- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
Здравейте на всички! Бих желал да разкажа моята история във връзка с изпита за младши съдии. Желанието ми е да покажа, че нещата могат да станат и само с четене. Друг е въпросът кой какво разбира под "четене" . Не съм работил нищо, свързано с правото, а през последните месеци не съм работил наистина нищо, тъй като реших изцяло да се посветя на този изпит. Исках не просто да се явя. Аз съм спортист и моята цел е винаги победа и гледам на вас като на мои противници ( естествено и с необходимото уважение). Започнах да чета сериозно от януари. В библиотеката си ( събирам я от 1-и курс и не съм потомствен юрист) имам вече над 180 юридически книги. По някои от въпросите съм чел монографии. Някои ще кажат, че нямам никаква практика. Така е, но стаж не се изисква. Освен това литературата през последните 15 години е обобщение на практиката. Не отричам, че ми убягват някои чисто технически въпроси в процесите например. Общият ми успех е над 11.70, като на устния ме питаха за акции и други ЦК (казвам го в смисъл, че не беше в конспекта), при което разчитах на знания от университета ( те също са важни и са една добра основа). Естествено, наясно съм, че може да ме подхлъзнат на последния етап, но тук обсъждам само това какво означава да четеш за изпит. Доволен съм, че усилията ми бяха оценени и се надявам тези от вас, които също дават всичко от себе си да бъдат оценени. А за всички останали- постарайте се да си направите реална самооценка и да не си затваряте очите пред собствените си грешки!
- kiroroki
- Нов потребител
Браво kiroroki, това ми хареса. Успех!
- teo_31
- Младши потребител
Много поучителна и така ... мотивираща сказка Кире.Ти си някакъв съживен спартанец явно , какъв точно спортист си ,данеби да си спиртист ?
Ето тази част от интернет биографията ти ме озадачава леко:
Joined:28 May 2015 04:13 pmLast visited: - Total posts:1 | Search user’s posts
(0.00% of all posts / 1.00 posts per day) Most active forum:Конкурси, изпити
(1 Post / 100.00% of user’s posts)Most active topic:Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
(1 Post / 100.00% of user’s posts)
Обръщам внимание , специално отново към малоумниците които пишат тук(нормалните хора , те си знаят кои са , да ме прощават) , които са толко тъпи и ограничени , че не си дават сметка точно колко са такива
Ето тази част от интернет биографията ти ме озадачава леко:
Joined:28 May 2015 04:13 pmLast visited: - Total posts:1 | Search user’s posts
(0.00% of all posts / 1.00 posts per day) Most active forum:Конкурси, изпити
(1 Post / 100.00% of user’s posts)Most active topic:Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
(1 Post / 100.00% of user’s posts)
Обръщам внимание , специално отново към малоумниците които пишат тук(нормалните хора , те си знаят кои са , да ме прощават) , които са толко тъпи и ограничени , че не си дават сметка точно колко са такива
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Занимавам се с бойни спортове, най-общо казано. Не знам какво е озадачаващото. Не обичам много да се подвизавам в мрежата, нямам профил в нито една социална мрежа. Но има моменти, когато се чувствам длъжен да взема отношение по даден въпрос. Така беше и днес.
- kiroroki
- Нов потребител
:
ей ще уморите малката булка от смях. чичо ви али раза вече му е лошо. от смях....
ани, моето момиче, от тия писаници разбирам, че си още много зелена и крехка. какво да ти кажа, лошо няма. няма да си правя труда да те уча. щом не правиш разлика и подскачаш като госпоица на думите ми го доказва. не вникваш в смисъла на казаното от мен. чети между редовете , ани. чети и МИСЛИ!!!
ужасТ, защо толкова наивни хора има бреееее!!! ей хора, мислете, спите с широко отворени очи!!!
и чекистите станаха съдии.... с четене пхахахахахахххаха;
а мармота завива шоколадите. пхахахаххаах
ей ще уморите малката булка от смях. чичо ви али раза вече му е лошо. от смях....
