- Дата и час: 04 Фев 2025, 07:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване на отказ за издаване на виза от US Embassy
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Обжалване на отказ за издаване на виза от US Embassy
Колеги, някой би ли могъл да сподели опит в тази насока ?! Като сподели резултата също. Въпросът е принципен разбира се, но не смятам, че трябва да се съгласявам с " особеното " мнение на някакъв служител, отказал да издаде виза, без същото да е надлежно обпсновано. Благодаря предварително!
- Azz
Тук положението наистина е принципно. Виза офицерът има правото на последна преценка и не може да бъде съден за преценката си. Законовото положение е, че дори министърът на външните работи не може да отмени решението на Виза офицера.
Отказът за издаване на виза може да е с или без право на обжалване. Ако е без право на обжалване и да подадеш жалба, тя няма да се гледа, а ще ти я върнат.
Ако е с право на обжалване и подадеш жалба, дори да я разгледат и да счетат, че ще я уважат, имаш право на второ интерю при различен Виза офицер, но не и право на виза. Това е!
Отказът за издаване на виза може да е с или без право на обжалване. Ако е без право на обжалване и да подадеш жалба, тя няма да се гледа, а ще ти я върнат.
Ако е с право на обжалване и подадеш жалба, дори да я разгледат и да счетат, че ще я уважат, имаш право на второ интерю при различен Виза офицер, но не и право на виза. Това е!
- Гост
Бих искала да помоля да не се намесват лица - " офицери "на консулски отдел.
Освен това, доколкото ми е известно всеки има право, когато кандидатства за някакъв пост или издаване на документ, на мотивиран отговор, за да може да се защити срещу отказа по съответния, ПРЕДВИДЕН, за това ред ??! От друга страна, пак според моите наблюдения, такъв предвиден ред няма. Това беше що се отнася до американските " традиции ", ако ме разбирате.
Не просто съм афектирана. Въпросът е насочен към юристи, които биха могли да дадат конкретно становище за разрешаване на проблема.
[/i]
Освен това, доколкото ми е известно всеки има право, когато кандидатства за някакъв пост или издаване на документ, на мотивиран отговор, за да може да се защити срещу отказа по съответния, ПРЕДВИДЕН, за това ред ??! От друга страна, пак според моите наблюдения, такъв предвиден ред няма. Това беше що се отнася до американските " традиции ", ако ме разбирате.
Не просто съм афектирана. Въпросът е насочен към юристи, които биха могли да дадат конкретно становище за разрешаване на проблема.
[/i]
- Azz
Хм, и още нещо. Интересно защо тези офицери " забравиха " да ми върнат разходния документ за платена такса от 100 $, след като отлично знаят, че ще ми е необходим в случай, че реша да обжалвам??? Обстоятелство, с което аз / да приемем, че става въпрос за мен / не съм запозната разбира се и което установявам впоследствие. Много въпроси станаха...
- Azz
Отказът не подлежи на обжалване пред никой понеже решението е суверенно и никой не може да го контролира.Затова няма и мотиви.
Освен това решението не се взема с обвързана компетентност-т.е.те сами решават дали и на кого да откажат или да дадат виза.
Посолството на САЩ беше отказало и виза на Филчев. Има ли смисъл да говорим повече?
Контрол е просто невъзможен,а да не говорим пред инстанция в България.
Освен това решението не се взема с обвързана компетентност-т.е.те сами решават дали и на кого да откажат или да дадат виза.
Посолството на САЩ беше отказало и виза на Филчев. Има ли смисъл да говорим повече?
Контрол е просто невъзможен,а да не говорим пред инстанция в България.
- Pipo
Kakvo objalvane na US viza be, vie chuvate li se kakvo govorite? Pri izdavaneto na vhodna viza ot chujda durjava pravilata se opredeliat ot suotvetnata durjava. Shtom ima vizov rejim, mulchish i slushash. Kakva jurizdikcia ima BG sudut varhu resheniata na chujdoto konsulstvo? Haide vurnete se vuv vtori kurs, prochetete si uchebnicite po Mejdunarodno Publichno pravo i shte razberete za kakvo stava vupros.
A puk 1 ot kandidatite daje iskal vrushtane na razhodnia dokument?! Abe, alankoolu, procheti si dogovora, koito si skluchil sus suotvetnata agencia, tam si pishe koi taksi ti se vuzstanoviavat, koi ne, i kakvi dokumenti ti se vrushtat.
Vie kakvo iskate? Suljo i puljo hodiat v amerika - rabotiat kato maloumni po 100 chasa na sedmica, a ako sluchaino im otkajat viza, poradi neznanie na ezika ili podpraven dokument, pochvat da se jalvat na liavo i na diasno.
A za Filchev ne si spomniam da ne sa mu izdali viza za usa, no ako naistina e taka, izobshto ne me uchudva - tozi chovek se nujdae ot lechenie, seriozno i dulgosrochno lechenie. Dano chas po-skoro se mahne ot posta, kakto i razgoniat negovite hora ot prokuraturata.
A puk 1 ot kandidatite daje iskal vrushtane na razhodnia dokument?! Abe, alankoolu, procheti si dogovora, koito si skluchil sus suotvetnata agencia, tam si pishe koi taksi ti se vuzstanoviavat, koi ne, i kakvi dokumenti ti se vrushtat.
