начало

Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия

Обжалване на данъчен акт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на данъчен акт

Мнениеот doni » 20 Ное 2005, 22:08

Не съм правист и моля за компетентен отговор:-Обжалвах ДРА пред Регионалната данъчна служба,но те потвърдиха акта,след което съответно обжалвах пред окръжен съд(I-ва инстанция) ,но решението беше в полза на данъчното без съдът да разгледа представените от мен писмени доказателства(фактури,справки-декларации,дневници за покупки и продажби,договори и др.п.),а са възприели тълкуванията на юрисконсултът на регионалната данъчна дирекция,които естетвено са в полза на РДД.В установения срок обжалвах пред ВАС(ІІ-ра инстанция,3-членен състав),където също не разглеждат представените доказателства, а буквално потвърждават решението на І-вата инстанция(окръжен съд) ,като се казва,че нямам право на обжалване.Според адвоката ми решението на ВАС не може да се обжалва,но аз не мога да приема това за нормално и много моля,ако някой знае да ми каже има ли начин да обжалвам това решение?? - не мога да се съглася,че трябва да плащам нещо,което не съм извършила...[/b][/i]
doni
Нов потребител

Мнениеот гост » 20 Ное 2005, 22:24

:?
По всяка вероятност делото е по ЗДДС.
Ако е приключила процедурата по обжалване пред ВАС - това е последната инстанция съгласно нашото законодателство то единствения начи е Стразбург
Вече има няколко такива дела по ЗДДС в Европейския съд, но все още няма решения
гост

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 12:21

без съдът да разгледа представените от мен писмени доказателства

Или без да приеме за доказани твоите твърдения, въпреки че е обсъдил доказателствата?
Гост

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 14:09

Въобще не са гледани и не са обсъждани представените от мен доказателства-фактури,договор,дневници на покупките и дневници на продажбите,както и справки декларации,а се вземат под внимание само иззетите "избирателно" фактури,оборотна ведомост,договор и дневник на покупките без съответния дневник на продажбите от ревизиращия орган ...
Гост

doni

Мнениеот doni » 21 Ное 2005, 18:52

Не са гледани и обсъждани представените от мен доказателства,а са приети констатациите на данъчния орган и обсновката на юристконсултът на РДД,който естествено е защитил данъчния орган...
Каква е процедурата за обжалване в Страсбург?Може ли някой да ми даде координати на адвокати,които имат такава практика,както и координатите на неправителствена организация,занимаваща се със защита правата на човека в Страсбург ?
doni
Нов потребител

Re: doni

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 21:44

doni написа:Не са гледани и обсъждани представените от мен доказателства,а са приети констатациите на данъчния орган и обсновката на юристконсултът на РДД,който естествено е защитил данъчния орган...
Каква е процедурата за обжалване в Страсбург?Може ли някой да ми даде координати на адвокати,които имат такава практика,както и координатите на неправителствена организация,занимаваща се със защита правата на човека в Страсбург ?

Ами къде е бил адвокатът Ви, та не е поискал поне една съдебно-счетоводна експертиза ???
Гост

doni

Мнениеот doni » 22 Ное 2005, 11:43

Tочно затова си смених адвокатката,която е от Варна, и за втората инстанция бях с друг адвокат,който ми написа жалбата и защитата,но явно практиката на ВАС при обжалване на ДРА е просто автоматично да потвърждават решенията на окръжните съдилища,а защо ВОС не е разглеждал и не е обсъждал представените от мен писмени доказателства мога само да се досещам и да предполагам,че е поръчково...
doni
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