- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
Хората са напълно наясно, всеки сам си решава и няма нужда ти да ни увведомявяш в този форум, при това напълно ненужно и тенденциозно. И за атестациите сме усведомени и макар да си мислиш че като младши съдия не можеш да се местиш и трябва да чакаш не си съвсем права, но ще те оставя да поровиш малко в актовете на ВСС по този въпрос. Ето и един юредически съвет, при това безплатен - ако не си сигурна в нещо, провери и прочети, никога не говори на изуст и винаги дръж на изчерпателност от правна гледна точка. Не всичко е в закона, голяма част от процедурите са в подзаконови актове!
- kenjin
- Потребител
kenjin написа:kiroroki написа:Благодаря за шегите и закачките по мой адрес! Радвам се, че имате чувство за хумор. Това показва, че не сте паднали духом. Дано това никога не ви се случи!
Казах, каквото исках да кажа и то е базирано на моите наблюдения. Ще се радвам, ако по някакъв начин съм помогнал на някого. Пожелавам на всички здраве и успех!
Базирано на твоето въображение, продължаваш да стоиш анонимен и да си ги натаманяваш. Казах ти никой не те взема на сериозно нито теб нито следващата...
Съдейки по евентуалното ти име Кирил има 3ма явили се кириловци на конкурса за съдии и 3мата са с оценки под 5
Да кажа и аз нещо. На 29 г. съм, и двамата ми родители са учители. Връзки за съжаление нямам. От доста време пиша във форума и редовните членове ме знаят и могат да потвърдят казаното от мен. Преди 4 г. започнах в една адв. кантора като сътрудник, взех си адв. изпит от първия път и сега съм адвокат. Работата ми харесва и сравнение с други кантори, мисля, че ни плащат що годе добри заплати. Може и повече, но може и доста по малко, затова не се оплаквам. Подадох си документите за изпита, но тъй като въпросът дали ще стана съдия или не, не е на живот и смърт за мен, не се напъвах много много... Като цяло, след работа съм доста уморен и не ми се чете, а пък събота и неделя искам да си почина, да се видя с приятели и т.н....все пак и аз съм човек...
Та да си дойда на думата... За казуса се готвих около седмица...четох основно съдебна практика. както казах работя...нямам много време. Решавах гражданско правния казус (за разлика от мнозинството) и мисля, че изкарах доста добра оценка - 5.63. Можеше и още, но някои неща в казуса, поради това че ги сметнах за незначителни (като например да обсъждам какво е значението на изплатеното застр. обезщетеие) не ги написах. А от там може би щях да си вдигна поне още малко оценката.
След като излезе резултата от казуса се въодушевих и реших да седна да се готвя по сериозно за устния изпит. Естествено...продължих да си работя...няма как. След работя като се приберях, хапвах, почивах си малко и сядах да уча. Общо взето почти всяка вечер съм чел от 21.00 до 01.00 ч., а събота и неделя почти по цял ден. За почивка време не ми оставаше...беше като цяло доста натоварващо. Не ми остана време дори да си сменя зимните гуми на колата с летни Въпреки това успях да мина около 2/3 от въпросите. Просто нямах физическо време за повече.
На изпита се паднах в първа комисия...успях да изкарам 5.05. Колегата киророки мисля, че дори май беше с мен - едно момче преди мен като излезе каза, че точно за акции са го питали.
Предвид факта, че има доста високи оценки, най-вероятно няма да се класирам.
Извода, който си правя за себе си обаче е, че ако се отнеса сериозно и следващия път седна по-отрано да уча и се подготвя по-добре, вероятността да успея е доста голяма. Дяволът не е чак толкова черен.
Та нека всеки да се погледне от страни и да прецени обективно (колкото и да е трудно) дали е направил всичко необходимо, за да се класира за така желаното магостратско място. Аз себе си, колкото и да не ми се иска да го призная, мисля че не съм направил необходимото и ако не успея - вината ще е изцяло в мен.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Поздравявам написалия последния коментар! Браво, това е реален поглед без блъскане в гърдите или плюене и мажене по останалите, както гледам, че често се случва тук Успех!
- erina_
- Младши потребител
law_master написа:
Връзки за съжаление нямам.
Съжаляаш значи,а Не е морално да съжаляваш,че нямаш предимство пред останалите.още по-малко пък като съжаляваш себе си.
law_master написа:След като излезе резултата от казуса се въодушевих и реших да седна да се готвя по сериозно за устния изпит.... Въпреки това успях да мина около 2/3 от въпросите.
2/3 не са малко,но 4/3 трябва да минеш,ако действително нещо искаш да опиташ.щото така си загубил още от ценното си за почивка време.Поне така,както го казваш...
П.П. Само едно ми кажи,т.к аз не съм наясно, понеже не ся явявам на тези конкурси-как така те изчислиха за 5.05? А не си примерно за 5.06 или 5.07 ? С хронометър ли ви засичат нещо или по друг някакъв специален технически начин обработват верните ви отговори. Предполагам са някакви сложни алгоритми,заимствани от висшата математика.
*Потребителя "Роки" го разбрахме, че е спортист по Муай Сумо-тай..и трева си пушил май и там всичко е точно до последния милисиверт..
- svettoslav
- Активен потребител
law_master написа:Извода, който си правя за себе си обаче е, че ако се отнеса сериозно и следващия път седна по-отрано да уча и се подготвя по-добре, вероятността да успея е доста голяма. Дяволът не е чак толкова черен.
За следващия път да подготвите и по едно есе.
Предвид представените промени в проекта на ЗСВ от вчера.
Пожелавам успех на колегата law_master.
- sunnyset
- Потребител
В този ред на мисли и аз да Ви отговоря! Аз също съм на 29г. и работя в една от най - големите кантори във Варна! През последните четири месеца правих и невъзможното за да чета! Според мен не би следвало да се поставят оценки и на двата изпита 6.00! Това е материя, която никой не е способен да знае за 6! Та както и да е явно при среща на знания и финансови възможности се получават нещата! Та колега след като си дадох толкова зор резултата ми е 5.75 на писмен и 5.25 на устен! Така, че не се заблуждавайте само ще си изгубите времето, както направих и аз
- ani_2607
- Младши потребител
Искрено и лично съм открито различен!
- miko_pk
- Потребител
svettoslav написа:law_master написа:
П.П. Само едно ми кажи,т.к аз не съм наясно, понеже не ся явявам на тези конкурси
След като не се явявате на въпросните конкурси, защо с такъв ентусиазъм и заядливост коментирате това, което споделяме ние явяващите се? След като не сте се потрудили и не сте преживели тръпката, какъв Ви е интереса да правите излишни коментари Svettoslav? Или може би е въпрос на възпитание и типичния български маталитет? ЯВНО и ОЧЕИЗВАДНО , но за съжаление не сте само Вие, а има и още поне няколко, които определено не спират да се заяждат с всеки, който пише във форума? Какъв Ви е проблема на Вас момчета? Я вземете се осъзнайте и се дръжте като мъже, а не като лигльовци
- ani_2607
- Младши потребител
Е,хубава работа.Ти пък от майтап не разбираш.
Че ентусиазъм,чи тръпка чи...
П.П. Има доста забавни моменти,пък и няма кой знае колко активни теми.В интерес на истината много се смея тука.Честно Иначе не ме касае,де. Дори и косвено.
Че ентусиазъм,чи тръпка чи...
П.П. Има доста забавни моменти,пък и няма кой знае колко активни теми.В интерес на истината много се смея тука.Честно Иначе не ме касае,де. Дори и косвено.
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav написа:Здравейте!
Аз съм на 34 години от Трън.Разведен съм с две деца,които са при тъщата по силата на чл.26 от Закона за закрила на детето,тъй като бившата така и не успя а влезе в ролята на майка.
Колата ми действително не е от най-скъпите,но за сметка на това работя в една от най-големите и известни кантори между гара Синдел и Провадия...
