- Дата и час: 13 Мар 2025, 11:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обратно писмо
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Обратно писмо
към Обратното писмо има ли изискване да е след/преди договора?...и...ОП може ли да се ползва при иск по чл.19 ЗЗД?
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Няма значение дали е подписано преди или след договора.
Как да се ползва при иск по чл. 19?
+1. Аз за пръв път чувам за това изменение. Ся ако каже някой, че смисълът на декларацията е отговорност по чл. 313 от НК и плашене на страните, освен на гаргите - може...
Е, досега в съгласие със закона ли беше? Впрочем обратното писмо е писмено доказателство, не сделка, та да се говори за нищожност.
Имаше обаче практика, че трябва да е подписано от двете страни, а не е достатъчно само от тази, на която се противопоставя - досега не съм намерила обяснение
защо, ама не съм и търсила упорито, де.
bebitor написа:Лично мнение- тази клауза е изключително безсмислена и е едно голямо НИЩО. Нима до преди изменението се е приемало, че страните изразяват недействителна воля относно цената в сделката, скл. между тях и обективирана в НА?
+1. Аз за пръв път чувам за това изменение. Ся ако каже някой, че смисълът на декларацията е отговорност по чл. 313 от НК и плашене на страните, освен на гаргите - може...

abstract написа:...обратното писмо е нищожно, тъй като противоречи на закона, т.е. сключено е в противоречие със закона
Е, досега в съгласие със закона ли беше? Впрочем обратното писмо е писмено доказателство, не сделка, та да се говори за нищожност.
Имаше обаче практика, че трябва да е подписано от двете страни, а не е достатъчно само от тази, на която се противопоставя - досега не съм намерила обяснение

Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Няма значение дали е подписано преди или след договора.
Прави се ПД на 1цена ,но се изготвя и ОПисмо на реална цена...идеята е да се намалят разходите,данъци,комисионни% и т.н....
идеята е ОП да е вид гаранция до подписване на НА
не намерих практика по тази хипотеза....
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|