начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Вдовица без деца

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вдовица без деца

Мнениеот violetahristova » 27 Май 2021, 15:13

Уважаеми юристи
Много дълго четох правила за наследяване, различни теми във вашия форум, но така и не успях да си отговоря на въпроса, който ме вълнува.
Нямам деца от брака със съпруга ми. Имам брат, който също почина и остави наследник един син, мой племенник. Мъжът ми имаше брат, който също е починали и е оставил наследник дъщеря. Аз имам апартамент, завещан ми от баща ми след смъртта на мъжа ми. Въпросът ми е, кой ще бъде мой наследник след смъртта ми - само племенникът ми, или той, заедно с племенницата на мъжа ми? Искам този апартамент да остане за племенника ми, защото той е наследство от неговите баба и дядо.
Извинявайте, ако е разискван вече такъв въпрос, но аз не успях да го намеря и ви благодаря предварително за отговора.
violetahristova
Нов потребител

Re: Вдовица без деца

Мнениеот ykovachev » 27 Май 2021, 15:50

Здравейте!
Със смъртта на съпруга Ви бракът Ви с него е прекратен. Съответно няма как негови роднини да наследяват повече от Вас като наследници по закон. Те просто не са такива.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Re: Вдовица без деца

Мнениеот violetahristova » 27 Май 2021, 16:08

Много ви благодаря
violetahristova
Нов потребител

Назад към Семейни казуси