начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Несъответствие на арх.проект с реалния строеж на апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Несъответствие на арх.проект с реалния строеж на апартамент

Мнениеот daniela72 » 25 Яну 2013, 14:33

Здравейте, имам следния проблем-искам да направя преустройство на апартамент в търговски обект и затова ми трябваше архитектурна справка на апартамента,която взех от Дирекция "Общински строителен контрол".При което се оказа, че има несъответствие с това как е построен в действително и по точно входната врата по арх. проект трябва да започва по навътре и то това се онася за всички апартаменти на етажа. Главният архитект твърди че в случая излиза ,че сме завзели от общите части и не го интересува че има несъответствие и така е построено. Какво да правя в тази ситуация?
daniela72
Младши потребител

Re: Несъответствие на арх.проект с реалния строеж на апартам

Мнениеот emilgrigorov » 25 Яну 2013, 15:27

От коя година са проектите?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот daniela72 » 25 Яну 2013, 15:47

От 1958г.
daniela72
Младши потребител

Мнениеот Melly » 25 Яну 2013, 15:53

emilgrigorov написа:От коя година са проектите?

Излишен въпрос, Григоров.
Кристално ясно е, че липсват екзекутиви към одобрения проект. Разрешението му е от правно естество, а не от техническо.
Становището на гл. архитект е правилно. За сега.

Към питащата: Обърнете се към адвокат, който ще съобрази законовите разпоредби действали във времето с фактическото положение.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот daniela72 » 25 Яну 2013, 16:01

Няма ли някъде другаде където може да пазят тези екзекутиви. А ако поискам да видя арх. проект на цялата сграда, не само на етажа на който е апартамента ?
daniela72
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Яну 2013, 16:12

Melly написа:

Кристално ясно е, че липсват екзекутиви към одобрения проект. Разрешението му е от правно естество, а не от техническо.

Към питащата: Обърнете се към адвокат, който ще съобрази законовите разпоредби действали във времето с фактическото положение.

Но почерпи от отговора :wink: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот daniela72 » 25 Яну 2013, 16:36

Не ми става ясно как при липсата на екзекутиви за промяна към одобрения проект е дадено разрешение за експлоатация на сградата. И то както писах има несъответствие не само на нашия апартамент, а и на останалите от етажа жилища?
daniela72
Младши потребител

Мнениеот Melly » 25 Яну 2013, 17:08

emilgrigorov написа:
Melly написа:

Но почерпи от отговора :wink: :lol:

За да отговоря по този начин, бъди уверен Григоров, че съм "почерпила информацията" от предходния постинг на питащата. И съм съобразила тази фактология от 1958.
Преди време бях очертала "матрицата" от въпроси, които са относими към собствеността. Техническите решения са "втората спирка"/стъпало при решаването им. Съблюдавайте това правило вие технически компетентните лица, вкл. и архитектите (не е трудно да се разпознаят онези от тях, които изпадат в състояние на "нирвана")!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Яну 2013, 17:39

Melly написа:... Преди време бях очертала "матрицата" от въпроси, които са относими към собствеността. Техническите решения са "втората спирка"/стъпало при решаването им. Съблюдавайте това правило вие технически компетентните лица, вкл. и архитектите (не е трудно да се разпознаят онези от тях, които изпадат в състояние на "нирвана")!

Мели, Мели, Мели.
Нека ти припомня, че г-н/г-жа Гл. арх. разполага под ръка с правен отдел, да не кажа - задължен е да ползва услугите му :lol: И съвсем спокойно можеше да одобри заснемането, ама, нали трябва да размотава ... :lol:
Между другото, смея да твърдя, че съм от пионерите във възстановяване на екзекутиви по 145(5) с последващ титул за собственост ...
Въпросът ми беше за време, а не от техническо естество, и много добре го знаеш, Мели :wink:

daniela72, необходим Ви е фенер, търпение :arrow: адвокат. Както казва Мели.
Ако сградата е над 3 етажа, в такъв случай Ви препоръчвам (първо на първо) да се обърнете към консултантска фирма (строителен надзор). Там има и технически специалисти, и юристи. Но и при този подход Ви е необходим оня, същия, стар, фенер.
Последна промяна emilgrigorov на 25 Яну 2013, 17:45, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 25 Яну 2013, 17:43

emilgrigorov написа:
Melly написа:... Преди време бях очертала "матрицата" от въпроси, които са относими към собствеността. Техническите решения са "втората спирка"/стъпало при решаването им. Съблюдавайте това правило вие технически компетентните лица, вкл. и архитектите (не е трудно да се разпознаят онези от тях, които изпадат в състояние на "нирвана")!