ани, моето момиче, от тия писаници разбирам, че си още много зелена и крехка. какво да ти кажа, лошо няма. няма да си правя труда да те уча. щом не правиш разлика и подскачаш като госпоица на думите ми го доказва. не вникваш в смисъла на казаното от мен. чети между редовете , ани. чети и МИСЛИ!!!
ужасТ, защо толкова наивни хора има бреееее!!! ей хора, мислете, спите с широко отворени очи!!!
и чекистите станаха съдии.... с четене пхахахахахахххаха;
а мармота завива шоколадите. пхахахаххаах
- taipan
- Потребител
Бих искал да направя обръщение към бойците които се чувстват длъжни да минат е така да наогледат общественото мнение и да успокоят страстите - има кадърни хора , които не са роднини на никой и не са хора на някой - просто са кадърни.
Навсякъде се тръби за реформи , ами отворете вратата малко. Какви идиоти са в съдебната система , просто щото са на някой някакви , просто е обидно.
Аз лично не познавам човек който да е на някаква "сладка" службица просто щото е кадърен - всичко е уредено , всичко , разбира се има хора които си разбират от работата , но и те не са на случаен принцип.Това е моето наблюдение.
Навсякъде се тръби за реформи , ами отворете вратата малко. Какви идиоти са в съдебната система , просто щото са на някой някакви , просто е обидно.
Аз лично не познавам човек който да е на някаква "сладка" службица просто щото е кадърен - всичко е уредено , всичко , разбира се има хора които си разбират от работата , но и те не са на случаен принцип.Това е моето наблюдение.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
kiroroki написа:гледам на вас като на мои противници
Сигурно си им направил и по една хватка джиу-жицу - лапане с лъжицу
- svettoslav
- Активен потребител
kiroroki написа: В библиотеката си ( събирам я от 1-и курс и не съм потомствен юрист) имам вече над 180 юридически книги. По някои от въпросите съм чел монографии.
На мама отличника! Чеки да та цуна
П.П. Ти си направо с бал 13,бе чувяк... с тези монографии,библиографии, историографии и автобиографии...
Нещо за външни хемороиди не срещна ли из тия бумаги?
- svettoslav
- Активен потребител
u3mamhukaa написа: , какъв точно спортист си ?
Пом.треньор на отбора по търкаляне на бъчва по нанадолнище с остри завои
- svettoslav
- Активен потребител
Много хубаво ми става, когато някой току що регистриран реши да ме "уборва" с твърдения, които не почиват на хватки, пардон факти. Застани си с името и кажи как са казваш на колко си години, от къде си. В този ред на мисли, аз също искам да застъпя твоята теза. Само с четене става, казвам го защото аз самия нямам никакви връзки, регистрирах се в форума от ей така, иначе съм Върховен прокурор. До скоро можех да стана министър председател на България (при това само с четене, имам над 250 книги), само за да си освежа CV-то, защото и аз като теб нищо друго не съм работил, но от спортен дух реших да оставя Бойко да спечели. Пак казвам само с четене може!
Последна промяна kenjin на 28 Май 2015, 23:44, променена общо 1 път
- kenjin
- Потребител
Къде изчезна оназ _убава кРатинка, с група прокурори начело на ... масите?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
doc03 написа:Къде изчезна оназ _убава кРатинка, с група прокурори начело на ... масите?
"Една маса не е маса, ако няма прокурор на нея"
- kenjin
- Потребител
kenjin написа:... "Една маса не е маса, ако няма прокурор на нея"
Добре изплагиатствано (оригиналът е с "милиционер") ... ама .. ядва се и така.
Но!
... само да не намекваш за операционна маса, щото ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
-
doc03 - Активен потребител
Яската (Ясен Тодоров) назначил във главна прокуратура дъщеря си без конкурс. Много интересна тема, предвид, че същия се Кръстише като дявол пред кръста, като го питаха дали е снесъл казусите на полегнала Тодорка
- kenjin
- Потребител
Благодаря за шегите и закачките по мой адрес! Радвам се, че имате чувство за хумор. Това показва, че не сте паднали духом. Дано това никога не ви се случи!
