начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Запазване на действащ ПУП и издадено Р.Стр. при делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запазване на действащ ПУП и издадено Р.Стр. при делба

Мнениеот amateur1 » 09 Авг 2012, 14:25

Здравейте ,
Моля за професионални мнения при следният казус : Има поземлен имот за който е отреден УПИ . Сътветно има действащ ПУП , и издадено разрешение за строеж . Ако поземленият имот се раздели на две , като бъдещите два ПИ останат в същото УПИ - ще се запазили ПУП-а и Разрешението за строеж ?
Благодаря предварително !
amateur1
Нов потребител

Re: Запазване на действащ ПУП и издадено Р.Стр. при делба

Мнениеот julyanvonemona » 09 Авг 2012, 15:04

Равно-вероятно е отговора да бъде и "да" и "не"
"Да" ако съделителите се споразумеят разрешението за строеж и одобрените строителни книжа да останат в полза на единия приобретател на делбения дял при едновременното условие одобрените проекти технически да се вместят в нормативните изисквания и предвижданията в режима на застрояване по ПУП.(ще бъдат необходими само незначителни административни корекции)
"Не" при отсъствието на което и да е от горните две условия.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Авг 2012, 15:09

amateur1 написа:Здравейте ,
Моля за професионални мнения при следният казус : Има поземлен имот за който е отреден УПИ . Сътветно има действащ ПУП , и издадено разрешение за строеж . Ако поземленият имот се раздели на две , като бъдещите два ПИ останат в същото УПИ - ще се запазили ПУП-а и Разрешението за строеж ?
Благодаря предварително !

Бъдещото разделяне предполага и нов ПУП - както план за регулация, така и план за застрояване. В плана за застрояване ще се изследват както отстоянията, така и градоустройствените показатели. От това зависи, дали ще се запази Разрешението за строеж и одобрените проекти. Редно е, ако се запазва, в Разрешението за строеж да се впише новото обстоятелство по реда на чл.154(5), най-малкото ще има промяна в ситуацията, и кой ли знае още какво...
Освен това, хубаво би било при делбата да обърнете внимание и на възникналото право на строеж :arrow: адвокат.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Авг 2012, 16:25

Бъдещото разделяне предполага и нов ПУП - както план за регулация, така и план за застрояване

emilgrigorov съжалявам че в емотиконите няма среден пръст!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 09 Авг 2012, 18:00

amateur1 казва че ще делят само ПИ. Аз го разбирам като да нямат намерение да водят градоустройствена процедура.
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Авг 2012, 18:28

petko_a написа:amateur1 казва че ще делят само ПИ. Аз го разбирам като да нямат намерение да водят градоустройствена процедура.

Да, но в заглавието присъства и думичката "делба" ..., а при наличието на едно единствено УПИ, някак си не се връзва.
Има нюанси, варианти, но като цяло е нещо такова, каквото писах по-горе.
Последна промяна emilgrigorov на 11 Авг 2012, 07:29, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 09 Авг 2012, 18:40

Има поземлен имот за който е отреден УПИ . Сътветно има действащ ПУП , и издадено разрешение за строеж . Ако поземленият имот се раздели на две , като бъдещите два ПИ останат в същото УПИ - ще се запазили ПУП-а и Разрешението за строеж ?

Нищо няма да е същото.

П.П. Не само заглавието подсказва.В главите ви щъкат само картинки :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 09 Авг 2012, 19:36

amateur1 да поясни. Аз, като че ли имам определени съмнения в това отношение от картинките дето ми щъкат из главата.
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Авг 2012, 20:07

Нищо няма да е същото.

Само плана за застрояване ще остане същия. Другото - има варианти!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Авг 2012, 20:30

julyanvonemona написа:
Нищо няма да е същото.

Само плана за застрояване ще остане същия.

Възможно е да остане (тоест - много да прилича), зависи.
По отношение одобрените проекти и издаденото разрешение за строеж, с оглед евентуалното им запазване, изследването на устройствените показатели и отстоянията са предмет на план на застрояване, евентуално и на РУП.
Ликвидирането на съсобствеността по регулация в конкретния случай си става с ПУП от техническа гледна точка.
Освен това на делбената маса е редно да се постави и правото на строеж на сградата по това издадено Разрешение за строеж. Ще има и изменения на проектите, наложени от делбата.
Предполагам, няма да са големи проблеми, но си трябва да се прецизират от специалисти - адвокат, проектантите по инвестиционните проекти за сградата и проектант с опит в устройственото проектиране.
Последна промяна emilgrigorov на 11 Авг 2012, 07:30, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Авг 2012, 21:21

В едно нещо обаче съм ненадминат emilgrigorov. Няма да Ви измъчвам! Направо ще Ви кажа. Ненадминат съм в лечение на самовнушения от шизоиден тип. Бъдете уверен че и при Вас ще успея!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Авг 2012, 22:56

julyanvonemona написа:В едно нещо обаче съм ненадминат emilgrigorov. Няма да Ви измъчвам! Направо ще Ви кажа. Ненадминат съм в лечение на самовнушения от шизоиден тип. Бъдете уверен че и при Вас ще успея!

