начало

Георги Георгиев обсъди със съдии в Пловдив преодоляването на бавното правосъдие Георги Георгиев обсъди със съдии в Пловдив преодоляването на бавното правосъдие

Данък върху недвижим имот

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данък върху недвижим имот

Мнениеот gele_r » 22 Ное 2005, 17:42

Здравейте... :)
Интересуваме как стои въпроса с данъка за основно жилище?
Дан. декларация, която се подава трябва да е за данъчната година или в 2-месечен срок от придобиването? Става на въпрос за апартамент, който се придоби след развод..... решението на съда е от 09.06.2005 г.
Ще съм благодарен за малко уточнения.... че така както го чета закона, май съм изпуснал срока?
gele_r
Младши потребител

Re: Данък върху недвижим имот

Мнениеот Fucus » 22 Ное 2005, 18:45

gele_r написа:който се придоби след развод.....

Как стана тая работа, да не е само право на ползване, или пък част от апартамент.
Fucus

Мнениеот gele_r » 22 Ное 2005, 22:24

след разделяне на имуществото ....... получих единия апартамент, в който живея... става на въпрос за чл.25 от Закона за местните данъци и такси.... Въпроса ми е всяка година ли се подава декларация, че това жилище ми е основно или само веднъж в 2-месечния срок по чл.14 ???
gele_r
Младши потребител

Мнениеот neznae6t » 24 Ное 2005, 20:02

Май никой не го знае това пич!
neznae6t

Назад към Взаимопомощ