- Дата и час: 11 Фев 2025, 01:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изпълнително производство
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
изпълнително производство
Поръчител съм по кредит.Длъжникът не плащаше.Кредитът стана иззискуем и банката наложи запор на заплатата ми и за всеки случай възбрана на имот на длъжника.Въпросът ми е мога ли да се ползвам от тази възбрана след като платя дълга,защото чувам че длъжникът ще прехвърля всеки момент имота на трето лице,което го купува със възбраната.А след като аз изплатя дългът на банката съдия-изпълнителят ще вдигне възбраната в полза на банката и аз ще "увисна".
- димчев
Няма да можеш да се ползваш от тази възбрана. Но ако изпревариш длъжника - платиш целия дълг и поискаш на основание чл.326 ал.1 ГПК изпълнение срещу длъжника и възбрана върху този имот, преди той да е продал, ще се ползваш от своята възбрана.
Другия вариант е да обезпечение на бъдещ иск чрез възбрана върху този имот. Но тук ще трябва да водиш исково производство по общия ред - неизгодно, дълго и по-трудно.
Така мисля аз, но нека прочетем и други мнения.
Другия вариант е да обезпечение на бъдещ иск чрез възбрана върху този имот. Но тук ще трябва да водиш исково производство по общия ред - неизгодно, дълго и по-трудно.
Така мисля аз, но нека прочетем и други мнения.
- Гост
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|