- Дата и час: 29 Ное 2024, 20:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2014
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2013, vol. 3
Здравейте колеги,
Подскажете от къде да се готвим по Наказателно право и процес? Чинова достатъчна ли е?
Подскажете от къде да се готвим по Наказателно право и процес? Чинова достатъчна ли е?
- bruck
- Младши потребител
Някой беше питал за пълномощното, искат нотариално заверено!
Аз съм подавала веднъж, за първоначално и то чрез пълномощник, тогава им звъннах да ги питам - отсякоха нотариално! Не съм спорила, няма смисъл!
svettoslav, закачай се ти... като станеш младши ще имаш да ме глееееедаш колкото искаш... в зала!
Аз съм подавала веднъж, за първоначално и то чрез пълномощник, тогава им звъннах да ги питам - отсякоха нотариално! Не съм спорила, няма смисъл!
svettoslav, закачай се ти... като станеш младши ще имаш да ме глееееедаш колкото искаш... в зала!
- chandra
- Потребител
chandra написа:svettoslav, закачай се ти... като станеш младши ще имаш да ме глееееедаш колкото искаш... в зала!
Младши??? Нещо си се объркала !?!
Кашлям директно за Главен...
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav, а значи ще се видим на този за окръжни
на друг не мисля да се явявам...
- chandra
- Потребител
Здравейте колеги,
Днес успешно подадох документи. Малко преди 900 съм за мл. прокурор. Кажете, моля, понеже ми е за първи път, коя е най - подходящата литература, която да чета? Благодаря Ви!
Днес успешно подадох документи. Малко преди 900 съм за мл. прокурор. Кажете, моля, понеже ми е за първи път, коя е най - подходящата литература, която да чета? Благодаря Ви!
- bruck
- Младши потребител
tralala123 написа:Здравейте, някой от подалите днес документи да каже до кой номер са стигнали кандидатите. Срокът за подаване е до 21.02 ли е?
Аз подадох днес, 20.02, около 10:00 часа, а след мен имаше голяма опашка. Съвсем близо съм до номер 900. Мисля, че типично българската черта, която явно е присъща и на мен, отново се прояви - всичко в последния момент.
- bruck
- Младши потребител
chandra написа:svettoslav, а значи ще се видим на този за окръжни
Ами,успех! Аз нямам такива намерения,както и време за губене.Съжалявам.Остава да се видим на някое друго място...ако може- по-затънтено...
- svettoslav
- Активен потребител
Затънтено, затънтено, колко да е затънтен съда!
Иначе и аз съм с лични колебания, то това да ходиш всеки ден на работа не си е работа!
Иначе и аз съм с лични колебания, то това да ходиш всеки ден на работа не си е работа!
- chandra
- Потребител
bruck написа:tralala123 написа:Здравейте, някой от подалите днес документи да каже до кой номер са стигнали кандидатите. Срокът за подаване е до 21.02 ли е?
Аз подадох днес, 20.02, около 10:00 часа, а след мен имаше голяма опашка. Съвсем близо съм до номер 900. Мисля, че типично българската черта, която явно е присъща и на мен, отново се прояви - всичко в последния момент.
Ти откъде мислиш, че ще връщам аз То ако не е в последния момент - няма емоции, няма весело! Друго си да има бутаници, тумба-лумба.. инак как иначе ще го легитимираме, този отчасти нагласен конкурс.
Та по темата, вече за прокурор минахме 900+, а за съдия 500+.
Мога само да отбележа, че въпреки приятната тумбичка от около 40-тина човека след мен, организацията тази година е на ниво! Има симпатични девойки (в по-късен етап ще ги забележите като квестори), които САМО проверяват дали са изрядни документите и респективно има също така симпатични девушки, които САМО дават входящи номера. ЕНтелигента работа!
П.С. Пропуснах да отбележа, че хвърчащите листчета, на които са входящите за прокурори са ЗЕЛЕНКИ , явно еко ориентация ли... нямам идея. Съответно за съдиите - белички, явно символ на чистота, непорочност, но нека не изпадам в излишни полемики, все пак изпита не е по цветознание.
