начало

Вещите лица: Гласовете се определят от бюлетините, а от седемте секции нямаше. КС: Два пъти ги искахме Вещите лица: Гласовете се определят от бюлетините, а от седемте секции нямаше. КС: Два пъти ги искахме

Търсене на пари от човек който не е на този адрес

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търсене на пари от човек който не е на този адрес

Мнениеот itzo » 05 Фев 2012, 17:37

Здравейте,
Надявам се да не дублирам съобщението. По разтърсих се, но само попаднах на интересни различни казуси. Ако има дублаж - моля направете с него по правилата на форума.

Казусът:
От известно време получавам уведомителни писма за искано задължение до човек, който не живее на този адрес. Човекът споменат в писмото не може да е живял близките 5 години - поне от тогава съм обитател. Вече имам 4-то писмо и бих желал да не вляза в някаква глупост.

Питането:
- Какво мога да направя за да не се вкарам в някой филм?
- Мога ли да пусна жалба до искателя на задължението и да визирам някой закон?

Ако трябва повече информация моля пишете.

За всеки съвет благодаря предварително.
itzo
Нов потребител

Re: Търсене на пари от човек който не е на този адрес

Мнениеот Pause » 05 Фев 2012, 19:13

Според мен нищо в случая с правно значение.Понеже ,когато се променя адреса постоянен или настоящ следва гражданинът да заяви новия си в 30 дневен срок в общината съответно има и глоби за това неизпълнение ,но за жалост никой не следи.
Като съвет ,ако живеете в блок по ЗУЕС да се обърнете към домоуправителя за съдействие когато носи домовата книга в полицията да се регистрира за живущите.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