начало

Ново тълкувателно дело: Колко е давността на вземането за корекция на сметката за ток и от кога тече Ново тълкувателно дело: Колко е давността на вземането за корекция на сметката за ток и от кога тече

Посещение на ЧСИ за опис МОЛЯ ПОМОЩ!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Посещение на ЧСИ за опис МОЛЯ ПОМОЩ!!!

Мнениеот kobuladze » 19 Окт 2013, 13:14

Здравейте! Тъй като нямам средства за адвокат се надямвам да ми помогнете със съвет! Имам обявена дата за посещение на ЧСИ във връзка с опис на движими вещи.Жилището в което съм ригистриран не е мое и в другите две стаи живеят хора които нямат общо с мен.Бях до офиса на ЧСИ и предадох заявление чрез секретарката за това че не притежавам движими вещи освен тези по чл.444 ГПК.Как да постъпя като дойде ЧСИто за да няма проблеми за другете съквартеранти и собственника на жилището? Предварително ви благодаря!
kobuladze
Младши потребител

Re: Посещение на ЧСИ за опис МОЛЯ ПОМОЩ!!!

Мнениеот chinchilla » 20 Окт 2013, 08:17

Ако си под наем, трябва по някакъв начин ( предполагам с договор за наем ), че ти е предостъпена точно определена стая. В противен случай, всичко, което предствлява интерес за чси-то в жилището и, е без документи за собственост, може да бъде отнето.
Но нека се изкажат и юристите по въпроса.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот ilian_todorov » 20 Окт 2013, 14:22

kobuladze написа:Здравейте! Тъй като нямам средства за адвокат се надямвам да ми помогнете със съвет! Имам обявена дата за посещение на ЧСИ във връзка с опис на движими вещи.Жилището в което съм ригистриран не е мое и в другите две стаи живеят хора които нямат общо с мен.Бях до офиса на ЧСИ и предадох заявление чрез секретарката за това че не притежавам движими вещи освен тези по чл.444 ГПК.Как да постъпя като дойде ЧСИто за да няма проблеми за другете съквартеранти и собственника на жилището? Предварително ви благодаря!

За да си сигурен, че няма да имаш проблеми изнеси (примерно в съседите) всичко лесно преносимо и ценно от жилището. Ако имаш гсм също го махни, защото може да ти го вземат. За по-големите неща, които ще останат е хубаво да имаш фактура или гар. карта за да докажеш, че не са твои. В най-лошият случай собствениците на вещите, адресно регистрирани на същия адрес, е хубаво да присъстват на описа.
Има и друг вариант. Сменяш си адресната регистрация, все едно че живееш на село и възразяваш (писмено до СИ с копие от л.к.), че вече не живееш на този адрес. Като пристигне СИ да прави опис, го посрещат другите хора и му казват, че си се изнесъл и даже не го пускат да влезе.
Като цяло законите защитават длъжника, така че в твоя случай ядовете ще ги берат кредиторите.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Окт 2013, 14:54

С навлизането на провансалската кухня в менюто на ЧСИ, описите на движими вещи станаха екзотика, но не изчезват от каталога мерки.

Постепенно се уядоха и упиха и така ги приплъзнахме в графа "Заспали от страх". Трябва да е побесняла котка тази ЧСИ, за да прави директен опис на движими вещи. Сега какво може да се каже.

Имахме един сержант на свръхсрочна служба и той много ни кореше, събрахме се и го насочихме към по-лицеприятни мерки.

В този аспект, помолете ЧСИ за малко анти-агресия.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот chinchilla » 16 Ное 2013, 16:56

А бе и те работят за насъщния. И те душица носят ::)) Лошото е, че от една страна 90 процента от тях искат да Е@ът длъжника, както им е угодно, от друга страна длъжникът, ако е наистина такъв , иска да прави същото с тях. Както се казва в един виц, "Тука нЕма ред" .
Според моето лаишко мнение, първо трябва да се оправят строго профилирано законите за такъв вид дейност, както законите за длъжника, да се класифицира строго определение за това, кое подлежи и кое не на изземане, да се спре със своеволието , както от страна на едните, така и от страна на другите и, чак тогава да се пускат "хрътките".
Щото в противен случай, по-хитрия винаги побеждава, независимо от коя страна е. Лошото е, че когато един ЧСИ удари 5 пъти на камък, на шестия си го изкарва на съвсем съвестен, но неплатежоспособен "клиент"
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Взаимопомощ