начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

НОТАРИАЛЕН КОНКУРС

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС

Мнениеот donna2 » 11 Май 2004, 19:58

откривам си грешката сам с тоя чл.100 от ЗТСУ , но то не се знае от къде ще изкочи заека
donna2
Потребител

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 20:05

донна а ипотека върху бъдеща вещ според теб може ли да се учреди?и кой е наследника според теб петър или Васил?
млад и зелен

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 20:25

А забравих донна да те питам за четвъртия въпрос-право на строеж ли притежава ЕООД върху офиса на първия етаж или право на собственост върху него но в груб строжеж?
млад и зелен

Мнениеот IVO ZI » 11 Май 2004, 20:59

Като изключим коментираните проблемни въпроси - 5 верни, от останалите се надявам на още 3 верни
IVO ZI

Мнениеот тъпак » 11 Май 2004, 21:20

След като сградата не е завършена в груб строеж, тоест покрита, ЕООД "Н" притежава право на строеж върху офиса на приземния етаж.
тъпак

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 21:39

какъв ви е отг. на трети въпрос-може ли оод да придобие по давност или чрез пр.сделка пр. на строеж върху порт.помещение2къде е уредено и въпрос №11възможно ли е ООд да изв. частично залич. на ипотека в случай че е погасен част от кредита.кои промени в кред.договор могат да бъдат отразени в към вписаната ипотека.Моля отговорете -ама каквото сте писали на изпита а не сдлед това
млад и зелен

Мнениеот donna2 » 11 Май 2004, 22:20

договора за кредит се новира , новацията се вписва съгласно мисля че беше т.17 б.д от правилника, за портиерното според мен то е от общите части , отменение чл.38 от ЗС уреждаше тоя въпрос , за да го придобие ООД ,следва следва след получаване разрешението за ползване по решение на ОС на ЕС да се обособи и след това да му се прехвърли чрез сделка -продажба /това е по ЗУТ ама сега не ми се рови точно кой член беше / - това е по мое мнение
donna2
Потребител

Мнениеот XENIA » 11 Май 2004, 22:36

Младежа, ти къде се загуби, или вече празнуваш?
XENIA

Мнениеот EX KANDIDAT » 11 Май 2004, 22:50

Колеги, хайде да видим кой ще сигнализира за номерираните пликове. Преметнаха ни по най - елементарния начин. Аз се чудих как ще се нагласи номера с малкия плик в големия плик и т. н. , абе смятах, че там няма как да ни преметнат, а то какво се оказа - всеки плик - с номер. Ха така! Никакъв проблем да си кажа номера на човека дето ще ме уреди. Нищо не искам - само Добър 4.
Ако бях загряла в залата щях да го кажа публично, ама къснооо. Направо по Агата Кристи - под носа ти,ама не го виждаш. Успех на всички дето не си помнят номера.
EX KANDIDAT

Мнениеот EX KANDIDAT » 11 Май 2004, 22:53

Това си е абсолютно основание да падне конкурса. В наредбата пише изрично БЯЛ плик. Ако са целели друго - да бяха сложили печат на министерството. Какви номера???
EX KANDIDAT

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 22:58

а ти знаеш ли че го пише в наредба 36 има такъв текст ,че пликовете се номерират не бях обърнала внимание преди това ама товяа е мното глупаво за каква анонимност говорим те саси вързали май гащите като са го вмъкнали този текст и са си отворили вратичка да минават техните си хора то такава ни е държават ама дайте нещо да направим
млад и зелен

Мнениеот EX KANDIDAT » 11 Май 2004, 23:05

Вярно, че го пише. Нещо друго съм гледала. Това си е още по - голяма гавра. Нямам думи. А то беше едно "не зачерквайте", "без знаци" и т. н. Големи глупости...
EX KANDIDAT

Мнениеот спечелила » 11 Май 2004, 23:20

поздравявам всички отговорили
спечелила

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 23:23

сега като чета наредбата май никъде не пише че пликовете трябва да са предварително раздадени според мен би трябвало кото отиваш да си предадеш листовете тогава просто да ги сложат в такъв плик ,как мислите2
млад и зелен

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 23:26

абе въобще мислите ли че е възможно някой да е отговорил но повече от 6-7 въпроса айде да сме честни
млад и зелен

Мнениеот спечелила » 11 Май 2004, 23:28

аз доколкото разбрах изпитът ще се бламира, защото нямало представители от нотариалната камара
спечелила

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 23:31

сигурен съм че в комисията имаше двама нотариуси
млад и зелен

Мнениеот спечелила » 11 Май 2004, 23:35

днес говорих с двама действащи нотариуси - в рамките на 30 мин. не можаха нищо смислено да кажат. Накрая ми казаха - ти нали си действащ адвокат, пиши проект и ще заверим
що се отнася до служба по вписванията - не е цвете за мирисане, там минава всичко
значи не са софийски или поне в последния момент са проявили храброст
спечелила

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 23:39

не разбрах за какво да пишеш проект
млад и зелен

Мнениеот IVO ZI » 12 Май 2004, 07:26

АЗ ЛИЧНО ВИДЯХ ЕДНА НОТАРИУСКА, КОЯТО СЕ ПОЯВИ В НДК, НО Я ВЪРНАХА И И КАЗАХА, ЧЕ НЕЙНАТА КОМИСИЯ ЗАПОЧВА ОТ СЛЕДВАЩИЯ ДЕН! ТО БЯХА ГОЛЕМИ ИЗВИНЕНИЯ ЗАТОВА, ЧЕ Е СТАНАЛО НЕДОРАЗУМЕНИЕ. ДАЙТЕ МИ ЕДНО ИМЕ НА ЧОВЕК ОТ КОМИСИЯТА!!!
IVO ZI

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити