начало

Георги Георгиев обсъди със съдии в Пловдив преодоляването на бавното правосъдие Георги Георгиев обсъди със съдии в Пловдив преодоляването на бавното правосъдие

Странна практика в деловодствата на държ. администрация!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Странна практика в деловодствата на държ. администрация!

Мнениеот air_patrol » 01 Дек 2005, 17:27

Здражеите форумци!
Историята е следната:
Не ми се налага често да работя с държавната администрация (слава богу), но винаги когато съм внасял някъв род документи и писма в съответното деловодство са ми давали (незабано) вх. номер с дата (някъде дори и час).
Вчера обаче силно се изненадах, когато в МС на България и в още една държавна институция това не се случи. Взеха ми документа и насреща ми връчиха едно лисче с телефон, на който да се обадя на другиа ден да си получа вх. номер.
Чудно ми е ако документа е в единичен екземпляр и се "загуби" как ще докажа, че съм дал. Или пък ако се "позабави малко", а за мен сроковете са от значение?
Още по фрапантен беше вслучаят в другата институция (подчинена на Министерство на правосъдието), където заявиха, че вх. номер се дава само след като "началника напише резолюция". Ами ако не напише!?!? Какво правим тогава?!?! Да не развивам и куп други хипотези...
Питането ми е следното:

Законно ли е всико това, ако да в кой точно закон е описано. Ако не кой трябва да бъде сезиран, за да се прекрати този абсурд?
air_patrol

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 18:19

Предлагам Ви за пуснете по горните случаи жалба до министъра на държавната администрация Н. Василев по реда на Закона за предложенията, сигналите, жалбите и молбите.
Гост

Предлагам Ви за пуснете по горните случаи жалба до министъра на държавната администрация Н. Василев по реда на Закона за предложенията, сигналите, жалбите и молбите.
Гост

Гост

Мнениеот адвокат » 01 Дек 2005, 18:22

Изпращайте жалбите с препоръчано писмо.Обратната разписка е надеждното доказателство.
адвокат

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 19:30

е, да , но как ще докажеш какво пращаш с обратната разписка по пощата, освен ако не описваш подробно в самата разписка какво пращаш
Гост

Мнениеот peshtera » 02 Дек 2005, 09:43

завери съдържанието на текста
peshtera
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