183 см. висок,с кафяви очи,светлокестенява коса,82 кг. Завършил съм с мн.добър успех както от държавните,така и от семестриалните изпити!
Може да ми пиште на "лични".А за неангажираща връзка-директно се обаждайте на посочените телефони за връзка.Ще бъдат разглегждани документи и оферти само на кандидати с успех над 5.187,005 на устния изпит !
Подкрепям смеха и забавлението в тази тема. За този коментар заслужаваш сериозна почерпка!!! Язък , че си даУече. Трябва да си записваме коментарите и да си ги преговаряме. Ох толкова ми е весело, че
- taipan
- Потребител
Извода от коментарите явно е, че усърдната и сериозна подготовка ще ви доведе до 6 на писмен и с късмет 5 на устен за да хванете 11 и да почивате. Вижте изпитните протоколи от устния, има хора единия изпитващ 5.75 другия 4.25 и не са един двама... Или изпитващите са глухи или не всички подкупни
- kenjin
- Потребител
На устния нещата стоят малко по различно... При писмения имаш време да мислиш - аз примерно на писмения бях тръгнал в грешна посока в началото...че вредата е от вещта (горния апартамент...и като взех да развивам тази теза стигнах до противоречие. И тогава разбрах къде бъркам и се поправих.
Докато на устния нямаш много време да мислиш - аз имах около 10-15 мин. да си нахвърлям и по двата въпроса основните неща. Освен това - комисията гледа като цяло представянето, начина на изразяване, бързата мисъл и т.н. Аз бях малко притеснен и затова на наказателния въпрос ме прекъснаха. Отделно, че бързаха да излязат в почивка, щото аз бях последния преди обед. Та устния си е голяма доза късмет.
Докато на устния нямаш много време да мислиш - аз имах около 10-15 мин. да си нахвърлям и по двата въпроса основните неща. Освен това - комисията гледа като цяло представянето, начина на изразяване, бързата мисъл и т.н. Аз бях малко притеснен и затова на наказателния въпрос ме прекъснаха. Отделно, че бързаха да излязат в почивка, щото аз бях последния преди обед. Та устния си е голяма доза късмет.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Според моите смекти, които не е много сигурно, че са абсолютно точни, последният преди чертата е с бал 11, 23. Честито на всички колеги - над чертата
- sis_19
- Младши потребител
- ani_2607
- Младши потребител
Хубава статия , но както е казал великият поет James Hetfield от Metallica - SO WHAT?
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Дълго мислих преди да се реша да напиша нещо. Полемиката относно нагласеността на конкурсите е разбираема, но е доста повърхностна. Много искам да кажа на пишещите и четящите този форум, че мисията е възможна и без съмнителна подкрепа . Явявала съм се на много конкурси, имала съм високи и ниски оценки, получавала съм ниска оценка при изцяло верен казус и мотивирано написан / в съотвествие с дадените отговори/, всеки път съм си мислела, че този изпит ми е последен. В крайна сметка спечелих конкурс и познавам лично още много хора, които са спечелили благодарение само на собствените си усилия. Не твърдя, че конкурсите са прозрачни, нито, че проверяващите са винаги обективни и компетентни, но със сигурност мога да кажа, че при повече упоритост светлина в тунела има. Успех на всички.
- pipi_d_chorapche
- Нов потребител
Аз пък съм назначен без конкурс, преди доста годинки вече, май ще станат къмто 20 Не виждам какво толкова се пробутва това конкурсно начало, гаче ли е най- висша някаква ценност - какво сега, като съм без конкурс да не би да съм нещо нефелен или що ? Съдия съм си, и то на окръжно ниво, с най- високия възможен ранг и при това с тенденция съвсем скоро да порасна още. Решенията, определенията и разпорежданията ми са прекрасни, атестацията ме е невероятно добра, харесвам си работата, паричките ми стигат, имам художествени заложби, пея в колата и под душа, красив съм, мацките все още се заглеждат, въпреки че имам паласки, аз също се заглеждам по разни кукли на възраст 30 ++++, имам си любяща жена, любяща любовница, деца и вну... пардон, внуците още ги няма, ама и те ще дойдат, абе въобще се чудя - ако трябваше да се явявам на конкурс, какво ли щеше да е ? Странна работа... И който си криви душата да приказва за ВИПОНД, че кадрите оттам не ставали - не е прав. От мен да знаете. Айде успех, на дядо дечицата, че в такова време сте се родили - сложно - конкурси, изпити, писмени, устни, казуси и прочее...
