Здравейте, колеги!
Влизам тук защото нямам време да се регистрирам сега!
Сеща ли се някой от вас на кой нтормативен или поднормативен акт мога да стъпя?
Значи представена е експертиза, на която всъщност липсва заключителна част, ами човечеца е препратил към някакви таблици - свят да ти се завие!
Целта ми е да се противопоставя на приемането й тъй като не отговаря на изискванията на например Наредба 10 за съдебните и арбигтражни експертицзи. Обаче проблема е че точно в чл.1 на тази Наредба е казано изрично, че не се отнася за такива и такива експертизи сред които и оценка на движими вещи! А моята е такава! Другите изключени от предмета на наредбата си имат отделни Наредби, но не и този вид или поне не намерих. Та откъде могат да се видят изискванията за оценителните експертизи?
Моля ако някой се сети много ще съм ви благодарна!
- Дата и час: 04 Фев 2025, 13:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешно инфо!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Ау, че сме заети! Нямаме време да се регистрираме.
Ми и аз не се регистрирам
Сега сериозно:Не мисля, че препратката към "някакви таблици" не е заключение. Освен това самото съдържание е важно дали отговаря на поставените въпроси. Считам, че ненужно задълбочаваш нещата. Ако не си съгласна с експертизата-поискай тройна /например/. Другото, според мен, е въпрос на тълкуване.
Ми и аз не се регистрирам
Сега сериозно:Не мисля, че препратката към "някакви таблици" не е заключение. Освен това самото съдържание е важно дали отговаря на поставените въпроси. Считам, че ненужно задълбочаваш нещата. Ако не си съгласна с експертизата-поискай тройна /например/. Другото, според мен, е въпрос на тълкуване.
- аз
Делото гражданско ли е? По наказателните дела мога да дам що годе някакъв съвет. Няма подзаконов и "поднормативен" акт в който се указват реквизитите на една оценителна експертиза. За наказателния процес това е определено в чл.125 от НПК, в ал.2 на същия член се казва , че заключението трябва да бъде ПОДПИСАНО. За гражданския процес това като , че ли беше определено в ГПК/дано не казвам голяма глупост/.
- Съмняващ се
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|