начало

Ново тълкувателно дело: Колко е давността на вземането за корекция на сметката за ток и от кога тече Ново тълкувателно дело: Колко е давността на вземането за корекция на сметката за ток и от кога тече

Джойнт венчър

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Джойнт венчър

Мнениеот krisilaw » 16 Ное 2013, 23:08

Колеги, моля някой да даде информация за този вид сдружаване, консорциум ли е това? Абе въобще всичко! Благодаря ви предварително!
krisilaw
Нов потребител

Re: Джойнт венчър

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Ное 2013, 23:45

Намирате време, записвате се в библиотека, намирате я и намирате всичко от Георги Хорозов. Специално - "Приватизационният договор", той има доста неща и като отделни книги и като статии. Капацитетът е в тази област. Таджер - "Капиталови дружества", но не е развита много подробно темата. Подробно никъде не е развита, но схемата е такава, че едно дружество увеличава капитала на друго с апортна вноска, като по този начин дефакто двете се преплитат. На практика има и учебник по право за икономистите - на Веселин Христофоров, мисля, той е доста циклостилно издание, там се маркира почти всяка европейска уредба, но също и САЩ. Аз от такива източници съм си набавял информация, тъй като е малко информацията.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот krisilaw » 17 Ное 2013, 00:14

Наистина много благодаря, но проблемът е че до вторник трябва да съм изготвила договор и не мога да разбера юридическо лице трябва да бъде оод, ад или е по скоро дззд, консорциум?
krisilaw
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Ное 2013, 00:27

Това което се правеше навремето - например имаме едно търговско дружество. Няма значение какво. ООД, АД. То на практика няма други. Една малка фирма се приближава до ООД-то или АД-то и правят увеличение, по решение на принципала на голямото дружество. Практически малката фирма дава апорт или с две думи контролира голямото по силата на апорта, тъй като се прави така, че да има повече от 50%.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