Казах, каквото исках да кажа и то е базирано на моите наблюдения. Ще се радвам, ако по някакъв начин съм помогнал на някого. Пожелавам на всички здраве и успех!
Казах, каквото исках да кажа и то е базирано на моите наблюдения. Ще се радвам, ако по някакъв начин съм помогнал на някого. Пожелавам на всички здраве и успех!
- kiroroki
- Нов потребител
Здравейте, регистрирах се току що, което си е голям срам! Как може да нямам регистрация и активна деятелност във форума от създаването на lex-a, че даже и от преди това.
Провокираха ме две неща:
1. Желание да подкрепя мнението, че конкурсът се минава без да си някакъв на някой, стига да имаш късмет, разум и знания, като последните може да си придобил и от книгите.Начинът, по който сте реагирали на споделеното от колегата мнение за начина, по който е постигнал резултатите си, е меко казано неподходящ за колеги юристи.Повече не мисля, че е редно да кажа по този въпрос, защото едва ли ще разберете.
2. Желанието да споделя нещо на колегите, които ще се класират в рамките на обявените места за младши съдии, но за град, далеч от местоживеенето им. Колеги,които сте готови да зарежете близките си и да се впуснете в ежеседмичното кръстосване на пътищата, НЕ ПОДХОЖДАЙТЕ НАИВНО! Знайте, че пътуването тежи, разходите за път и за квартира са си фактор на фона на невисокия размер на възнаграждението, а мандатът е две години,което си е дълъг период да бъдете откъснати от семейство, приятели и обичайно обкръжение. И най-важното - връщането в града,където желаете да бъдете, е изключително несигурно събитие, което не зависи от вас и може да отнеме години,ако изобщо се сбъдне. Еуфорията, че все пак влизате в класирането, може да замъгли преценката ви, но все пак добре помислете какво правите с живота си и дали цената, която ще платите да сбъднете мечтата си да станете съдия (по-точно младши,защото разлика има) точно тази година си заслужава.
Провокираха ме две неща:
1. Желание да подкрепя мнението, че конкурсът се минава без да си някакъв на някой, стига да имаш късмет, разум и знания, като последните може да си придобил и от книгите.Начинът, по който сте реагирали на споделеното от колегата мнение за начина, по който е постигнал резултатите си, е меко казано неподходящ за колеги юристи.Повече не мисля, че е редно да кажа по този въпрос, защото едва ли ще разберете.
2. Желанието да споделя нещо на колегите, които ще се класират в рамките на обявените места за младши съдии, но за град, далеч от местоживеенето им. Колеги,които сте готови да зарежете близките си и да се впуснете в ежеседмичното кръстосване на пътищата, НЕ ПОДХОЖДАЙТЕ НАИВНО! Знайте, че пътуването тежи, разходите за път и за квартира са си фактор на фона на невисокия размер на възнаграждението, а мандатът е две години,което си е дълъг период да бъдете откъснати от семейство, приятели и обичайно обкръжение. И най-важното - връщането в града,където желаете да бъдете, е изключително несигурно събитие, което не зависи от вас и може да отнеме години,ако изобщо се сбъдне. Еуфорията, че все пак влизате в класирането, може да замъгли преценката ви, но все пак добре помислете какво правите с живота си и дали цената, която ще платите да сбъднете мечтата си да станете съдия (по-точно младши,защото разлика има) точно тази година си заслужава.
- sun_flower
- Нов потребител
Тук не пишат класирани на съдийския, май повечето даже не сме ходили на него. Така че желанието ти да бориш конкуренцията с заблуждение няма да преуспее. И аз ако бях от село и някой се бе класирал на място в съда в местната околия също щях да пробвам да го заблудя така. Колкото до възнаграждението 1200 нето не е чак смешно малко, при положение че се покачва със стажа. Отделно ако си вършиш работата при добра атестация можеш да се местиш така че и тук удряш на камък. Да не си объркала форума с бг мама там по могат да се разреват с теб. Колкото до юридическия ни похват. Юристът гледа на фактите и за него те имат единствено значение, иначе можем да си кажем всичко. Ако също искаш да защитаваш кауза, застани с името си или си пиши като нас каквото ти скимне, без да ангажираш хората с мнението си, успех следващата година и попрочети някоя и друга практика, само с учебници не става
Последна промяна kenjin на 29 Май 2015, 13:50, променена общо 1 път
- kenjin
- Потребител
kiroroki написа:Благодаря за шегите и закачките по мой адрес! Радвам се, че имате чувство за хумор. Това показва, че не сте паднали духом. Дано това никога не ви се случи!
