- Дата и час: 04 Фев 2025, 14:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно изпита за адвокати
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
относно изпита за адвокати
Моля колегите,които имат някаква информация за начина на провеждане и сложността на изпита за адвокати, кажете нещо!!!
- rina
- Младши потребител
Изпита се провежда в две части. От 9,00 до 12,00 тест с от 70 до 100 въпроса в областта на гражданско, вещно, семейно, наследствено, адмнистративно, наказтелно и процесите. ОТ 13,00 до 17,00 има два казуса наказателен и граждански, решават се и двата задължително. По време на теста нямаш право да използваш нищо друго, освен химикалка, при казусите може нормативни актове.
За който е чел няма сложни неща. А и квесторите помагат.
За който е чел няма сложни неща. А и квесторите помагат.
- maria_m_hristova
- Младши потребител
- Гост
Мария благодаря ти! Стига да знаех и какво да чета Главата ми пуши от два месеца насам и все си мисля,че не е достатъчно...Наистина ли Джеров объркал гражданскоправния казус,или това е пак оправдание на неуспелите?
- rina
- Младши потребител
По въпроса за голотата колега ще кажа,че 2000 лева не биха могли да са прът в колелата...А и хайде най-после да си поговорим без лъжи-омръзна ми нещата да се раздуват в пъти! Не са 2000,а 1500 за адвокати. За младши адвокати е поне наполовина...има разлика,мисля! Успех,колеги!
- rina
- Младши потребител
съжалявам Рина, но за Варна сумата е 1500 лева за лица с трудов стаж над 3 год. а, само за тези с такъв под 3 год. таксата за вписване в адвокатският съвет е 1200 лева. И, няма разлика в първоначалната такса обстоятелството, че ще си младши адвокат. Още веднъж визирам само град Варна, но съм чувала, че в другите градове особено в по-малките, че таските са в пъти по-ниски.
- dess_74
- Потребител
Наблегни на ЗС, СК, ЗН, НК, НПК, ЗЗД, ГПК, то всички закони станаха ЗАНН, ЗАП, имаше и един въпрос за несъстоятелността, за търговските дружества, сроковете също.
Щом пушиш от два месеца значи си подготвена.
При решаването на казусите е важно да се мотивираш, без значение дали ще е вярна гладната ти точка според оценяващите.
Щом пушиш от два месеца значи си подготвена.
При решаването на казусите е важно да се мотивираш, без значение дали ще е вярна гладната ти точка според оценяващите.
- maria_m_hristova
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|