начало

Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия

Въпрос за покупка на недвижим имот

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за покупка на недвижим имот

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 17:56

При покупка на недвижим имот /апартамент/, старите нотариални актове имат ли значение?

Апартаментът досега е имал двама собственика и аз ще съм трети.
Аз купувам от втория собственик и той ми дава при нотариуса нотариалния акт с който той е придобил апартамента от първия собственик.
Липсва обаче нотариалния акт на първия собсвеник.
Има ли значение за мен този акт.
Според нотариуса няма проблем да се сключи сделката.
Благодаря ви предварително за отговорите.
Гост

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 18:14

никакъв проблем не виждам
Гост

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 20:27

Разбираеми са опасенията на нотариуса които сте избрали.(напоследък са рядкост) .Не са малко случаите на “ожулени” хора от сребролюбиви нотариуси.( наскоро имаше и журналистическо разследване с нотариално заверен договор за покупко-продажда -продадоха Мерцедеса на главния прокурор) :P :P . Ако не искате да си имате големи неприятности изискайте и нотариалния акт на първия собственик
Гост

Назад към Взаимопомощ