начало

Заради четирима отпускари кворумът на Съдийската колегия се разпадна и заседание няма Заради четирима отпускари кворумът на Съдийската колегия се разпадна и заседание няма

Може ли 2 ДЗЗД...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли 2 ДЗЗД...

Мнениеот Bri » 10 Ное 2005, 11:08

Здравейте!
Имам нужда от помощ по следния въпрос:

Двамата със съпруга ми имаме регистрирано ДЗЗД, в което ние двамата сме съдружници.

Имам два въпроса:

1. Можем ли да регистрираме второ ДЗЗД, в което отново ние двамата да сме съдружници; може ли да извършва същата дейност като първото. Моя приятелка ми каза, че няма законова забрана за това, но че данъчните могат да направят проблеми по този въпрос. Така ли е ?

2. Задължително ли е изписването на името на фирмата в учредителния договор да е на български език в случай, че самото име е например на английски.
ПРИМЕР: МЕТРО cash and carry.
Как според вас би следвало това име да се впише в учредителния договор - на английски или с български букви?

БЛагодаря предварително на всички, които ще си направят труда да ми отговорят.

Б.
Bri

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 11:35

Няма проблем да си регистрирате второ дружество по ЗЗД. Дали данъчните ще правят проблеми не мога да отговоря със сигурност, но мисля, че нямат основание за това. Що се отнася до името - първо трябва да го изпишете на български език (на кирилица) след което да посочите: Името на дружеството се изписва на латиница както следва: ...................
Гост

:-)

Мнениеот Bri » 10 Ное 2005, 15:07

Благодаря ти Гост!
Bri

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 21:04

А каква дейност може да извършва ДЗЗД . знам че трябва да е стопанска а не търговска а много ДЗЗД се занимават с покупко- продажба на стоки. Може ли някои да ми обясни?
Гост

Назад към Взаимопомощ