- agents_group
- Младши потребител
И аз познавам личности,спечелили без стъкмация.Поне така си мисля.
само че....кака така можеш да кажеш,че Х или У е там без връзки ? Да не би да сме му светили??? Аз вярвам в това;има места,които остават,за това обаче вече тр. и много късмет,не толкова "упоритост".
Та как така можеш да си сигурен в нещо? Можеш да предполагаш,но да си "сигурен"....нещо не ми звучи убедително,освен ако си му майка.
Фактът,че е са изтекли казусите сам по себе си говори достатъчно. От там несетне повърхностна ли е "полемиката" ,задълбочена ли е.... не знам на какво точно основание можеш да се надяваш,че нещата са наред.И какви са ти причините да не допускаш,че още 30 души нямат инфо по въпроса.В случая са хванали Мунчо,понеже не може да ги запомни.
П.П. Не е въпроса,че няма възможност,а защо има причини,че тази възможност практически да е нищожна? И как тук с "упоритост" ще стане нещо,щом част(сигур немалка)от местата са заети?
Изпитът трябва да е само писмен.На няколко етапа.Ако има устен,то той да не е решаващ,а да е един от балообразуващите.
само че....кака така можеш да кажеш,че Х или У е там без връзки ? Да не би да сме му светили??? Аз вярвам в това;има места,които остават,за това обаче вече тр. и много късмет,не толкова "упоритост".
Та как така можеш да си сигурен в нещо? Можеш да предполагаш,но да си "сигурен"....нещо не ми звучи убедително,освен ако си му майка.
pipi_d_chorapche написа:Полемиката относно нагласеността на конкурсите е разбираема, но е доста повърхностна.
Фактът,че е са изтекли казусите сам по себе си говори достатъчно. От там несетне повърхностна ли е "полемиката" ,задълбочена ли е.... не знам на какво точно основание можеш да се надяваш,че нещата са наред.И какви са ти причините да не допускаш,че още 30 души нямат инфо по въпроса.В случая са хванали Мунчо,понеже не може да ги запомни.
П.П. Не е въпроса,че няма възможност,а защо има причини,че тази възможност практически да е нищожна? И как тук с "упоритост" ще стане нещо,щом част(сигур немалка)от местата са заети?
Изпитът трябва да е само писмен.На няколко етапа.Ако има устен,то той да не е решаващ,а да е един от балообразуващите.
- svettoslav
- Активен потребител
Без решаващия устен какво ще правят бедните държавни служители Как ще си купят нова кола, как ще отидат горките на някоя далечна дестинация Нека да не бъдем лоши с тях! Да оставим, който има пари да им ги даде, а после да видим как ще ги изкара /заем - хахахаха/, а който иска да е зависим нека си остане такъв до края на живота си И да действа винаги като един истински мишок! Така колеги връзкарите още преди да влязат сами си пишат и си издават присъдата
- ani_2607
- Младши потребител
ani_2607 написа:Без решаващия устен какво ще правят бедните държавни служители...
То не е никак смешно всъщност.Мисля че и по този въпрос има единодушие и няма никаква "полемика"(за каквато говори новорегистриряния колега).Просто се престират казусите,барабар с решенията срещу съответните акции или облигации. Аз и на цесия съм навит
П.П. Нематериални облаги също не отказваме в нашето министрество.
А,бе,друго си е младата плът,дето вика един колега от комисията...
- svettoslav
- Активен потребител
|
|