- Дата и час: 11 Мар 2025, 21:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Посещение на ЧСИ за опис МОЛЯ ПОМОЩ!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Посещение на ЧСИ за опис МОЛЯ ПОМОЩ!!!
Здравейте! Тъй като нямам средства за адвокат се надямвам да ми помогнете със съвет! Имам обявена дата за посещение на ЧСИ във връзка с опис на движими вещи.Жилището в което съм ригистриран не е мое и в другите две стаи живеят хора които нямат общо с мен.Бях до офиса на ЧСИ и предадох заявление чрез секретарката за това че не притежавам движими вещи освен тези по чл.444 ГПК.Как да постъпя като дойде ЧСИто за да няма проблеми за другете съквартеранти и собственника на жилището? Предварително ви благодаря!
- kobuladze
- Младши потребител
Re: Посещение на ЧСИ за опис МОЛЯ ПОМОЩ!!!
Ако си под наем, трябва по някакъв начин ( предполагам с договор за наем ), че ти е предостъпена точно определена стая. В противен случай, всичко, което предствлява интерес за чси-то в жилището и, е без документи за собственост, може да бъде отнето.
Но нека се изкажат и юристите по въпроса.
Но нека се изкажат и юристите по въпроса.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
kobuladze написа:Здравейте! Тъй като нямам средства за адвокат се надямвам да ми помогнете със съвет! Имам обявена дата за посещение на ЧСИ във връзка с опис на движими вещи.Жилището в което съм ригистриран не е мое и в другите две стаи живеят хора които нямат общо с мен.Бях до офиса на ЧСИ и предадох заявление чрез секретарката за това че не притежавам движими вещи освен тези по чл.444 ГПК.Как да постъпя като дойде ЧСИто за да няма проблеми за другете съквартеранти и собственника на жилището? Предварително ви благодаря!
За да си сигурен, че няма да имаш проблеми изнеси (примерно в съседите) всичко лесно преносимо и ценно от жилището. Ако имаш гсм също го махни, защото може да ти го вземат. За по-големите неща, които ще останат е хубаво да имаш фактура или гар. карта за да докажеш, че не са твои. В най-лошият случай собствениците на вещите, адресно регистрирани на същия адрес, е хубаво да присъстват на описа.
Има и друг вариант. Сменяш си адресната регистрация, все едно че живееш на село и възразяваш (писмено до СИ с копие от л.к.), че вече не живееш на този адрес. Като пристигне СИ да прави опис, го посрещат другите хора и му казват, че си се изнесъл и даже не го пускат да влезе.
Като цяло законите защитават длъжника, така че в твоя случай ядовете ще ги берат кредиторите.
- ilian_todorov
- Активен потребител
С навлизането на провансалската кухня в менюто на ЧСИ, описите на движими вещи станаха екзотика, но не изчезват от каталога мерки.
Постепенно се уядоха и упиха и така ги приплъзнахме в графа "Заспали от страх". Трябва да е побесняла котка тази ЧСИ, за да прави директен опис на движими вещи. Сега какво може да се каже.
Имахме един сержант на свръхсрочна служба и той много ни кореше, събрахме се и го насочихме към по-лицеприятни мерки.
В този аспект, помолете ЧСИ за малко анти-агресия.
Постепенно се уядоха и упиха и така ги приплъзнахме в графа "Заспали от страх". Трябва да е побесняла котка тази ЧСИ, за да прави директен опис на движими вещи. Сега какво може да се каже.
Имахме един сержант на свръхсрочна служба и той много ни кореше, събрахме се и го насочихме към по-лицеприятни мерки.
В този аспект, помолете ЧСИ за малко анти-агресия.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
А бе и те работят за насъщния. И те душица носят ::)) Лошото е, че от една страна 90 процента от тях искат да Е@ът длъжника, както им е угодно, от друга страна длъжникът, ако е наистина такъв , иска да прави същото с тях. Както се казва в един виц, "Тука нЕма ред" .
Според моето лаишко мнение, първо трябва да се оправят строго профилирано законите за такъв вид дейност, както законите за длъжника, да се класифицира строго определение за това, кое подлежи и кое не на изземане, да се спре със своеволието , както от страна на едните, така и от страна на другите и, чак тогава да се пускат "хрътките".
Щото в противен случай, по-хитрия винаги побеждава, независимо от коя страна е. Лошото е, че когато един ЧСИ удари 5 пъти на камък, на шестия си го изкарва на съвсем съвестен, но неплатежоспособен "клиент"
Според моето лаишко мнение, първо трябва да се оправят строго профилирано законите за такъв вид дейност, както законите за длъжника, да се класифицира строго определение за това, кое подлежи и кое не на изземане, да се спре със своеволието , както от страна на едните, така и от страна на другите и, чак тогава да се пускат "хрътките".
Щото в противен случай, по-хитрия винаги побеждава, независимо от коя страна е. Лошото е, че когато един ЧСИ удари 5 пъти на камък, на шестия си го изкарва на съвсем съвестен, но неплатежоспособен "клиент"
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|