Всестранно развита личност ... архитект, психиатър ... случайно да предлагате и комплексно почистване по домовете? :roll:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Авг 2012, 05:16

emilgrigorov написа:
julyanvonemona написа:В едно нещо обаче съм ненадминат emilgrigorov. Няма да Ви измъчвам! Направо ще Ви кажа. Ненадминат съм в лечение на самовнушения от шизоиден тип. Бъдете уверен че и при Вас ще успея!

Всестранно развита личност ... архитект, психиатър ... случайно да предлагате и комплексно почистване по домовете? :roll:

Да! Но виждам че нямате нужда! При Вас всичко е почистено по рождение!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот amateur1 » 10 Авг 2012, 10:08

Ще поясня всичко което е необходимо за изчерпателен отговор . Още един път - собствеността в момента е на юридическо лице - има ПИ за който е отредено УПИ . Има издадено разрешение за строеж . Тъй като има създадени облигационни отношения с второ дружество на ниво предварителни договори от отдавна - изходът и за двете дружества би бил - да се прекратят предварителните договори и да се подели имота . Въпросът е да се запази максимално и принадената му стойност , в това число РСтроеж / ако може , разбира се / . Сега - обратната практика дори ми се е случвала - за два съседни ПИ се прави ПУП , отрежда се едно УПИ и на него се застроява . Това означава ли , че ако разделим сега нашият ПИ на две в рамките на съществуващото УПИ - след това ще можем да ползваме издаденото разрешение за строеж ?

Ако подходът ни е грешен - как бихме могли да разделим имота без да променяме принадената му стойност ?

Отново благодаря предварително!
amateur1
Нов потребител

Мнениеот Melly » 10 Авг 2012, 10:14

amateur1 написа:Ще поясня всичко което е необходимо за изчерпателен отговор . Още един път - собствеността в момента е на юридическо лице - има ПИ за който е отредено УПИ . Има издадено разрешение за строеж . Тъй като има създадени облигационни отношения с второ дружество на ниво предварителни договори от отдавна - изходът и за двете дружества би бил - да се прекратят предварителните договори и да се подели имота . Въпросът е да се запази максимално и принадената му стойност , в това число РСтроеж / ако може , разбира се / . Сега - обратната практика дори ми се е случвала - за два съседни ПИ се прави ПУП , отрежда се едно УПИ и на него се застроява . Това означава ли , че ако разделим сега нашият ПИ на две в рамките на съществуващото УПИ - след това ще можем да ползваме издаденото разрешение за строеж ?

Ако подходът ни е грешен - как бихме могли да разделим имота без да променяме принадената му стойност ?

На ход са "рибите". :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Авг 2012, 10:28

amateur1 написа:Ще поясня всичко което е необходимо за изчерпателен отговор . Още един път - собствеността в момента е на юридическо лице - има ПИ за който е отредено УПИ . Има издадено разрешение за строеж . Тъй като има създадени облигационни отношения с второ дружество на ниво предварителни договори от отдавна - изходът и за двете дружества би бил - да се прекратят предварителните договори и да се подели имота . Въпросът е да се запази максимално и принадената му стойност , в това число РСтроеж / ако може , разбира се / . Сега - обратната практика дори ми се е случвала - за два съседни ПИ се прави ПУП , отрежда се едно УПИ и на него се застроява . Това означава ли , че ако разделим сега нашият ПИ на две в рамките на съществуващото УПИ - след това ще можем да ползваме издаденото разрешение за строеж ?

Вие не четете какво е написано по-горе. В такъв случай Ви препоръчвам да си намерите адвокат, компетентен в тази област, какъвто очевидно не сте. След като му заплатите, за предпочитане - повече, може би ще се получи по-добра чуваемост.
Успех.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот amateur1 » 10 Авг 2012, 10:53

Вие не четете какво е написано по-горе. В такъв случай Ви препоръчвам да си намерите адвокат, компетентен в тази област, какъвто очевидно не сте. След като му заплатите, за предпочитане - повече, може би ще се получи по-добра чуваемост.
Успех.

В никакъв случай не бягам от плащането . Нито то нито размерът му обуславят правилният подход обаче . Благодаря Ви , успех и на Вас !
amateur1
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Авг 2012, 15:57

amateur1 Вие май наистина сте аматьор в житейския смисъл на думата. От целия ход на беседата заедно с всичките и реплики би слидвало да Ви стане ясно, че еднозначен отговор на въпросите Ви няма, докато не бъдат видяни всички факти и обстоятелства относно това за което питате!
Простичко казано това трябва да го направи за Вас някой който разбира проблематиката. Въпросите Ви съдържат няколко казуса. Решаването всеки от тях е възможен или не, в зависимост от конкретни параметри, които ние не знаем!Доста от тях представляват графични изображения и дори и да искате няма как да ги разкажете с епистоларни средства. Отделно от това разискването им си е работа, за която този който я върши следва да получи възнаграждение. Проявете и Вие малко разбиране!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 10 Авг 2012, 16:09

Аз понеже също не съм свръхспециалист, ще попитам като amateur1, възможно ли е да се раздели ПИ в регулация, като не се променят устройствените планове? И ако не, защо?
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Авг 2012, 16:10

Да!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация