- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013
|
|
Re: Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013
Колеги, кой ще се пробва с казус от ГПН, че нещо оставам с впечатление, че повече ще се пробват с наказателно...
- chandra
- Потребител
То тенденцията е ясна, след още няколко години, ако се кара в същият дух, няма да има нови специалисти в областта на гражданското, всичко живо избира наказателното право.
На изпита за младши съдии тази година, съотношението беше 3:1 /наказателно: гражданско/.
На изпита за младши съдии тази година, съотношението беше 3:1 /наказателно: гражданско/.
- vaniaoz
- Потребител
Здравейте, и аз съм без опит и искам да попитам някой от явявалите се - дипломата и удостоверението за юридическа правоспособност всяка страница ли се заверяват? Удостоверението от външана страна си мисля, че няма нужда. Понеже имам служебна книжка, която е заверена от работодателя ми - "вярно с оригинала", също ли е нужно да я заверявам нотариално? И още нещо - каква автобиография прилагате - европейски формат или обикновена?
- pashevak
- Нов потребител
Аз избирам ГПН, стига да не е трудово обаче )
- adelina_vn
- Младши потребител
Ади, то ако ще сме двете направо да ни дават местата
- chandra
- Потребител
хехе, ами а дано
- adelina_vn
- Младши потребител
То нашата работа ще е малко ха дано, ама на дали
Как мислиш да се готвиш?!
Аз нещо хич нямам време, работа, срокове, вечер дете и мъж то ако имам 30 минути е за да легна и да умра!
Как мислиш да се готвиш?!
Аз нещо хич нямам време, работа, срокове, вечер дете и мъж то ако имам 30 минути е за да легна и да умра!
- chandra
- Потребител
абсолютно същото е и при мен, и работата, и семейните грижи, и най-вече - малкото дете ...едва след 22.30 мога да седна да чета, засега преглеждам само и си нахвърлям разни неща, прочитам казусите и решенията им от последните конкурси, колкото повече наближава, толкова повече ще се организираме ми се струва. За писмения си мисля, че е по-добре да поразнищим тук малко въпроси, ще ни е от полза, така че който се сеща нещо - да пише
- adelina_vn
- Младши потребител
И моя дреби е много дреби
И аз си мисля, че като излязат списъците и ще се стегнем!
Малко обаче неравен старт ще имаме, защото наказателното си е лесно... и за 2 месеца може да се пее
докато цивилистиката си е голямо учене и все на тясно може да те спипат! Практиката ми показва, че по еднакви казуси нямам съвсем идентични решения! Да не говорим, че по чл.290 винаги има противоречие... има решения в подкрепа тезата на ищеца и такива, в подкрепа на ответника... един вид, каквото и да правим, ако решат - Вярно решение няма!
И аз си мисля, че като излязат списъците и ще се стегнем!
Малко обаче неравен старт ще имаме, защото наказателното си е лесно... и за 2 месеца може да се пее
докато цивилистиката си е голямо учене и все на тясно може да те спипат! Практиката ми показва, че по еднакви казуси нямам съвсем идентични решения! Да не говорим, че по чл.290 винаги има противоречие... има решения в подкрепа тезата на ищеца и такива, в подкрепа на ответника... един вид, каквото и да правим, ако решат - Вярно решение няма!
- chandra
- Потребител
О, даааа, наказателното е само 1/3, ако не и 1/5 от общия материал, останалото всичко си е ГПН, реално по наказателно са и къде къде по-смлени нещата, докато по ГПН не е така, направо си е хаос там. А за противоречивата съдебна практика няма какво да коментирам. Няма едно решение. Надявам се само да улуча накъде клони мисленето на проверяващите, защото и на казусите винаги дават въпрос, по който няма едно решение....
- adelina_vn
- Младши потребител
Аз съм с настройката, че ми е все тази! Отивам за да си начеша крастата
и малко да попреговоря... установих, че практиката ми е поизяла теорията (в смисъл като определение, че договорът е еди какъв си вид и незнам си какво още) - не, че не го знам, знам го, ама като видя казуса и обикновено ми идва кое му куца от към фактология и как може да има няколко решения предвид липсата на информация!
и малко да попреговоря... установих, че практиката ми е поизяла теорията (в смисъл като определение, че договорът е еди какъв си вид и незнам си какво още) - не, че не го знам, знам го, ама като видя казуса и обикновено ми идва кое му куца от към фактология и как може да има няколко решения предвид липсата на информация!
- chandra
- Потребител
е, от практическа гледна точка ако се сетиш какъв е отговора все можеш да наредиш словесно нещата
обратното е по-лошо, а и щом се изисква стаж за този конкурс, предполага се, че ще питат и от двете - хем практика, хем и малко теория, предвид, че за 3 години не би трябвало да сме я забравили съвсем, макар че при мен годините са малко повече от 3....ама на мен не ми е все тази де...
обратното е по-лошо, а и щом се изисква стаж за този конкурс, предполага се, че ще питат и от двете - хем практика, хем и малко теория, предвид, че за 3 години не би трябвало да сме я забравили съвсем, макар че при мен годините са малко повече от 3....ама на мен не ми е все тази де...
- adelina_vn
- Младши потребител
Освен майки с деца , кой друг ще кандидатства ?
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
е сигурно и деца ще има с майките си под ръка ....
- adelina_vn
- Младши потребител
adelina_vn написа:е сигурно и деца ще има с майките си под ръка ....
Много добро попадение
Успяхте ли да подадете документите? Аз моите днес ги засилих на пълномощника, да видим утре какво ще ми докладва за броя на кандидатите!
Аз очаквам да е повече практика (не като за младши - там е повече теория), предвид, че се очаква хора с опит да се явяват!
- chandra
- Потребител
Аз в петък ще ги подавам и ще пиша кой номер съм, мисля, че срока беше понеделник. Дано няма наплив като за младшите, че местата са съвсем малко/съдийските/. А дали ще публикуват в интернет кой за кой съд кандидатства?
- adelina_vn
- Младши потребител
За всички съдилища и прокуратури съм кандидат .
- miniscule
- Потребител
Обикновено се публикува само списък с кандидати, не по избрани от тях места!
Общо взето съм решила да опитам Варна и София
Каквото стане...
Сега ако имаше и кой да ми напише една касационна жалба, дето е ясно, че няма да я допуснат, но клиента държи да бави...
Общо взето съм решила да опитам Варна и София
Каквото стане...
Сега ако имаше и кой да ми напише една касационна жалба, дето е ясно, че няма да я допуснат, но клиента държи да бави...
- chandra
- Потребител
Именно защото се публикува само списък с кандидатите , Аделина иска да пишем кой за къде кандидатства .
- miniscule
- Потребител
Днес, явно не ми е ден...
Както вече стана ясно, ще се явявам с ГПН... и се пробвам за Варна и София (второто не с особено желание, но са си 4 места).
Както вече стана ясно, ще се явявам с ГПН... и се пробвам за Варна и София (второто не с особено желание, но са си 4 места).
- chandra
- Потребител
|
|