- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2014
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2014
Здравейте колеги!
Някой от явилите се на устния изпит може ли да сподели впечатления.
Благодаря!
Благодаря!
- kara
- Младши потребител
kara написа:Здравейте колеги!
Благодаря!
С други думи, кои иска да сподели детайли от кошмара си
Similia similibus curantur.
-
tiesto - Потребител
tiesto написа:Резултати... някаква идея кога?
Къде бързаш бе , то е ясно че са ни скъсали
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
u3mamhukaa написа:tiesto написа:Резултати... някаква идея кога?
Къде бързаш бе , то е ясно че са ни скъсали
Да си знам между кое да избирам: просекутор в Петрич или джъдж в Малко Търново
-
tiesto - Потребител
Здравейте колеги,
Звънях във ВСС и ми заявиха, че комисиите все още проверяват писмените работи и няма яснота кога ще излязат резултатите.
Звънях във ВСС и ми заявиха, че комисиите все още проверяват писмените работи и няма яснота кога ще излязат резултатите.
- bruck
- Младши потребител
bruck написа:Здравейте колеги,
Благодаря!
-
tiesto - Потребител
Моля, моля! Влизам често в сайта и незабавно ще пиша, ако резултати са налице!
- bruck
- Младши потребител
За тези, които се чудят дали да се явяват на устен за мл.съдии следващите дни малко математика - след първия ден има седем човека с бал 11.50 и нагоре, шест с бал между 11-11.50.
- blossom1
- Младши потребител
Да, тази година е още по-силна. Аз се отказах да ходя. Според мен бала достатъчен за класиране ще е минимум 11.50, вероятно и повече.
- velikova_
- Потребител
aуу учудваща бързина резултати от вчера и днес са качени вече в сайта
- aborigena
- Нов потребител
Колеги, така е. "Борбата е безмилостно жестока!" Според мен, местата ще се разпределят между хора с бал над 11,50, ако не даже и 11,60... Всичко друго ще е жив мазохизъм и няма смисъл да се ходи. Успех и поздравления от мен за колегите, които са изкарали оценки над 5,50 на писмения.
- puh1982
- Младши потребител
След вчера има вече 13 човека с бал 11,50 и нагоре. А има още 4 дена. Дори и 11,50 вероятно няма да стигне. Успех на всички, които ще ходят!
- velikova_
- Потребител
За повечето от нас няма да е този път. Но не губете надежда, колеги! Все пак конкурсното начало е затова - да се пресеят най-подготвените кандидати. Аз за себе си съм доволна и даже се радвам, че има и по-знаещи хора, защото не го приемам за въпрос на живот и смърт... На тези, които пишат, че всичко ставало единствено с връзки, ще кажа само, че сигурно има И такива хора, но след като съпружието и доста мои познати се класираха и работят като магистрати, не всичко е изначално изгубено. Имайте вяра! Но за да успеете, тя трябва да е най-вече в себе си. Иначе - оправдания винаги ще се намерят... Все пак магистратските за тази година тепърва предстоят.
- puh1982
- Младши потребител
"Все пак магистратските за тази година тепърва предстоят."
Кои предстоят, ще има ли тази година за първоначално назначаване (за РС и РП), знам за този, който се очаква да го обявят за ОС и ОП, но други ще има ли....
Кои предстоят, ще има ли тази година за първоначално назначаване (за РС и РП), знам за този, който се очаква да го обявят за ОС и ОП, но други ще има ли....
- shany83
- Потребител
Колеги, знае ли се кога ще излезе оценяването за прокурорския?
- imperia_1
- Младши потребител
За съжаление, не се знае. Днес отново звънях във ВСС, но от там заявиха, че писмените работи все още се проверяват и не се знае кога ще излязат резултатите. Би трябвало да излязат следващата седмица - вторник или сряда, че после пак ни почват почивните дни...
- bruck
- Младши потребител
На втора комисия най не и се пишат високи оценки.
- zoi2011
- Младши потребител
"Конкурсно начало , не означава , конкурсен край"
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Здравейте колега,
Напълно сте прав , че втора комисия не пишат много високи оценки.Аз се паднах в тази комисия , и съм доволна, направиха ми кефа, задавайки ми много, ама много въпроси.В деня , в който ме изпитаха бях втора, преди мен изпитаха едно момиче, на което му задаваха също доста въпроси , приключвайки ,аз си помислих сега ще й пишат поне 5.50, но като чух 4.75 вече ми стана ясно, че тук оценяването не е добро.Казах си, изтеглих късата клечка.
Същественият въпрос е ,до кога в България магистратите ще се избират по този ориенталски начин?Дали ще бъдеш избран зависи от нечие субективно мнение и възприятие.Какъв е проблема след казуса да въведат тест, с общи и еднакви въпроси за всички?Прави се тест с практически въпроси, от гражданско и наказателно право, при 90 % верни отговори оставаш още същия ден на устен.За колко време се проверяват 300 теста за 15 или 20 минути, всичко е с шаблони?Значи за да станеш адвокат, нотариус, съдия по вписванията, съдебен изпълнител се преминава през сериозни тестове, а за съдия или прокурор ще зависиш от късмета си и от чисто субективно мнение.
Успех, на класиралите се колеги!Пожелавам им да бъдат обективни и съвестни, защото за да си магистрат не е работа , а призвание.Успех!
Напълно сте прав , че втора комисия не пишат много високи оценки.Аз се паднах в тази комисия , и съм доволна, направиха ми кефа, задавайки ми много, ама много въпроси.В деня , в който ме изпитаха бях втора, преди мен изпитаха едно момиче, на което му задаваха също доста въпроси , приключвайки ,аз си помислих сега ще й пишат поне 5.50, но като чух 4.75 вече ми стана ясно, че тук оценяването не е добро.Казах си, изтеглих късата клечка.
Същественият въпрос е ,до кога в България магистратите ще се избират по този ориенталски начин?Дали ще бъдеш избран зависи от нечие субективно мнение и възприятие.Какъв е проблема след казуса да въведат тест, с общи и еднакви въпроси за всички?Прави се тест с практически въпроси, от гражданско и наказателно право, при 90 % верни отговори оставаш още същия ден на устен.За колко време се проверяват 300 теста за 15 или 20 минути, всичко е с шаблони?Значи за да станеш адвокат, нотариус, съдия по вписванията, съдебен изпълнител се преминава през сериозни тестове, а за съдия или прокурор ще зависиш от късмета си и от чисто субективно мнение.
Успех, на класиралите се колеги!Пожелавам им да бъдат обективни и съвестни, защото за да си магистрат не е работа , а призвание.Успех!
- vaniaoz
- Потребител
Миналата година – 2013, прагът за съдиите е бил 11.13 бал при 24 бр. свободни места, а за прокурорите – 11,45 бал при обявени 16 места. Само не ми стана ясно, защо в крайна сметка са назначени 25 съдии и 18 прокурори, демек съответно с по 1 и 2 бройки повече от обявените. Заради еднаквия бал накрая ли..., че нещо не мога да разбера или е друга причината?
- Astronomer
- Младши потребител
|
|