Мели, Мели, Мели.
Нека ти припомня, че г-н/г-жа Гл. арх. разполага под ръка с правен отдел, да не кажа - задължен е да ползва услугите му :lol:
Между другото, смея да твърдя, че съм от пионерите във възстановяване на екзекутиви по 145(5) с последващ титул за собственост ...
Въпросът ми беше за време, а не от техническо естество, и много добре го знаеш, Мели :wink:

daniela72, необходим Ви е фенер, търпение :arrow: адвокат. Както казва Мели.
Ако сградата е над 3 етажа, в такъв случай Ви препоръчвам (първо на първо) да се обърнете към консултантска фирма (строителен надзор). Там има и технически специалисти, и юристи. Но и при този подход Ви е необходим оня, същия, стар, фенер.

Като как се придобиват общи части в сграда в режим на ЕС, бе сладур! :D
С екзекутиви ли, А ????? :evil:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Яну 2013, 17:48

Melly написа:... сладур ...

Благодаря, много мило. (целувка)
Скъпа, има книжки, литература, практика, опит. Да споделя повторно, казваш? :shock: Не, благодаря :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 25 Яну 2013, 17:53

Григоров, моля те не поправяй/добавяй след като има излъчен след теб постинг. Губи се "нишката". Спокойно въпросната "добавка" можеше да я допълниш в нов пост.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Яну 2013, 17:57

Съжалявам, но съм правел корекции, докато ти си постнала. Виж времето. Принципно не правя номера.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 25 Яну 2013, 18:00

Приемам извинението ти в случая.
Но... историята... от други теми не те извинява.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Яну 2013, 18:08

пак ли сгазих лука
Къде, за да върна колелото на историята назад?
Май се сетих, оправено е. А, ако е другото, дето изтрих, то е прекалено конфиденциално ... ако те интересува, ще ти го пратя.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 25 Яну 2013, 19:07

daniela72 написа:Не ми става ясно как при липсата на екзекутиви за промяна към одобрения проект е дадено разрешение за експлоатация на сградата. И то както писах има несъответствие не само на нашия апартамент, а и на останалите от етажа жилища?

През 1958 г. не е било популярно да се дава "разрешение за експлоатация". Нещата са приключвали далеч по-просто, с документ, чието съхранение често е било оставяно на волята на стихиите. Ако някога имотът е бил държавен, или ведомствен - направете проверка и в тази посока. Може някъде да се търкаля екзекутив. Вижте също и дали квадратурата, описана в документа Ви за собственост съответства на реалното разпределение на жилището.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Яну 2013, 19:15

Е, и :?:
В това отношение е направила достатъчното. А, по-горе, и бяха предначертани стъпките ...

Смешното във всичките тия истории е, защо :?: :!: :?: не и е одобрено заснемането, ето тоз Вечен проблем ... :lol:

Затова казвам, като тръгне човек да се занимава за нещо сериозно с администрацията, да ходи с адвокат. Макар че, и там ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 25 Яну 2013, 19:35

А защо да и бъде одобрено (заснемането)? Щото е придобила тези общи части по давност? Или пък - щото са и сини очите (ако са сини, де)? Впрочем - с онзи, същия, стария фенер, може и да стане работата. И с някоя надзорна фирма - да държи фенера...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Яну 2013, 19:59

vdggbg написа:... Щото е придобила тези общи части по давност? ...

Това няма значение.
И, всъщност, Мели е много права, права предвид думите ти.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 25 Яну 2013, 20:08

emilgrigorov написа:
vdggbg написа:... Щото е придобила тези общи части по давност? ...

Това няма значение.
И, всъщност, Мели е много права, права предвид думите ти.

Не се увличайте, момчета.
Никога не забравяйте "НВ матрицата". :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация