Iskam da stana doktorant po pravo za da izkarvam po nqkoi i drug lev otgore za 4etene na lekcii i vodene na uprajneniq.
Nqma zna4enie kakuv profil - ne6to po-lesno moje da e. Ima li prirodoza6titno pravo ili ne6to s pravna informatika, za6toto sym dobar po kompuytrite
Nqkoi znae li ne6to po vaprosa??
- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Iskam da stana doktorant po Pravo
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
отговор
здравей, аз съм докторант по Гражданско и семейно право. За да
ти плащат обаче трябва да си редовна форма на обучение в някой
ВУЗ. Всеки университет си има график за свободните бройки и
критерии за кандидатстване. Искам да ти кажа обаче че влизането
като докторант хич не е лесна работа, но пък има защо да се напънеш.
Не е за парите, около 100-200 лева максимум, но за чест и слава.
ти плащат обаче трябва да си редовна форма на обучение в някой
ВУЗ. Всеки университет си има график за свободните бройки и
критерии за кандидатстване. Искам да ти кажа обаче че влизането
като докторант хич не е лесна работа, но пък има защо да се напънеш.
Не е за парите, около 100-200 лева максимум, но за чест и слава.
- kmonev
- Потребител
Не съм чула за такива. Конкурсите се провеждат за правни отрасли- наказатулноправни науки, гражданскоправни науки, административноправни науки.... Самият конкурс е много тежък- минимум 4,50 на писмения и мин.5 на устния изпит, ако не се лъжа.. Стипендията е 250 лв. на месец. Лекции и упражнения четат асистентите, а не докторантите..
- Гост
Виж Наредбата за държавните изисквания за приемане и обучение на докторантите. Там е описана цялата процедура. В Държавен вестник публикуват обявите за конкурсите за докторанти.
Да, изпитът е труден. Както колегата каза,ако е само за парите, не си заслужава. Изискванията са големи. Учебниците ще ти стигнат най- много за Добър на конкурса, защото се изисква да се познава и съдебната практика. Изпитът по западен език не е труден. Трябва да можеш за преведеш 50 страни от западен език на български.
Да, изпитът е труден. Както колегата каза,ако е само за парите, не си заслужава. Изискванията са големи. Учебниците ще ти стигнат най- много за Добър на конкурса, защото се изисква да се познава и съдебната практика. Изпитът по западен език не е труден. Трябва да можеш за преведеш 50 страни от западен език на български.
- Гост
Anonymous написа:Не съм чула за такива. Конкурсите се провеждат за правни отрасли- наказатулноправни науки, гражданскоправни науки, административноправни науки.... Самият конкурс е много тежък- минимум 4,50 на писмения и мин.5 на устния изпит, ако не се лъжа.. Стипендията е 250 лв. на месец. Лекции и упражнения четат асистентите, а не докторантите..
tova ne evqrno tova sa za dyrzavnite ne za doktorantite za poslednite sa obsta teoriq na pravoto, istoriq na bulgarskata durzava i pravo, pravna sociologiq i pravna informatika, mezdunarodno pravo i mevdunarodni otnoseniq, obsto u4enie za dyrzavata, prirodozastitno pravo, administrativno pravo i administrativen proces, gazdansko i semeino pravo, konstitucionno pravo, nakazatelno pravo, finansovo pravo, nakazatelen proces, kriminalistika, kriminologiq i dr.
- Гост
Re: Iskam da stana doktorant po Pravo
Значи първо трябва да има обявен конкурс -това за редовна/задочна докторантура , за свободното е друго там трябва да си написал поне 3/4 от научния труд ,да имаш консултант ,преди това да те одобрят на катедрено заседание във факултета ,след това да те гласуват на академичен съвет /все пак всекий ВУЗ си има правилник и някъде може да е по -различно ,но в общи линии е така за свободен докторат/
Та има ли конкурс следва да си подадеш първо документи , след като те допуснат да се явиш на изпит -първо писмен ,после устен/първо ти оценяват работата на писмения и тогава се явяваш на устен това в един ден / -оценката мисля трябваше да е мин.4,50 , издържиш ли го отиваш на езиков изпит.
Конспекта е съобразно материята -примерно по наказателно право въпросите са от Нак. право и процес , по трудово и осигурително -по КТ,КСО и т.н.
За съдебна практика поне при мен изискваха и там ми беше слабото място ,че не съм цитирала такава за жалост.
Ако го правиш обаче за някой лев отгоре.............я камилалата я камиларя ,не забравяй че накрая се явяваш на защита .........
Та има ли конкурс следва да си подадеш първо документи , след като те допуснат да се явиш на изпит -първо писмен ,после устен/първо ти оценяват работата на писмения и тогава се явяваш на устен това в един ден / -оценката мисля трябваше да е мин.4,50 , издържиш ли го отиваш на езиков изпит.
Конспекта е съобразно материята -примерно по наказателно право въпросите са от Нак. право и процес , по трудово и осигурително -по КТ,КСО и т.н.
За съдебна практика поне при мен изискваха и там ми беше слабото място ,че не съм цитирала такава за жалост.
Ако го правиш обаче за някой лев отгоре.............я камилалата я камиларя ,не забравяй че накрая се явяваш на защита .........
- донна2
Re: Iskam da stana doktorant po Pravo
донна2 написа:Значи първо трябва да има обявен конкурс -това за редовна/задочна докторантура , за свободното е друго там трябва да си написал поне 3/4 от научния труд ,да имаш консултант ,преди това да те одобрят на катедрено заседание във факултета ,след това да те гласуват на академичен съвет /все пак всекий ВУЗ си има правилник и някъде може да е по -различно ,но в общи линии е така за свободен докторат/
Конспекта е съобразно материята -примерно по наказателно право въпросите са от Нак. право и процес , по трудово и осигурително -по КТ,КСО и т.н
i vzewha li te i kude ako nee taina si kandidatstvala koi bqha v komisiqta
- Гост
Искам да поправя горното- на писмения изпит по специалността трябва да имаш мин. 4,50, а на устния мин. 5, на изпита по западен език- мин.4.
Аз бях докторант и мога да кажа, че за човек, който наистина иска да работи това стипендията 250 лв. не стига за нищо. Ходене по библиотеки, намиране на материали, често и пътувания... Парите са най- малкия стимул в една докторантура. Така, че за колегата, който просто иска някакъв доход, да се насочи другаде. А и конкуренцията в тези конкурси е почти като в конкурсите за магистрати. За 1 редовно място- по 10- 20, даже и повече кандидати..
Аз бях докторант и мога да кажа, че за човек, който наистина иска да работи това стипендията 250 лв. не стига за нищо. Ходене по библиотеки, намиране на материали, често и пътувания... Парите са най- малкия стимул в една докторантура. Така, че за колегата, който просто иска някакъв доход, да се насочи другаде. А и конкуренцията в тези конкурси е почти като в конкурсите за магистрати. За 1 редовно място- по 10- 20, даже и повече кандидати..
- Гост
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|