начало

Ясни са делегатите за Общото събрание на адвокатите от страната Ясни са делегатите за Общото събрание на адвокатите от страната

КАЗУС ПО ЗНЗ?ПОМОЩ!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАЗУС ПО ЗНЗ?ПОМОЩ!

Мнениеот Гост » 14 Окт 2005, 14:50

здравейте,имах регистрация в бюрото по труда с право на парично обезщетение за безработица!/сумата не е малка/
започнах работа на 01.10.05. и трабваше да уведомя съответната дирекция в 7-дневен срок от възникване на основанието за осигуряване.т.е.от 01.10.05,но преди това е трябвало да се явя при трудовия си посредник на 03.10.05.аз несъм се явила и ми прекратиха регистрацията,като по този начин си губя и парите.правилно ли е според вас това тяхно тълкуване?на практика те ме лишават от този 7-дневен срок за уведомяване а той започва да тече от 01.10.05?ИСКАХ ДА ГИ УВЕДОМЯ НА 06.10.05,НО УВИ???
Гост

ДОПЪЛНЕНИЕ

Мнениеот Гост » 14 Окт 2005, 14:55

ТОВА БИЛО ИЗКЛЮЧЕНИЕ,ЗАЩОТО Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ ЯВЯ НА 03.10.05
Гост

Мнениеот Гост » 14 Окт 2005, 21:26

нямали кой да ми помогне?
Гост

Мнениеот Гост » 14 Окт 2005, 22:43

прави са.Трябвало е да се явите на посочената от тях дата.Единствения начин да ги надхитрите сега е да изтъкнете уважителни причини ,поради които не сте се явили на датата.Такива са например заболяване,природно бедствие и т.н.Ако имате болничен лист за съответната дата или имате човек,който може да ви снабди с такъв..... имате шанс
Гост

Мнениеот Гост » 14 Окт 2005, 22:57

не съм съгласен с колегата!основанието за прекратяване на регистрацията възниква от 01,10,05 т.е.20/4/5 ОТ ЗНЗ.,а те я прекратяват по 20/4/1 или 3,което не е правилно споредмен!!!
Гост

Мнениеот Гост » 16 Окт 2005, 16:41

Здравейте, аз не съм сигурна дали правилно ли съм разбрала Вашия казус, но ако сте започнали работа Вие губите правото на обещетение за безработица.Ако ми кажете кога са Ви прекратили договора/ дейността, за която се подлежали на осигуряване и кога сте започнали работа, ще е от помощ.
Гост

Мнениеот Гост » 16 Окт 2005, 19:25

започнах на 01,10,05,ако вие ми помогнета ще ви изпратя пощенски запис от 50лв. :shock:
Гост

Мнениеот Гост » 17 Окт 2005, 12:35

НЯМА ЛИ КОЙ ДА МИ ДАДЕ СЪВЕТ,МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ :roll:
Гост

Мнениеот Гост » 17 Окт 2005, 14:29

Anonymous написа:не съм съгласен с колегата!основанието за прекратяване на регистрацията възниква от 01,10,05 т.е.20/4/5 ОТ ЗНЗ.,а те я прекратяват по 20/4/1 или 3,което не е правилно споредмен!!!

вижте какво са ви писали. в същия този сайт има закони. намерете "закон за насърчаване на заетостта" и вижте член 20 . после следва член 21, където пише как се обжалват решенията. А то става съгласно "закон за административното производство". Прочете го и него и намерете решението. иначе може би трябва адвокат, ако не искате сам(сама) да поровите. само, че побързайте, защото обикновенно има срокове. Пише ги в този същия закон за административното производство. Аз не съм юрист, но така бих постъпила. насочили са ви къде да четете. едва ли ще ви дадат цялостно решение във форума, т.като това си изисква време, труд и знания. Другия вариант е по-бързо се консултирайте с адвокат с/у съответния хонорар.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Окт 2005, 17:36

нали за това е форумът за юристи?
Гост

Мнениеот Гост » 17 Окт 2005, 17:39

Форумът за юристи е за кратки и точни отговори по конкретни уточняващи въпроси, а не за изнасяне на цели дела през интернет
Гост

Мнениеот Гост » 17 Окт 2005, 17:43

Anonymous написа:Форумът за юристи е за кратки и точни отговори по конкретни уточняващи въпроси, а не за изнасяне на цели дела през интернет

именно. съгласна. иначе ще трябва на фотосинтеза да я карате. не се заяждам. просто казвам. то за всички форуми и професии важи това
Гост

Мнениеот Гост » 17 Окт 2005, 18:28

Извинявайте за страничния въпрос, но моля Ви да ми кажете, за този период на получаване на паричното обещетение за безработица, имате ли здравни осигуровки от НОИ? Проверявали ли сте си здравноосигурителния статус? В момента аз съм на това дередже и нямам внесени здравни осигуровки? Проблеми колкото искате...
Гост

Мнениеот Гост » 18 Окт 2005, 12:13

KCO Чл.54а. (1) (изм.,ДВ,бр.115 от 2004 г.) Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, които са подлежали на задължително осигуряване за всички осигурени социални рискове най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
1. имат регистрация като безработни в съответното териториално поделение на Агенцията по заетостта;
T.e dori i da objalwa6, 4e neprawomerno sa ti prekratili registraciqta, koeto ne e wqrno, sled kato podleji6 na osigurqwane po 4l.4 KCO pak 6te ti prekratqt registraciqtq-prosto po dr,to4ka ot 4l.20 ZNZ, ako ne se laja e t.5,al.4,4l.20.
Sega nqmam vreme, no moje6 i sama da proweri6 poso4enoto
Nadqwam se 4e sam bila ot pomo6t
A za ogigurowkite, vij paragrafite PDZ razporedbi ot KCO
Гост

Назад към Взаимопомощ