Здражеите форумци!
Историята е следната:
Не ми се налага често да работя с държавната администрация (слава богу), но винаги когато съм внасял някъв род документи и писма в съответното деловодство са ми давали (незабано) вх. номер с дата (някъде дори и час).
Вчера обаче силно се изненадах, когато в МС на България и в още една държавна институция това не се случи. Взеха ми документа и насреща ми връчиха едно лисче с телефон, на който да се обадя на другиа ден да си получа вх. номер.
Чудно ми е ако документа е в единичен екземпляр и се "загуби" как ще докажа, че съм дал. Или пък ако се "позабави малко", а за мен сроковете са от значение?
Още по фрапантен беше вслучаят в другата институция (подчинена на Министерство на правосъдието), където заявиха, че вх. номер се дава само след като "началника напише резолюция". Ами ако не напише!?!? Какво правим тогава?!?! Да не развивам и куп други хипотези...
Питането ми е следното:
Законно ли е всико това, ако да в кой точно закон е описано. Ако не кой трябва да бъде сезиран, за да се прекрати този абсурд?
- Дата и час: 04 Фев 2025, 16:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Странна практика в деловодствата на държ. администрация!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
- адвокат
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|