С влязло в сила рещение от 1948г. са признати за собственици на зем. земи отнети от румънската държава. Осъден е областния директор да върне и предаде на собствениците владението на 250дка зем земя и обещетение в размер на 200,000лв До настоящия момент собствениците не са си възстановили владението. не са подавали заявление до Поземлена комисия. Може ли да се заведе дело по чл. 12,ал.4 от ЗСПЗЗ и срещу кого?
Блатодаря Ви за помощта
- Дата и час: 14 Фев 2025, 00:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как и може ли да се заведе дело по чл.12,ал4 от ЗСПЗЗ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Здравей според мен чл. 12 ал. 4 от ЗСПЗЗ не би могъл да ти бъде от полза. Общинска служба “Земеделие и гори” няма как да възстанови имота тъй като е извън територията на България. Според моето виждане един иск на основание ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ВРЕДИ, ПРИЧИНЕНИ НА ГРАЖДАНИ би могъл да свърши по добра работа. Но това е мое мнение ще ми е интересно в темата да се включат и други мнения.
- саки
Колеги, явно съм Ви заблудила. става въпрос за земи в южна Добруджа, които Румънската държава е изела изцяло, поради неспазване на срокове за деклариране. По Крайовската спогодба след оттегляне на Румънската държава от южна Добруджа са останали във владение на Българската държава. Именно за такива земеделски земи собствениците имат постановено Решение
- Вики
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|