начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Имотен казус-моля за помощ!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имотен казус-моля за помощ!

Мнениеот mamapeti » 12 Апр 2012, 15:10

Здравейте!Получих различни мнения на юристи по въпроса, незнам как да процедирам моля за компетентен съвет! :oops:
Майка ми има парцел на нейно име, започнахме да строим къща -аз и съпруга ми и брат ми/той е женен, но без финансово участие на съпругата му/. Въпросите са няколко:
1.Може ли проекта и земята да са на името на майка ми, а ние да финансираме строежа,като на Акт 14 тя ще ни дари жилищата? Закона изисква ли подписването на някакъв документ между нас? Когато разплащането е по банка, ние и превеждаме сумата и тя се разплаща. Когато е в брой, на фактурите е нейното име, ние си плащаме. Ние не държим да подписваме каквото и да било помежду си, но има ли това някакви последици?
2.На Акт 14 чрез дарение тя ще прехвърли собствеността на мен и съпругът ми и на брат ми-това е възможно, нали? Казват, че като такси е по-благоприятно и при брат ми съпругата няма да има дял.
3.Какъв документ може да гарантира,че ако не дай Боже нещо се случи с брат ми тя няма да има претенции към жилището ?
Много ще съм благодарна за помощта.Ако някакви други идеи може да ми дадете, ще ги приема.Не съм правно грамотна и може да греша някъде или нещата може да може да се уредят по съвсем друг начин ! :roll: :roll:
mamapeti
Младши потребител

Re: Имотен казус-моля за помощ!

Мнениеот julyanvonemona » 12 Апр 2012, 18:40

И по трите въпроса отговора е! Всичко което питате е възможно!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот mamapeti » 12 Апр 2012, 20:22

Не разбрах отговора-какъв документ се изисква от закона по въпрос 1 ? И какъв е документа по въпрос 3 ?
mamapeti
Младши потребител

Мнениеот sunnyset » 12 Апр 2012, 20:30

Относно третият въпрос - преживелият съпруг /при липса на развод/ е законен наследник и наследява съответна част от личното, индивидуално имущество на починалия. Съответната част се определя в зависимост от това с кой ред наследници преживелият съпруг наследява, а в зависимост от реда, значение има и продължителността на брака.
sunnyset
Потребител

Назад към Строителство и регулация