- Дата и час: 04 Фев 2025, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
полицейска бруталност
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
63 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
полицейска бруталност
Онзи ден отидох в РПУ, което няма да назовавам, да дам показания в качествато си на свидетел. НО меко казано понесох такова унижение, че просто нямам думи да го изразя и сериозно се замислям дали ако трябва пак да се явя да отида с адвокат. Ако някой ми беше казъл за това нямаше да му повярвам, мислех че това е отживелица и вече в полицията се държат достойно и най- малкото възпитано.
Бях подложена на обиди ,крещя ми се и тем подобни унизителни дйствия, от които дълго не бях на себе си.
Бих искала да разбера къде мога да се оплача за това и по какъв начин мога да докажа това имайки пред вид,че всичко там става на "четри очи"?
Ще бъда благодарна за дадените ми разумни съвети.
Бях подложена на обиди ,крещя ми се и тем подобни унизителни дйствия, от които дълго не бях на себе си.
Бих искала да разбера къде мога да се оплача за това и по какъв начин мога да докажа това имайки пред вид,че всичко там става на "четри очи"?
Ще бъда благодарна за дадените ми разумни съвети.
- Потресен
ne vqrvam tova da e stanalo umi6leno.nai malkoto ste dali povod na policaq da vika,ako e vikal.puk i vse pak policaite rabotqt s izmeta na ob6testvoto i v opredeleni momenti im idva v pove4e,ne trqbva da mislim,4e sa dlujni da ni servirat kafe ili da ni servilni4at.
a jalba moje6 da si podade6 do na4alnika na RPUot ili v suotvetnata prokuratura.
a jalba moje6 da si podade6 do na4alnika na RPUot ili v suotvetnata prokuratura.
- Гост
Има данни за оказано физическо насилие на починалия по време на арест благоевградски бизнесмен, информира Дарик радио. Това съобщи директорът на РДВР- Благоегврад ген. Богомил Янев. 39-годишният Ангел Димитров - Чората получи инфаркт по време на арест в рамките на операция „Респект” късно снощи.
Раните на Димитров са най-вече в областта на главата. Според непотвърдена информация на Дарик радио, той е бил пребит до неузнаваемост. Официалната версия за смъртта му е кардиогенен шок.
----------------------------------
МВР започна разследване на смъртта на Ангел Димитров-Чората от Благоевград, който почина в четвъртък по време на акция "Респект". До петък инспектори ще правят вътрешна проверка в РДВР.
До проверката се стигна, след като близки на Чората обвиниха полицията в побой при ареста, вследствие на което той починал. Според РДВР аутопсията установила, че мъжът е починал от кардиогенен шок, а не от употребената от полицаите сила. Според адвокати на семейството на Димитров той е бил убит и причината е, че знаел "имената на всички полицаи в Благоевград, които вземат пари, за да покриват бизнеса с наркотици, и ги казваше навсякъде".
Раните на Димитров са най-вече в областта на главата. Според непотвърдена информация на Дарик радио, той е бил пребит до неузнаваемост. Официалната версия за смъртта му е кардиогенен шок.
----------------------------------
МВР започна разследване на смъртта на Ангел Димитров-Чората от Благоевград, който почина в четвъртък по време на акция "Респект". До петък инспектори ще правят вътрешна проверка в РДВР.
До проверката се стигна, след като близки на Чората обвиниха полицията в побой при ареста, вследствие на което той починал. Според РДВР аутопсията установила, че мъжът е починал от кардиогенен шок, а не от употребената от полицаите сила. Според адвокати на семейството на Димитров той е бил убит и причината е, че знаел "имената на всички полицаи в Благоевград, които вземат пари, за да покриват бизнеса с наркотици, и ги казваше навсякъде".
- Гост
Съмняващ се написа:Последното не е вярно! Никой полицай , прокурор или следовател не може да накара съдебният лекар да напише нещо различно от собственото му становище. Съдебният лекар не е подчинен на разследващия . Той носи отговорност по чл.291 от НК за лъжливо заключение.
Кой е тоя съдебен медик, който ще се изправи срещу полицията, бре наивник? Нали и той е човек ... или искаш утре и с него да стане някой "инцидент", както се изрази един по-горе ...
- Гост
Съдебно-медицинската експертиза, за която говорите е тройна. В нея е включен и един от най-големите капацитети в съдебната медицина в страната, който за нищо не света не би "изкривил" мнението си.Не, забравяйте колеги, че при съмнения, съществува възможността за ексхумация, и тогава всяко такова нещо лъсва със страшна сила. Друг е въпросът дали полицията, която отново прибърза с преконференциите правилно отрази в дадената информация това, което е подадено като първоначана информация от съдебните медици. Аз лично зная, че -не.Кардиогенен шок е сериозен проблем. Дали би се случил, ако нямашще насилие...Да кажат медиците, следствието. А пък оттам да започне Военноокръжна прокуратура. Защото гражданите трябва да имат респект към полицията, но тя не трябва да се самозабравя.