Vie kakvo iskate? Suljo i puljo hodiat v amerika - rabotiat kato maloumni po 100 chasa na sedmica, a ako sluchaino im otkajat viza, poradi neznanie na ezika ili podpraven dokument, pochvat da se jalvat na liavo i na diasno.
A za Filchev ne si spomniam da ne sa mu izdali viza za usa, no ako naistina e taka, izobshto ne me uchudva - tozi chovek se nujdae ot lechenie, seriozno i dulgosrochno lechenie. Dano chas po-skoro se mahne ot posta, kakto i razgoniat negovite hora ot prokuraturata.
- Garabet
Тези "негови хора" са като хамелеони. Спомнете си времето, когато въпросния господин се настани трайно на поста си, а и хората които го предложиха за него. Те бяха хора на Татарчев/точно той им помогна да заемат възловите постове в прокуратурата/ и после хоп.........., същите го заклеймиха и предложиха въпросния г-н на мястото на Татарчев. Те продължават да са на постовете си, е на някои им се понижи самочувствието/. Но същите изчакват по-добри времена .........
- Гост
Въпросът с визата е нагледен пример за демагогията на "световния
полицай" в областта на човешките права.Митът за човешките права в САЩ обаче винаги се противопоставя на различни държави за коректив.А нацията от затлъстели дебили/за които правата основно се свеждат до възможността за преяждане,купуване на нова кола и т.н./ избира поредния шеф на демагогската администрация.Изобщо какво може да се очаква от нация основана от отрепките на Стария свят?
полицай" в областта на човешките права.Митът за човешките права в САЩ обаче винаги се противопоставя на различни държави за коректив.А нацията от затлъстели дебили/за които правата основно се свеждат до възможността за преяждане,купуване на нова кола и т.н./ избира поредния шеф на демагогската администрация.Изобщо какво може да се очаква от нация основана от отрепките на Стария свят?
- европеец
Отказ за виза не може да се обжалва и съответното посолство не дължи обяснение. Неправилно сте написала, че когато кандидатствате за документ е необходимо да ви дадат обяснение зещо е отказан документа, за да можете да се защитите по две причини.
Първо- визата е пропуск, а не някакъв документ от данъчното или нещо подобно.
Второ - ако недостатъците по Вашата кандидатура за виза са били отстраними на този етап, въпросиня офицер е щял да Ви върне с препоръка за тяхното отстраняване и когато ги отстраните да Ви издаде виза.Явно във Вашия случай пропуските са били достатъчно големи.( за каквито и пропуски да се касае - неоснователна причина на пътуването, съмнителен източник на доход в т.ч. и съмнение, че декларираните средства не са Ваши, а са в сметката Ви само за кандидатстването за виза....и т.н.)
Всяка държава има право сама да прецени кой ще я посещава и кой не.
А колкото до това, че не са Ви върнали разходния документ - това е най-голямата глупост, която чувам. Въпросната вносна бележка е в три екземпляра - белия ( оригинала ) остава в банката, жълтото копие се дава в посолството, а синьото си е за Вас. Посолството не е длъжно да Ви връща нищо. Вие защо не сте си запазила Вашето копие?
Първо- визата е пропуск, а не някакъв документ от данъчното или нещо подобно.
Второ - ако недостатъците по Вашата кандидатура за виза са били отстраними на този етап, въпросиня офицер е щял да Ви върне с препоръка за тяхното отстраняване и когато ги отстраните да Ви издаде виза.Явно във Вашия случай пропуските са били достатъчно големи.( за каквито и пропуски да се касае - неоснователна причина на пътуването, съмнителен източник на доход в т.ч. и съмнение, че декларираните средства не са Ваши, а са в сметката Ви само за кандидатстването за виза....и т.н.)
Всяка държава има право сама да прецени кой ще я посещава и кой не.
А колкото до това, че не са Ви върнали разходния документ - това е най-голямата глупост, която чувам. Въпросната вносна бележка е в три екземпляра - белия ( оригинала ) остава в банката, жълтото копие се дава в посолството, а синьото си е за Вас. Посолството не е длъжно да Ви връща нищо. Вие защо не сте си запазила Вашето копие?
- Гост
Да колега, точно така! Ако имаш претенции към посолство - отиваш директно в СГС! Много интересно срещу кого ще посъветвате дамата да заведе иска? Срещу посланника може би? Даже може, аз предлагам, да пише на президента на САЩ с искане да свали имунитета на посланника и после да си го осъди и да види той!!!
Що за глупост!
Що за глупост!
- Гост
Гост написа:Да колега, точно така! Ако имаш претенции към посолство - отиваш директно в СГС! Много интересно срещу кого ще посъветвате дамата да заведе иска? Срещу посланника може би? Даже може, аз предлагам, да пише на президента на САЩ с искане да свали имунитета на посланника и после да си го осъди и да види той!!!
Що за глупост!
Браво бе, гений! Ти се сети, че се гъбаркам - да не повярваш. Аз пък си мислех, че никой няма да се усети, че съм писал глупости. Ако помислиш, обаче, в постинга има прекалено много неща, за които не си ме критикувал.
Написах простотиите, защото мисля, че Азз, въпреки че се представя за колега няма нищо общо с тази професия - в противен случай не би задавал такъв ИДИОТСКИ въпрос.
- Гост
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|