начало

Въпроси за „включването“ на НС и прокуратурата в делото за изборите на изслушването на кандидатите за членове на КС Въпроси за „включването“ на НС и прокуратурата в делото за изборите на изслушването на кандидатите за членове на КС

закупуване на МПС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

закупуване на МПС

Мнениеот b7667641 » 15 Фев 2012, 18:01

Здравейте!

Закупих си МПС със софийски регистрационни табели. След това предоставих договора за покупко-продажба на службата за регистрация в града по постоянно местожителство в закония двуседмичен срок както е описано в закона за движение по пътищата чл. 145.

Въпросът ми е има ли срок, в който съм длъжен да сменя старите регистрационни табели и в нарушение ли съм ако карам с тях (в момента големия и малкия талон са с имената на стария собственик)? Полицай от КАТ ме увери, че мога да карам и 2 години със старите табели, но все пак искам да съм сигурен.

Благодаря предварително!
b7667641
Нов потребител

Re: закупуване на МПС

Мнениеот nk7702n » 16 Фев 2012, 13:12

doc03 написа:
b7667641 написа:Здравейте!

Закупих си МПС със софийски регистрационни табели. След това предоставих договора за покупко-продажба на службата за регистрация в града по постоянно местожителство в закония двуседмичен срок както е описано в закона за движение по пътищата чл. 145.

Въпросът ми е има ли срок, в който съм длъжен да сменя старите регистрационни табели и в нарушение ли съм ако карам с тях (в момента големия и малкия талон са с имената на стария собственик)? Полицай от КАТ ме увери, че мога да карам и 2 години със старите табели, но все пак искам да съм сигурен.

Благодаря предварително!

Все така става.
Пак нещо не е така. Коя е тази служба за регистрация ? Да не би да е КАТ ? Защото не знам като как ще Ви вземат копие от договора, но няма да впишат автомобила. А ако го впишат - как така ще си е още по документи на стария собственик ?
А как ще го регистрирате в общината в двумесечния срок ? С документи и рег. табели на предния собственик ли ?

И какво излиза - питам повече от Вас :D

Мда. Мен за толкова много задаване на въпроси в темите, взеха вече да ми се сърдят... :lol: Затова - който иска да казва, който не - да е жив и здрав!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот b7667641 » 16 Фев 2012, 14:16

doc03 написа:Все така става.
Пак нещо не е така. Коя е тази служба за регистрация ? Да не би да е КАТ ? Защото не знам като как ще Ви вземат копие от договора, но няма да впишат автомобила. А ако го впишат - как така ще си е още по документи на стария собственик ?
А как ще го регистрирате в общината в двумесечния срок ? С документи и рег. табели на предния собственик ли ?

И какво излиза - питам повече от Вас :D

Благодаря Ви за отделеното време. Службата за регистрация е КАТ и е факт, че автомобилът е вече вписан при тях. Това стана с договора за покупко продажба и стартия талон на автомобила. Нямам представа как си вършат точно работата затова немога да отговоря на зададените от Вас въпроси.

Как ще го регистрирам в общината - да, това е добър въпрос и тъй като все още не съм го направил, бихте ли ми посочил в кой закон мога да проверя какви документи са нужни за това? Чета ЗАКОН ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ и в чл. 54 пише за двумесечният срок, но нищо повече.

Не разбирам какво означава "Все така става. Пак нещо не е така.". Не съм предоставил достатъчно информация или съм в някакво нарушение на форума? Не съм адвокат и затова питам за помощ.
b7667641
Нов потребител

Мнениеот b7667641 » 16 Фев 2012, 14:19

nk7702n написа:Мда. Мен за толкова много задаване на въпроси в темите, взеха вече да ми се сърдят... :lol: Затова - който иска да казва, който не - да е жив и здрав!

Какво да казвам? Нужна Ви е повече информация ли? Мисля, че въпросът ми е абсолютно конкретен. Ако няма какво да кажете, моля да не разводнявате темата.
b7667641
Нов потребител

Мнениеот b7667641 » 16 Фев 2012, 16:26

doc03 написа:В общината с големия талон. Ако сте пререгистрирал МПС-то. Ако не - не ходете.
Не разбирам какъв е проблема. Не Ви се дават едни стотина лева или какво ?

Къде говоря за пари? Въпроса ми не е дали мога да спестя X лева по някакъв си "тарикатски" начин. Въпроса ми е друг, а целта ми е да си спестя времето изгубено в 2 дена път.

doc03 написа:Явно при Вас тези неща стават. Не знам как ще впишат Ваш автомобил на името на друг човек. Не ми е ясно, но може и да има такава процедура, а аз да не я знам.

Къде е това при нас, ясно е че говорим за България нали, едни и същи закони? Посочих Ви по-горе какво съм намерил, че пише в закона.
Ок ще се опитам да обясне отново. Автомобил със СА рег. номер закупен от мен. Моят постоянен адрес е във Варна. Аз съм в София. Нямам време да ходя до Варна. Автомобилът е прехвърлен на мое име и остава да направя едно нещо - регистрация в община Варна.
Регистрация в КАТ е направена и става дори и по електронен път както е ясно от закона за движ. по пътищата (Чл. 145). Регистрацията в общината незнам с какви документи може да стане, надявам се с договора за покупко продажба и стария талон. Целта ми е да не съм в нарушение на закона, затова моето питане е:

Има ли срок в който съм задължен да сменя регистрационните табели на автомобила?

Ако неможе да се регистрира в общината с договора и стария талон е ясно че тогава срока за смяна на табелите = срока за регистриране в общината = 2 месеца. Къде може да се провери това нещо?
b7667641
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