- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
|
|
Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
откривам си грешката сам с тоя чл.100 от ЗТСУ , но то не се знае от къде ще изкочи заека
- donna2
- Потребител
донна а ипотека върху бъдеща вещ според теб може ли да се учреди?и кой е наследника според теб петър или Васил?
- млад и зелен
А забравих донна да те питам за четвъртия въпрос-право на строеж ли притежава ЕООД върху офиса на първия етаж или право на собственост върху него но в груб строжеж?
- млад и зелен
Като изключим коментираните проблемни въпроси - 5 верни, от останалите се надявам на още 3 верни
- IVO ZI
След като сградата не е завършена в груб строеж, тоест покрита, ЕООД "Н" притежава право на строеж върху офиса на приземния етаж.
- тъпак
какъв ви е отг. на трети въпрос-може ли оод да придобие по давност или чрез пр.сделка пр. на строеж върху порт.помещение2къде е уредено и въпрос №11възможно ли е ООд да изв. частично залич. на ипотека в случай че е погасен част от кредита.кои промени в кред.договор могат да бъдат отразени в към вписаната ипотека.Моля отговорете -ама каквото сте писали на изпита а не сдлед това
- млад и зелен
договора за кредит се новира , новацията се вписва съгласно мисля че беше т.17 б.д от правилника, за портиерното според мен то е от общите части , отменение чл.38 от ЗС уреждаше тоя въпрос , за да го придобие ООД ,следва следва след получаване разрешението за ползване по решение на ОС на ЕС да се обособи и след това да му се прехвърли чрез сделка -продажба /това е по ЗУТ ама сега не ми се рови точно кой член беше / - това е по мое мнение
- donna2
- Потребител
Колеги, хайде да видим кой ще сигнализира за номерираните пликове. Преметнаха ни по най - елементарния начин. Аз се чудих как ще се нагласи номера с малкия плик в големия плик и т. н. , абе смятах, че там няма как да ни преметнат, а то какво се оказа - всеки плик - с номер. Ха така! Никакъв проблем да си кажа номера на човека дето ще ме уреди. Нищо не искам - само Добър 4.
Ако бях загряла в залата щях да го кажа публично, ама къснооо. Направо по Агата Кристи - под носа ти,ама не го виждаш. Успех на всички дето не си помнят номера.
Ако бях загряла в залата щях да го кажа публично, ама къснооо. Направо по Агата Кристи - под носа ти,ама не го виждаш. Успех на всички дето не си помнят номера.
- EX KANDIDAT
Това си е абсолютно основание да падне конкурса. В наредбата пише изрично БЯЛ плик. Ако са целели друго - да бяха сложили печат на министерството. Какви номера???
- EX KANDIDAT
а ти знаеш ли че го пише в наредба 36 има такъв текст ,че пликовете се номерират не бях обърнала внимание преди това ама товяа е мното глупаво за каква анонимност говорим те саси вързали май гащите като са го вмъкнали този текст и са си отворили вратичка да минават техните си хора то такава ни е държават ама дайте нещо да направим
- млад и зелен
Вярно, че го пише. Нещо друго съм гледала. Това си е още по - голяма гавра. Нямам думи. А то беше едно "не зачерквайте", "без знаци" и т. н. Големи глупости...
- EX KANDIDAT
сега като чета наредбата май никъде не пише че пликовете трябва да са предварително раздадени според мен би трябвало кото отиваш да си предадеш листовете тогава просто да ги сложат в такъв плик ,как мислите2
- млад и зелен
абе въобще мислите ли че е възможно някой да е отговорил но повече от 6-7 въпроса айде да сме честни
- млад и зелен
аз доколкото разбрах изпитът ще се бламира, защото нямало представители от нотариалната камара
- спечелила
днес говорих с двама действащи нотариуси - в рамките на 30 мин. не можаха нищо смислено да кажат. Накрая ми казаха - ти нали си действащ адвокат, пиши проект и ще заверим
що се отнася до служба по вписванията - не е цвете за мирисане, там минава всичко
значи не са софийски или поне в последния момент са проявили храброст
що се отнася до служба по вписванията - не е цвете за мирисане, там минава всичко
значи не са софийски или поне в последния момент са проявили храброст
- спечелила
АЗ ЛИЧНО ВИДЯХ ЕДНА НОТАРИУСКА, КОЯТО СЕ ПОЯВИ В НДК, НО Я ВЪРНАХА И И КАЗАХА, ЧЕ НЕЙНАТА КОМИСИЯ ЗАПОЧВА ОТ СЛЕДВАЩИЯ ДЕН! ТО БЯХА ГОЛЕМИ ИЗВИНЕНИЯ ЗАТОВА, ЧЕ Е СТАНАЛО НЕДОРАЗУМЕНИЕ. ДАЙТЕ МИ ЕДНО ИМЕ НА ЧОВЕК ОТ КОМИСИЯТА!!!
- IVO ZI
|
|