват представители на всякакви професии. Това не значи, че като не ви хареса мнение, та задължително трябва да се закрие или охули професията на пишещия. Правния аспект на темата, доколкото успях да видя, сте го поизяснили. Сега се разправяте лично. Не се имам за войнстваща амазонка, но отново ще кажа, че обобщавата грозно и некоректно. Във всяка професия няма само тъпи, само продажни, само неграмотни хора. Нещата не са само черно-бели. Стига с тези обобщени обиди. Като искате, обиждайте се един друг. По-редно е, някак. Не бе по темата, но това исках да кажа. Само още едно нещо-по отношение на жените. "Прецедент", дано не пратиш и мен в някоя казарма, да /как беше?/ ме..., и удовлетворят всичките ми желания, щото нямам нужда, но това не е език, нито поведение на мъж. А правописа, тук съм склонна да се съглася с преждепишещите- не е и на четвъртокласник.

Егати дискусията, точно като за юридически форум :!:
ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ДА ПИША Е, ЧЕ НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ КРУЕЛА, ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ДУМА! Поздрави от един обикновен полицай за нея, казаното от нея, все едно, че съм го казал аз. 8)
Български полицай

Мнениеот Гарабет » 06 Дек 2005, 16:57

Празни приказки говорите всички тук!

Каквото и да им се отговори на хората, които защитават "наборната" служба, каквито и аргументи, факти (житейски и научни) да се излагат в подкрепа на премахването на тази архаична структура, все едно и също ще четем от големите познавачи на армейската подготовка. Как се калявали хората там, това тяло, дух, всичко живо се калява и става "непобедимо" като "непобедимата" червена армия (дето Вермахтът майката и разплака и загубите на двете армии са несъизмерими, дето славно отиде в Авганистан, не се задържа там, и стана основна непосредствена причина за краха на СИВ и СССР).

Колеги, призовавам ви да спрете да пишете по тази тема, освен ако нямате някакви "нови" факти и доказателства, които да изложите на нас простосмъртните в подкрепа на наборната служба. Но не просто мъгляви аргументи от вида на: "баща ми е бил капитан, той е супер човек, следователно и цялата армия ни е супер"; "всеки трябва да е бил в казармата, защото не дай боже да бъде свидетел на катастрофа или бомбен атентат, да може да помага, а не да повръща от страх и ужас" или пък "едно войниче, опърпано такова, се опълчи срещу моите насилници-мутри и те ме оставиха, но го пребиха - следователно казармата го е възпитала в човешки добродетели и себеотрицание"... И т.н., и т.н.

Някак странно като че ли говорим на различни езици! Аз казвам, че в армията е пълно с неграмотни хора, пияници, наркомани дори, подготовката е никаква, стрелби не се организират, казармите са мръсни, стари, неотоплени, няма топла вода - изобщо елементарни условия за нормално протичане на мероприятията в една модерна армия липсват, а ми се отговаря: важно е да служиш, защото това е основен дълг на всеки здрав мъж в Б-я, или може и нищо да не научиш там (даже да затъпееш), но щом едно време бащите ни са служели, и ти ще служиш, или гениалното "а представи си, че станеш свидетел на автомобилна катастрофа, как ще можеш да гледаш кръв и едновременно да помагаш?" Като че ли в казармата всички свикват с мисълта и гледката на кръв, изкочили черва и др. Ако някой държи да е подготвен да дава първа помощ, да иде на курсове в БЧК! Толкова елементарно е, а и придобиваш конкретни и много добри знания и умения там именно при бедствия, аварии, катастрофи...

И накрая да добавя - ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ - първо разбийте оборете моите конкретни примери за казармения живот на наборника, лишенията му, безумните заповеди, които трябва безпрекословно да изпълнява, а после ми давайте философски и високоморални аргументи в полза на наборната служба.
Гарабет

Мнениеот Гарабет » 06 Дек 2005, 16:59

Каквото и да им се отговори на хората, които защитават "наборната" служба, каквито и аргументи, факти (житейски и научни) да се излагат в подкрепа на премахването на тази архаична структура, все едно и също ще четем от големите познавачи на армейската подготовка. Как се калявали хората там, това тяло, дух, всичко живо се калява и става "непобедимо" като "непобедимата" червена армия (дето Вермахтът майката и разплака и загубите на двете армии са несъизмерими, дето славно отиде в Авганистан, не се задържа там, и стана основна непосредствена причина за краха на СИВ и СССР).

Колеги, призовавам ви да спрете да пишете по тази тема, освен ако нямате някакви "нови" факти и доказателства, които да изложите на нас простосмъртните в подкрепа на наборната служба. Но не просто мъгляви аргументи от вида на: "баща ми е бил капитан, той е супер човек, следователно и цялата армия ни е супер"; "всеки трябва да е бил в казармата, защото не дай боже да бъде свидетел на катастрофа или бомбен атентат, да може да помага, а не да повръща от страх и ужас" или пък "едно войниче, опърпано такова, се опълчи срещу моите насилници-мутри и те ме оставиха, но го пребиха - следователно казармата го е възпитала в човешки добродетели и себеотрицание"... И т.н., и т.н.

Някак странно като че ли говорим на различни езици! Аз казвам, че в армията е пълно с неграмотни хора, пияници, наркомани дори, подготовката е никаква, стрелби не се организират, казармите са мръсни, стари, неотоплени, няма топла вода - изобщо елементарни условия за нормално протичане на мероприятията в една модерна армия липсват, а ми се отговаря: важно е да служиш, защото това е основен дълг на всеки здрав мъж в Б-я, или може и нищо да не научиш там (даже да затъпееш), но щом едно време бащите ни са служели, и ти ще служиш, или гениалното "а представи си, че станеш свидетел на автомобилна катастрофа, как ще можеш да гледаш кръв и едновременно да помагаш?" Като че ли в казармата всички свикват с мисълта и гледката на кръв, изкочили черва и др. Ако някой държи да е подготвен да дава първа помощ, да иде на курсове в БЧК! Толкова елементарно е, а и придобиваш конкретни и много добри знания и умения там именно при бедствия, аварии, катастрофи...

И накрая да добавя - ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ - първо разбийте оборете моите конкретни примери за казармения живот на наборника, лишенията му, безумните заповеди, които трябва безпрекословно да изпълнява, а после ми давайте философски и високоморални аргументи в полза на наборната служба.
Гарабет

Мнениеот Гарабет » 06 Дек 2005, 16:59

Гарабет

ПредишнаСледваща

Назад към Взаимопомощ