начало

Юридическият факултет на УНСС стигна до полуфинал на международно състезание по медиация Юридическият факултет на УНСС стигна до полуфинал на международно състезание по медиация

Кой им дава това право !!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой им дава това право !!!

Мнениеот kavi67 » 12 Юни 2012, 19:21

Здравейте!Бих желал,да получа помощ относно следният казус.Днес в 18:00 часа,получавам SMS съобщение на личният ми мобилен телефон,което цитирам дословно : ' PROFICREDIT: Molbata Vi e odobrena.Sumata shte bude prevedena po posochenata ot Vas smetka.DRZ shte poluchite na posocheniq ot Vas adres '.
Как,би следвало да постъпя в случая,защото не съм изявявал желание за никакъв кредит - нито под устна,още по-малко под писмена форма,към когото и да било!!!Има ли вариант,във който да се окажа 'собственик' на въпросният кредит,без дори и да подозирам за съществуването му ?Какви законни стъпки мога да предприема?
Моля Ви спешно за помощ !!!Благодаря!!!
kavi67
Нов потребител

Re: Кой им дава това право !!!

Мнениеот emilgrigorov » 12 Юни 2012, 19:26

Обадихте ли им се да спрат превода?
Възможно е някой да си пазарува от Ваше име.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kavi67 » 13 Юни 2012, 08:26

На въпросният мобилен номер,никой не отговаря!Самият номер(0894/хххххх)изглежда като стандартен,а не като кратък номер,което ме навежда на мисълта,че е възможно и да е на физическо лице.Обадих се в 'Globul',но от там ми съобщиха,че не могат да ми дадат никаква информация относно собственика на въпросният номер,дори и да пусна молба или жалба в писмен вид!Разбирам,че такава е политиката им,но в този случай към коя институция да се обърна,за да си защитя правата,и да се идентифицира собственикът на въпросният номер ???
kavi67
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Юни 2012, 08:58

В нета на търсачка излиза ето това :
http://www.profireal.bg/
имат телефони, звъннете им. Възможно е и да не знаят даже ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 13 Юни 2012, 09:28

Ако не сте теглили кредит от тях - не ги търсете. Очевидно в случая става дума за някаква постановка от тяхна страна и те чакат вие да се свържете с тях. А последиците са непредвидими - виж в тази връзка коментари за профикредит на посочената от емилгригоров страница в гугъл.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Юни 2012, 13:41

Не съм много наясно, очаквах включване и от други. Действително може да има някакъв кофти номер, вслушайте се в съвета на neutralen.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2012, 13:59

Уф, сега ще напиша нещо, за което ще съжалявам някога ( заради институцията), но ви съветвам да си създавате писмени доказателства.
Пуснете един сигнал до прокуратурата, писмено, като изложите коректно фактологията- не съм искал заем, но ме уведомяват с есемес, че молбата ми е одобрена ( тея работи не стават ли с лична карта? все пак).
Някога може и да ви е от полза, може и не, но е възможно да става въпрос за деяние, за което дори не подозирате.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kavi67 » 15 Юни 2012, 15:42

Благодаря на всички отзовали се!На 13.06 ,се свързах с техен служител,който ми поиска ЕГН за да извърши справка в системата.Отговорих им,че само това остава да им дам,и утре може да се събудя кредитен милионер!След справка по имена и адресна регистрация(но без ЕГН!),се оказа че не фигурирам в техният регистър като кредитополучател,кредитоискател и т.н...За по-сигурно,пуснах и жалба в полицията,относно 'SMS-тормозът' от лицето,с въпросният мобилен номер.Пак,в същият ден пратих и писмо с обратна разписка,до Управителя на въпросната институция,с молба за незабавен отговор относно въпросната ситуация.Днес,получих и телефонно обаждане на мобилният ми номер,от техен представител.То,гласеше : 'Благодарим ви искрено,за подаденият от вас сигнал.След направената справка по вашите имена,се оказа,че вие не фигурирате при нас като кредитоискател/получател,нито като гарант по какъвто и да е кредит/договор.Оказа се,че лице кандидатствало при нас за кредит,е посочило вашият мобилен номер,за личен негов.В най-скоро време,ще ви изпратим и писмено становище,както пожелахте,относно липсата на каквито и да е взаимоотношения с нас'...На което аз зададох съвсем ТЪП и ПРОСТ въпрос: ' На базата на КАКВИ същесвуващи документи,вие отпускате въпросният заем,на КОЕ лице,на КАКЪВ адрес,по КАКВА сметка - като най-малкото,дори и не сте проверили дали съответният мобилен номер,е на въпросното лице кандидатствало за кредита'??? 'След като явно има такъв договор,кой ваш служител ми е изпратил това съобщение,защо никой не отговори на многократните ми позвънявания,и защо първоначално отричахте,че това съобщение е изпратено от неизвестен за вас мобилен номер,кого прикривате в случая'??? 'Знаете ли,че може да подам съдебен иск срещу вас,за нанесени имуществени и неимуществени вреди,при създалата се ситуация,защото похарчих средства за разтакаване по разни институцйи и телефонни разговори-да не говорим,че загубеното ми ценно време,също е въпрос на парй,а това че за три дни ми скъсихте живота с години-не го броя въобще!!!

В една нормална държава,с нормална правосъдна/раздавателна система,институцйи с подобни казуси,най-малкото биха се 'усетили' да обезщетят по някакъв начин потърпевшите в случая,за причинените ОГРОМНИ неудобства!!!Уви,при нас положението е съвсем друго - налага се сами 'да гоним Михаля'.....
kavi67
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