начало

Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия

заведение - кои са всички необходими документи?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заведение - кои са всички необходими документи?

Мнениеот funner » 06 Ное 2005, 15:18

Здравейте, ще се радвам ако някой ме информира за последните изисквания които се искат за да е законно дадено заведение. Т.е. ХЕИ, пожарна, актуалност на документите и т.н.
funner

Мнениеот Знаещ » 06 Ное 2005, 17:29

Трябва Ви Удостоверение за въвеждане в експлоатация на обекта, издадено от главния архитект на общината.След това трябва да регистрирате обекта в РИОКОЗ/ХЕИ/ срещу 26 лв.Трябва да имате и въведена система за самоконтрол.
Знаещ

Re: заведение - кои са всички необходими документи?

Мнениеот neznaiko » 06 Ное 2005, 19:26

funner написа:Здравейте, ще се радвам ако някой ме информира за последните изисквания които се искат за да е законно дадено заведение. Т.е. ХЕИ, пожарна, актуалност на документите и т.н.
:oops:
neznaiko

Мнениеот Гост » 07 Ное 2005, 12:21

Всичко, което казва знаещ е вярно и искам само да допълня.
след като се подаде заявлението за регистрация, в което се описва целия асортимент, който искащ да продаваш. ХЕИ идват на проверка да установят дали заведението отговаря на изискванията за продажба на описания асортимент.Ако не отговаря ти правят предписание, соето ако не изпълниш няма да ти бъде издадено удостоверение. Пример: да разшириш кухнята. Прочети Закона за храните и Наредба за съхранение на яйца, месо и т.н. Ако имаш система за самоконтрол изпълни всичко записано в него. Успех!
Гост

какво ще рече система за самоконтрол?

Мнениеот funner » 13 Ное 2005, 16:40

:oops:
Съжалявам ако въпроса е глупав, но на мен ми звучи като някакъв определен термин...
funner

Мнениеот знаещ » 13 Ное 2005, 18:19

кое ти звучи като термин????
знаещ

Назад към Взаимопомощ