Базирано на твоето въображение, продължаваш да стоиш анонимен и да си ги натаманяваш. Казах ти никой не те взема на сериозно нито теб нито следващата...
Съдейки по евентуалното ти име Кирил има 3ма явили се кириловци на конкурса за съдии и 3мата са с оценки под 5
- kenjin
- Потребител
kenjin,не мисля да влизам в безсмислен спор с теб и затова няма да коментирам изказването ти.Само мога да ти благодаря, че ме развесели искрено с предположението, че пиша, за да откажа някой класирал се.
Съдейки от заглавието на форума и тъй като е публичен, мисля че тук, а не в бгмама, мога да пиша за съдийския конкурс, поради това и за да не са в заблуда и други, както явно си ти, ще кажа само, че местенето по време на мандата като младши съдия не е възможно, а атестирането и възможността да участваш в конкурс за преместване идва след назначаването като районен съдия, като според ЗСВ оценката не се формира само от оценката от атестации, а и от събеседване с комисия.Ако вече като районен съдия не спечелиш място от първия възможен конкурс за преместване, на който може да участваш и в който има обявена бройка за желания РС - живееш в очакване на следващия и така докато чакаш поредния конкурс живота си тече.
За тези, които са от околиите на съдилищата извън СГС (защото само за СГС е ясен районният съд), ще уточня, че това дали ще бъдат назначени точно в районния съд от околията, в който желаят (а някои околии са с доста голяма територия!) или дали изобщо ще има място в тази околия също е едно голямо неизвестно, с което ще живеят близо 3 години и в крайна сметка може да бъдат запратени далеч от дома.
Всеки сам си решава,но по-добре решението да е информирано и при съзнаване на рисковете за тези със семейства и работа,която им предстои да напуснат, защото за тези които не са обвързани с определено място посочените неща може би не са релевантни. Затова споделям информация, а който го интересува и му се налага да избира, ще разбере за какво говоря - дали сега, дали по-късно, въпрос на решение и на късмет.
Успех на всички, които заслужават.
Съдейки от заглавието на форума и тъй като е публичен, мисля че тук, а не в бгмама, мога да пиша за съдийския конкурс, поради това и за да не са в заблуда и други, както явно си ти, ще кажа само, че местенето по време на мандата като младши съдия не е възможно, а атестирането и възможността да участваш в конкурс за преместване идва след назначаването като районен съдия, като според ЗСВ оценката не се формира само от оценката от атестации, а и от събеседване с комисия.Ако вече като районен съдия не спечелиш място от първия възможен конкурс за преместване, на който може да участваш и в който има обявена бройка за желания РС - живееш в очакване на следващия и така докато чакаш поредния конкурс живота си тече.
За тези, които са от околиите на съдилищата извън СГС (защото само за СГС е ясен районният съд), ще уточня, че това дали ще бъдат назначени точно в районния съд от околията, в който желаят (а някои околии са с доста голяма територия!) или дали изобщо ще има място в тази околия също е едно голямо неизвестно, с което ще живеят близо 3 години и в крайна сметка може да бъдат запратени далеч от дома.
Всеки сам си решава,но по-добре решението да е информирано и при съзнаване на рисковете за тези със семейства и работа,която им предстои да напуснат, защото за тези които не са обвързани с определено място посочените неща може би не са релевантни. Затова споделям информация, а който го интересува и му се налага да избира, ще разбере за какво говоря - дали сега, дали по-късно, въпрос на решение и на късмет.
Успех на всички, които заслужават.
- sun_flower
- Нов потребител
|
|