- Гост
Anonymous написа:Съмняващ се написа:Последното не е вярно! Никой полицай , прокурор или следовател не може да накара съдебният лекар да напише нещо различно от собственото му становище. Съдебният лекар не е подчинен на разследващия . Той носи отговорност по чл.291 от НК за лъжливо заключение.
Кой е тоя съдебен медик, който ще се изправи срещу полицията, бре наивник? Нали и той е човек ... или искаш утре и с него да стане някой "инцидент", както се изрази един по-горе ...[/quote]
Ти къде работиш, че си така "добре осведомен"? Щото аз работя като следовател и често работя и с полицаи и съдебни лекари . Никой от последните не е направил и най-малкия намек, че заключението му е писано под натиск или според конюнктурата/образно казано/.
- Съмняващ се
- Bl
Вие какво си мислите - че полицията се е цивилизовала. Гледате Бат' Бойко по телевизията и се радвате...
Полицията е съставена предимно от идиоти. Дори и да не са такива, след 5 години работа там и най-интелигентния се видиотява. Понякога си мисля, дали не го правят нарочно това, за да откажат хората да подават жалби и да свидетелстват.
Полицията е съставена предимно от идиоти. Дори и да не са такива, след 5 години работа там и най-интелигентния се видиотява. Понякога си мисля, дали не го правят нарочно това, за да откажат хората да подават жалби и да свидетелстват.
- Nabliudatel
Полицията пребила сводник изкарващ нещастни момичета зад границата,наркотърговец и лихвар,а вие плачете все едно са убили майка с количка.
И да не ви харесва,старите методи се връщат заедно с правителството.
А и докторите са си дали заключението-кардиогенен шок.А вие колеги знаете,че не може да се обори мед.експертиза по същество.......защото нямаме специални знания из областта на медицината.Нали така?НАЛИ ТАКА ,А?
А и аз лично напълно подкрепям действията на Петков.Така само може да се изкорени заразното зло.Не може някой да е сводник 10 год.,да продава дрога и семейството му да тъне в разкош,а другите да вегитират,и сега да викат олеле.
И като заключение мога да добавя,че рано или късно всеки го застига възмездието-едни по-рано,други по късно.......
И да не ви харесва,старите методи се връщат заедно с правителството.
А и докторите са си дали заключението-кардиогенен шок.А вие колеги знаете,че не може да се обори мед.експертиза по същество.......защото нямаме специални знания из областта на медицината.Нали така?НАЛИ ТАКА ,А?
А и аз лично напълно подкрепям действията на Петков.Така само може да се изкорени заразното зло.Не може някой да е сводник 10 год.,да продава дрога и семейството му да тъне в разкош,а другите да вегитират,и сега да викат олеле.
И като заключение мога да добавя,че рано или късно всеки го застига възмездието-едни по-рано,други по късно.......
- Гост
Kво стана бе, майсторите, които работите като следователи и знаете всичко.
Проверката на служба "Инспекторат" е показала, че Ангел Димитров-Чората е бит, след като е бил закопчан с белезници. Това призна главният секретар на МВР ген. Илия Илиев вчера. Той обясни, че Чората първо не е спрял на полицейска стоп-палка. След това се опитал да избяга и се наложило на ченгетата да го бият, за да го вържат с белезници. Дори и закопчан обаче, Чората пак буйствал и според ген. Илиев се наложили "последващи действия".
Заключението на вътрешната проверка в РДВР-Благоевград обаче е, че няма нарушение от страна на ченгетата и те са пребили законно 38-годишния мъж.
Ген. Илиев отново заяви, че според аутопсията причина за смъртта на Чората е кардиогенен шок, тоест сърцето му внезапно е спряло.
Генералът обясни, че Чората е трябвало да бъде арестуван, тъй като срещу него имало сигнали, че се занимава с търговия с дрога и сутеньорство. Главният секретар на МВР заяви, че ще бъде направена проверка в РДВР-Благоевград за връзки на полицаи с хора от подземния свят. Както "Монитор" писа, Чората е знаел кои са корумпираните полицаи в града и това, че са дължали пари на застреляния от снайперист Васил Горчев-Кьоравия. Според родителите на Ангел това е една от причините синът им да бъде пребит до смърт.
Резултатите от повторната аутопсия на трупа на Ангел Димитров - Чората ще станат известни след около месец. Толкова време ще бъде необходимо да се направи химическият анализ, а хистологичните изследвания ще отнемат близо 2 седмици. Това каза съдебният медик проф. Стойчо Раданов пред "Монитор" вчера. Той ръководи екипа, който прави повторната аутопсия. По думите му вече са взети материали за изследване в присъствието на близък на покойния и други лица.
Когато приключи това, ще кажем истината, но сега не мога да кажа нищо, отсече професорът.
Дарик радио пък съобщи, че повторната аутопсия на починалия по време на арест благоевградски бизнесмен Ангел Димитров-Чората доказва полицейско насилие. Чората е починал от кардиогенен шок вследствие на удари в гърба и спукване на аортата.
