начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Първа и трета седмица от месеца

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Първа и трета седмица от месеца

Мнениеот lyubka_83 » 18 Фев 2021, 16:00

Здравейте.
Има решение за развод от Януари 2020 година, право на взимане на детето от бащата са всяка първа и трета седмица събота и неделя от месеца от 8:00 часа до 18:00 часа в неделя и 20 дни през лятото когато майката не е в платен отпуск.
Въпросът ми как точно трябва да се тълкуват първа и трета седмица от месеца, като има месеци и с пета седмица и първите дати/ 1 и 2/ се падат събота и неделя?
Благодаря
lyubka_83
Нов потребител

Re: Първа и трета седмица от месеца

Мнениеот katerinakuch » 23 Фев 2021, 13:58

Въпросът ми как точно трябва да се тълкуват първа и трета седмица от месеца, като има месеци и с пета седмица и първите дати/ 1 и 2/ се падат събота и неделя? - според календара на съответния месец
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот portokal » 23 Фев 2021, 15:03

E ми в месеците с пет съботи и недели пак срещите ще са само две.
Според мен, ако събота е първи, първата седмица е първа и втора дата; ако неделя е първи - седма и осма. Първият цял уикенд, тоест. Ако това питате. Не мога да твърдя, че всички го разбират като мен, според мен е така.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот jhoro » 23 Фев 2021, 22:23

lyubka_83 написа:Въпросът ми как точно трябва да се тълкуват първа и трета седмица от месеца, като има месеци и с пета седмица и първите дати/ 1 и 2/ се падат събота и неделя?

Просто е, но … трябва и мисленето да е „просто” - демек, практично!
Ако се гледат само седмици (не - месеци) получава се: една седмица при единия родител, една - при другия!
Защо изобщо се говори за месеци???
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 23 Фев 2021, 23:19

Здравейте,

Защо изобщо се говори за месеци???

В правото няма „ако” и „гледане” на месеци и седмици, ама избирателно! Онагледено е и в чл. 60 от ГПК. В съдебния акт е посочено „всяка първа и трета седмица”, значи, дали месецът ще е с 4, 5 или 100 седмици, то броят се първата и третата. portokal го е казала!
nikodim77
Активен потребител

Назад към Семейни казуси