- Дата и час: 04 Фев 2025, 14:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля да ми помогнете с един проблем
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
моля да ми помогнете с един проблем
През 91г. има преписано право на надстрояване на жилищен етаж. До сега това надстрояване не е осъществено. Сега се явява наследник да дарителя на това право на строеж и казва, че щом не е построено за 5 -те години след дарението се губи правото на надстрояване(изтекла давност) (чл. 67 от закона за собствеността). Има ли някакъв начин да се оспори това негово твърдение?
- dashi
Съжалявам, че не обясних много добре. При дарението на правото на надстрояване - става въпрос за 3 жилищен етаж - има застроено като таванско помещение. Т.е. къща от два етажа и таванско е дадено право да се направи трети етаж(на мястото на таванското). И въпроса ми е, другият наследник на парцела или ли право да претендира върху правото на надстрояване на 3 тия етаж, като се позовава на това, че е изтекъл 5 годишният срок за осъществяване на това право. Собствениците на имота са братя и правото на надстрояване е дадено само на единия брат. Сега другият претендира, че и той има право на строеж. Родителите са починали. Дано да ме разберете. Много ми е важно, ще съм благодарен ако ми кажете дали мога да спечеля правото само този който има дарението за строежа да си го запази върху целият цилежен етаж.Anonymous написа:Струва ми се, че ако изобщно не е започнат строеж (а това е лесно установим факт), няма как да оспорвате, че правото на строеж не е било осъществено. При толкова изходна информация не мога да Ви дам друг отговор.
- Гост
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|