Проверката на служба "Инспекторат" е показала, че Ангел Димитров-Чората е бит, след като е бил закопчан с белезници. Това призна главният секретар на МВР ген. Илия Илиев вчера. Той обясни, че Чората първо не е спрял на полицейска стоп-палка. След това се опитал да избяга и се наложило на ченгетата да го бият, за да го вържат с белезници. Дори и закопчан обаче, Чората пак буйствал и според ген. Илиев се наложили "последващи действия".
Заключението на вътрешната проверка в РДВР-Благоевград обаче е, че няма нарушение от страна на ченгетата и те са пребили законно 38-годишния мъж.
Ген. Илиев отново заяви, че според аутопсията причина за смъртта на Чората е кардиогенен шок, тоест сърцето му внезапно е спряло.
Генералът обясни, че Чората е трябвало да бъде арестуван, тъй като срещу него имало сигнали, че се занимава с търговия с дрога и сутеньорство. Главният секретар на МВР заяви, че ще бъде направена проверка в РДВР-Благоевград за връзки на полицаи с хора от подземния свят. Както "Монитор" писа, Чората е знаел кои са корумпираните полицаи в града и това, че са дължали пари на застреляния от снайперист Васил Горчев-Кьоравия. Според родителите на Ангел това е една от причините синът им да бъде пребит до смърт.
Резултатите от повторната аутопсия на трупа на Ангел Димитров - Чората ще станат известни след около месец. Толкова време ще бъде необходимо да се направи химическият анализ, а хистологичните изследвания ще отнемат близо 2 седмици. Това каза съдебният медик проф. Стойчо Раданов пред "Монитор" вчера. Той ръководи екипа, който прави повторната аутопсия. По думите му вече са взети материали за изследване в присъствието на близък на покойния и други лица.
Когато приключи това, ще кажем истината, но сега не мога да кажа нищо, отсече професорът.
Дарик радио пък съобщи, че повторната аутопсия на починалия по време на арест благоевградски бизнесмен Ангел Димитров-Чората доказва полицейско насилие. Чората е починал от кардиогенен шок вследствие на удари в гърба и спукване на аортата.
- Гост
Смешно-кардиогенен шок.Да,ама получен от побой.Който говори за капацитети в областта на медицината,за независими експертизи и пр.,не е наясно какво се случва в действителност.И че в момента полицията се чувства всевластна предвид подкрепата на министъра,който е криминален тип.Но и това ще отмине,защото е поредната показуха.
- адвокат
Колеги аз мисля че изместихме темата във форума.Ставаше въпрос за полицейската бруталност въобще а не за Чората.Работя с полицаите всеки ден и личното ми мнение е че при задържането на знакови фигури никога не употребяват повече сила от това което е необходимо.А що се отнася до дамата която е открила форума мисля че просто е попаднала на поредната мърша в системата.Какво да правим за съжаление ги има навсякъде.
- mm222
- Потребител
следовател написа:Да ама народа ни е измислил една много вярна и на място приказка - "Да би мирно седяло, не би чудо видяло"
И не мога да си обясня защо изобщо отделяме време за личност която е извършила едно добро на обществото със смъртта си???
Абе, смешник, като е такъв голям престъпник тоя, 'що не е в затвора?! Ами го убиват като куче без съд и присъда! Кой век живееш, бе?! Я се замисли, ако почнат да убиват така и корумпираните следователи ...
Проблемът е, че пълно с корумпирани полицай, следователи, прокурори и съдии, които са по-големи боклуци от тия, които наричаме 'мутри'. Толкова ли е трудно да се осъди някой престъпник в БГ, че сме свидетели на това как се избиват безнаказано! Не можеш ли да разбереш, че нито го знам, нито съм го чувал за тоя ... но такива, като него трябва да свършват в затова, а не да умират в полицейското управление ... .
- Гост
И да искаш и да не искаш готин - живота следва своята желязна логика - за добро или за лошо......и никой не е доказал, че този тип е умрял от пребиване - налице са съмнения - размити и раздути в общественото пространство.....
А че има типове които си плачат за утрепване - е повече от ясно - как мога да нарека иначе екземплярите които принуждават наши момичета към насилствена проституция, наркопласьори, всякаква престъпна улична измет - ами те си молят за утрепване - "....Со кротце, со благо, со малко кютек....";
Пък и който си знае лабавия задник, и че не може да носи бой - да не прави престъпления - хахахахахаха......::::))))))
А че има типове които си плачат за утрепване - е повече от ясно - как мога да нарека иначе екземплярите които принуждават наши момичета към насилствена проституция, наркопласьори, всякаква престъпна улична измет - ами те си молят за утрепване - "....Со кротце, со благо, со малко кютек....";
Пък и който си знае лабавия задник, и че не може да носи бой - да не прави престъпления - хахахахахаха......::::))))))
- следовател
63 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|