начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

АКТ от ХЕИ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АКТ от ХЕИ

Мнениеот СПЕШНО » 06 Окт 2005, 12:40

Инспектори от ХЕИ ми състави акт за нарушение за това, че от многото артикули, които имам в склада си, един от тях, която е в чували, се съхранява на земята.
Възразих с това, че чувалите престояват там за кратко време, тъй като същите се пакетират в по-малки количества и и след това вече съхранявам върху палети. Как да се защитя най-добре!
СПЕШНО

Мнениеот Гост » 06 Окт 2005, 16:23

като си платите акта и вдигнете чувалите от земята. :wink:
Гост

Мнениеот Гост » 06 Окт 2005, 16:48

обжалвайте пред съда, за какви стоки става въпрос?
Гост

Мнениеот Гост » 06 Окт 2005, 17:23

Става въпрос за захар в чували по 50 кг.
Гост

Мнениеот галина » 06 Окт 2005, 19:16

Ако желаете защита си наемете адвокат,а не разчитайте на форума!
галина

Мнениеот Гост » 07 Окт 2005, 18:51

галина написа:Ако желаете защита си наемете адвокат,а не разчитайте на форума!

Бих си наела адвокат, но въпросът ми е имам ли шансове при така описаната ситуация, защото повечето адвокати приемат дела даже и когато знаят, че делото няма да бъде спечелено.
Гост

Мнениеот галина » 07 Окт 2005, 19:17

Е,никой не може да ви каже,след като не разполага с писмените доказателства.Най-малкото,трябва да се запознае с акта за нарушение.......Така,че обърнете се към адвокат,представете му доказателствата и като не ви се дават пари за дела,ще си платите консултацията поне :lol: .Не се доверявате на адвокати,пък ще се доверите на някой от форума,който може и да не е юрист! :roll:
галина

Акт на ХЕИ

Мнениеот Дан » 19 Окт 2005, 10:58

Няма смисъл да обжалвате,защото на мен ми написаха акт само за един стек безалкохолно за което нямаше място на стелажя.
Те си имат норма за изпълнение -колко акта трябва да напишат за деня!
Дан

Re: Акт на ХЕИ

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 11:04

Дан написа:Няма смисъл да обжалвате,защото на мен ми написаха акт само за един стек безалкохолно за което нямаше място на стелажя.
Те си имат норма за изпълнение -колко акта трябва да напишат за деня!

Глупости! Как нямало било смисъл да обжалвате? Написалият цитираната глупост сигурен ли е, че като Ви издадат наказателно постановление, ще бъдат спазени всички законови изисквания? Няма никакво значение дали службашите имат норма или не - миналата година съборих наказателно постановление за 1000 лв., подписано от милия кандидат-кмет М. Герджиков, защото умниците бяха писали, че в съответния обект се продавали "захарни изделия" без цена, но не беше ясно какви са тия "захарни изделия"!
Тъй че - може да има една камара грешки в рамките на административнонаказателното производство. Дерзайте и за предпочитане е да си наемете адвокат, освен ако глобата не е малка.
Гост

Мнениеот net » 19 Окт 2005, 18:02

Дори и да е малка глобата пак си струва - важен е принципът. А те наистина сигурно са пропуснали нещо в акта. По принцип е по-добре да изчакате и наказателното постановление - от там ще видите и глобата. И после обжалвайте. Например НП може да е подписано със запетайка от лице, което няма правомощия или пък някаква друга неизрядност. Неточно цитиране на клаузата - член, алиния и т.н. Все нещо процедурно ще се открие ...
net

Назад към Взаимопомощ