Благодаря за вниманието!
Similia similibus curantur.
-
tiesto - Потребител
Явно има скрита символика в цветовете, искат да ни кажат нещо с тези цветове....
За зеленият цвят казват, че развива качества като издръжливост(да ходиш всяка година на конкурс), толерантност(към другите участници и комисията) и удовлетвореност(независимо от личните резултати и предрешеността на някои неща...).
За белият цвят казват, че символизира вътрешната светлина в душата на човек(вътрешното убеждение на съдията...ако станем някога), но и свещената тайна(...дали нещата са толкова прозрачни или пък не.....)
И аз се отплеснах.....колеги тази година няма ли да обсъждаме въпроси, казуси...нещо по същество....
За зеленият цвят казват, че развива качества като издръжливост(да ходиш всяка година на конкурс), толерантност(към другите участници и комисията) и удовлетвореност(независимо от личните резултати и предрешеността на някои неща...).
За белият цвят казват, че символизира вътрешната светлина в душата на човек(вътрешното убеждение на съдията...ако станем някога), но и свещената тайна(...дали нещата са толкова прозрачни или пък не.....)
И аз се отплеснах.....колеги тази година няма ли да обсъждаме въпроси, казуси...нещо по същество....
- shany83
- Потребител
shany83 написа:Явно има скрита символика в цветовете, искат да ни кажат нещо с тези цветове....
Ха-ха-ха разби ме!
-
tiesto - Потребител
Днес към 14:00 часа, записалите се за конкурс за младши прокурори бяха над 1060, а за младши съдии бяха над 780 ако не ме лъже паметта.
- benighted
- Нов потребител
Няма значение колко са се записали. Още ли не го осъзнавате?
- datajumanji
- Потребител
datajumanji написа:Няма значение колко са се записали. Още ли не го осъзнавате?
Няма значение, важното е, че ти си един от записалите се! Нали?
-
tiesto - Потребител
tiesto написа:datajumanji написа:Няма значение колко са се записали. Още ли не го осъзнавате?
Да бе, да, ще стане...
хахахахаха
Вече се осъзнах.
Запомни какво съм ти казал, та когато след няколко седмици почнеш да ревеш из форума, да не се налага да повтарям.
Особено пък за окръжните съдилища и прокуратури.
Този бил роднина на онзи, пък аз знаех ама те ме прецакаха, как може, до кога така и прочие...
Стига с тия детски мечти...
Наивници кололкото щеш...ама иначе ще измрем от глад!
- datajumanji
- Потребител
datajumanji написа:tiesto написа:datajumanji написа:Няма значение колко са се записали. Още ли не го осъзнавате?
Да бе, да, ще стане...
хахахахаха
Вече се осъзнах.
Запомни какво съм ти казал, та когато след няколко седмици почнеш да ревеш из форума, да не се налага да повтарям.
Особено пък за окръжните съдилища и прокуратури.
Този бил роднина на онзи, пък аз знаех ама те ме прецакаха, как може, до кога така и прочие...
Стига с тия детски мечти...
Наивници кололкото щеш...ама иначе ще измрем от глад!
Излагаш се...
-
tiesto - Потребител
Колеги, форумът не е за "реване", а сайт за дискусии на определени теми. Всеки си има причина да се явява или да не се явява, но това не трябва да е причина да се заяждаме помежду си. Все пак има нещо общо, което ни свързва, щом участваме в този форум.
И в този ред на мисли, аз пак да попитам - няма ли да обсъждаме казуси, бих се радвала да изнесем дискусията на друго равнище....
И в този ред на мисли, аз пак да попитам - няма ли да обсъждаме казуси, бих се радвала да изнесем дискусията на друго равнище....
- shany83
- Потребител
tiesto написа:Излагаш се...
Дали?
Или така ти се иска?
- datajumanji
- Потребител
Колега не разбирам какъв ти е проблема и какво целиш с последните си постове? Вече си каза мнението за конкурса, разбрахме го.
- jivko1
- Потребител
|
|