начало

Георги Георгиев обсъди със съдии в Пловдив преодоляването на бавното правосъдие Георги Георгиев обсъди със съдии в Пловдив преодоляването на бавното правосъдие

Пребиха детето ми

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пребиха детето ми

Мнениеот raztrevpojena » 23 Ное 2005, 18:37

Днес на път за училище заради това, че 17-ет годишният ми син е седнал в автобуса преди някакви момчета на слизане единият от тях го ритнал в главата. Синът ми се опитал да стане, но още четирима скочили върху него и започнали да го бият с ритници. Сега синът ми е нанстанен в болницата със счупен нос и дано не се окаже, че това е по-малката беда, а има и друго...
Оказа се, че друго момче, което е пътувало в автобуса е разпознало единия от нанеслите побоя.
Моля Ви за съвет - как да реагираме за да си търсим правата:
Да пускаме ли жалба в полицията или да изчакаме да приключи лечението и на база медицинската документация и показанията на свидетели - да заведем граждански иск срещу лицата?
Или сега да си пуснем жалбата в полицията, а после да си водим гражданското дело?

БЛАГОДАРЯ!
raztrevpojena

Мнениеот Гост » 23 Ное 2005, 18:42

Веднага отивайте да подавате жалба в полицията!
Делото може и да почака....
Гост

Мнениеот Съмняващ се » 23 Ное 2005, 18:59

Отидете до най-близкото на инцидента /от спирката/ РПУ и подайте жалба, като им обясните случая и помолите дежурния дознател да разпита сина Ви/ако е в състояние да дава показания/ и другото момче свидетел на побоя . Това е нужно за да може оперативните работници от МВР веднага да издирят извършителите на деянието. При случай , че не започне дознание , то подайте жалба в съответната Районна прокуратура като междувременно се обадите и в Съдебна медицина за освидетелстване на контузиите по сина Ви.
Относно гражданския иск , ако се образува наказателно дело то може да се присъедините като граждански ищец от фазата на съдебното производство.
Запомнете следващите 48 часа са решаващи , затова си наемете колега специалист по наказателни дела!!!
Съмняващ се

Назад към Взаимопомощ